Ako zažiariť na speed datingu? Vďaka našim zľavám to zvládneš za pár eur

muz-zena-rozhovor

Si single a chceš nájsť partnera? Vyskúšaj speed dating, možno ho stretneš práve tam. Čo to vlastne je? Povieme ti aj to, kde nakupovať, aby si sa výborne pripravil.

Ak hľadáš spôsob, ako sa zoznámiť, nie si jediný. Svoju druhú polovičku túži nájsť veľa ľudí. Chceš vyskúšať nový a trendy spôsob zoznamovania? Skús speed dating. Ešte si o ňom nepočul? V našom článku ti o ňom povieme všetko podstatné a aj to, v akých e-shopoch nakupovať, aby si druhú stranu zaručene zaujal.

Na prvom dojme naozaj záleží. S dosiahnutím toho najlepšieho súvisí aj výber oblečenia. V e-shope Answear máš na výber rôzne štýly, strihy aj značky. Čo si vyberieš?

zena-usmev-muz
Autor: Katerina Holmes (Pexels)


Čo je speed dating?


Cieľom speed datingu je pomôcť slobodným účastníkom stretnúť a zoznámiť sa s novými ľuďmi, z ktorých jeden môže byť budúci partner. Speed dating v preklade znamená rýchle rande. A tento preklad presne vystihuje, ako toto zoznamovanie prebieha.

Pod vedením zoznamovacích agentúr sa zvyčajne koná v kaviarňach, reštauráciách či vinárňach a je len pre prihlásených. Vopred sa musíš zaregistrovať na stránke organizátora a uhradiť vstupný poplatok. Ten síce nebýva malý, ale vďaka nemu máš istotu, že sa stretneš len zo serióznymi jedincami.

Počet účastníkov na jednotlivých zoznamovaniach môže byť odlišný. Agentúra ich vyberá na základe rôznych faktorov, ako je napríklad vek, etnická príslušnosť, povolanie či záujmy.
 

zena-muz-smiech
Autor: cottonbro studio (Pexels)

Na takejto akcii je prvý dojem veľmi dôležitý. Určite sa oplatí kúpiť si na seba niečo nové, pekné, štýlové. Využi k tomu zľavové kupóny na našom webe a ešte aj ušetríš.


Ako speed dating prebieha?


Po príchode na určené miesto konania ti organizátori vysvetlia priebeh a dostaneš potrebné materiály. Väčšinou ide o dotazník, kam si zapisuješ mená zúčastnených a tiež označuješ, či sú ti sympatickí aj na ďalšie stretnutie, alebo nie.

Po ohlásení začiatku speed datingu moderátorom sa dámy usadia k pripraveným stolom. Pri každom stole vždy sedia len dvaja ľudia oproti sebe. Po zaznení gongu si ku každej dáme prisadne jeden pán. A rýchle rande, trvajúce približne 4 – 6 minút, sa môže začať. Počas určených minút spolu konverzujete o ľubovoľných témach.

Koniec rýchleho rande takisto oznamuje gong. Následne sa páni posúvajú k ďalšiemu stolu. Cieľom je, aby sa počas trvania podujatia porozprával každý s každým. Po každom rozhovore si do poznámkovej karty zapíšeš, ako na teba druhá osoba pôsobila.

Po oficiálnom ukončení môžeš v podniku zostať a rozprávať sa s ktorýmikoľvek zúčastnenými.
Zvyčajne nasledujúci deň dostaneš od zoznamovacej agentúry informáciu o výsledku, teda či si mal s niekým zhodu v hodnotení. Ak áno, sprostredkujú ti jeho e-mailový kontakt.
 

rychle-rande-muz-zena
Autor: cottonbro studio (Pexels)

Aké otázky sa pýtať?


Hovoríš si, že by si tento typ zoznamovania rád vyskúšal, ale nevieš, aké klásť na speed datingu otázky? Základom je vyniknúť, klásť provokujúce kreatívne otázky nabádajúce k premýšľaniu, pri ktorých o sebe ale protistrana aj mimovoľne čosi prezradí. Na zamestnanie, deti a koníčky sa predsa pýta úplne každý – a úplne posledné, čo na takejto akcii chceš, je byť ako ostatní. Pýtaj sa toto a určite vynikneš.
 

__check

Aké je tvoje najobľúbenejšie jedlo?

__check

Ktorú vlastnosť si na sebe najviac vážiš?

__check

Ak by si mal/a nejakú superschopnosť, aká by to bola?

__check

Ako si predstavuješ ideálny víkend?

__check

Aká je tvoja najhoršia vlastnosť?

__check

Ak by si sa teraz mohol/mohla teleportovať kamkoľvek na svete, kam by to bolo?

__check

Akú najzábavnejšiu vec si v poslednej dobe spáchal/a?

__check

Čo pre teba znamená „domov“?

__check

Ak by si si na deň mohla/mohol s niekým vymeniť život, kto by to bol?

__check

Ako najlepšie zrelaxuješ po ťažkom dni v práci?

__check

Aká je tvoja najobľúbenejšia detská spomienka?


Naopak, druhej osoby sa určite nepýtaj na jej celé meno a nežiadaj od nej akékoľvek kontaktné údaje.
 

zena-muz-vino-restauracia
Autor: cottonbro studio (Pexels)

Výhody speed datingu
 

__check

šetrí čas aj peniaze, pretože približne počas 2 hodín spoznáš niekoľko nezadaných ľudí, z ktorých jeden môže byť pokojne ten pravý

__check

overený a bezpečný spôsob zoznamovania sa v mnohých krajinách na celom svete

__check

rande na úrovni a bez akýchkoľvek trápnych okamihov

__check

rýchle zistenie chémie v porovnaní so zoznamovacími aplikáciami

__check

spoznávanie bez odmietania

__check

možnosť „nacvičiť“ si konverzáciu s opačným pohlavím a zbaviť sa tak nervozity

Má speed dating aj nevýhody?
 

__check

krátky čas na zoznámenie sa a zistenie spoločných záujmov

__check

veľký dôraz na prvý dojem

__check

pre introvertov stresujúci spôsob zoznamovania

__bulb
Ako sa zbaviť stresu rýchlo a efektívne? Tu je 21 odporúčaní

Stres je dennou súčasťou života mnohých ľudí. Zatiaľ, čo krátkodobý môže pomôcť k lepším výsledkom, dlhodobý vážne škodí zdraviu. Zistite, ako sa zbaviť stresu.

muz-speed-dating
Autor: cottonbro studio (Pexels)


Ako sa na speed dating obliecť?


Pri tomto type spoznávania máš k dispozícii naozaj málo času na urobenie dobrého dojmu. Okrem toho, čo povieš a ako to povieš, je dôležitý aj tvoj vzhľad.

Aké oblečenie zvoliť? Pri výbere oblečenia sa drž pravidla, aby si sa cítil komfortne. Ak si oblečieš niečo, v čom ti nie je príjemne, ver nám, že druhá strana to vycíti. Samozrejme, outfit prispôsob aj miestu konania zoznámenia. Všeobecne platí, že oblečenie má byť čisté, nepokrčené a lichotiace postave.

Elegantný štýl je v prípade speed datingu vítaný. Nejdeš predsa von s kamarátmi alebo na nákup potravín. Vyťahané oblečenie vypraté z farieb tu nemá svoje miesto.

Chudej ženskej postave pristanú elegantné džínsy s blúzkou, či šaty skombinované s vysokými čižmami. Puzdrová sukňa s elegantným topom je tiež dobrou voľbou.
 

zena-elegantne-nohavice-bluzka
Autor: Alessandra Araújo (Pexels)

 

Pár obuvi vyberaj rozumne. Lodičky si určite neobúvaj, ak vieš, že v nich nevydržíš dlhšie ako hodinu. Namiesto nich siahni po vysokých čižmách, elegantných teniskách, sandáloch či členkovej obuvi (podľa ročného obdobia). Nový pár dámskych kvalitných a štýlových topánok nakupuj z e-shopu CCC. A rovno si k nim vyber aj kabelku. Veľkú tašku nechaj doma, na speed dating sa hodí malá kabelka na rameno.
 

zena-v-satach-kabelka-klobuk
Autor: Rodrigo Santos (Pexels)

Ďalšie skvelé nákupy, pri ktorých ušetríš, ťa čakajú, ak využiješ nasledujúce kupóny:


Máš plnoštíhlu postavu? Vyhnúť by si sa mala pásikom alebo iným vzorom. Tie môžu neželane pútať pozornosť na tvoje krivky. Namiesto nich sú skvelou voľbou šaty voľného strihu, doplnené napríklad o opasok, šaty s volánmi či sukňa skombinovaná s blúzkou.

Pri výbere farieb nemusíš staviť len na čiernu. Tvojej postave lichotia zemité farby, ale aj tie výraznejšie, ako je modrá, žltá či ružová. Skombinuj ich napríklad s čiernou alebo bielou a vytvoríš skvelý outfit. Chceš si obliecť nohavice? Daj prednosť rovným strihom, dlhým alebo 3/4 rukávom a blúzkam s hrubšími ramienkami pred tenkými.
 

zena-pohlad-usmev
Autor: Madrona Rose (Unsplash)


Nezabúdaj ani na doplnky. Tvoj spolusediaci pri stole si ich určite všimne. Chýbajú tvojej šperkovnici vkusné a elegantné šperkyPrepracované do posledného detailu nájdeš v e-shope Daniel Wellington.

Nepodceň ani starostlivosť o svoju vizáž. Na rande sa hodí jemný a decentný make-up, ktorým podčiarkneš svoju krásu. Lesk a hebkosť tvojim vlasom dodajú domáce masky na vlasy. Upravené nechty by mali byť samozrejmosťou.
 

zena-ruka-prsten
Autor: Ron Lach (Unsplash)


Pánom zrejme napadla otázka, či siahnuť po obleku alebo sa obliecť v ležérnom štýle. Odpoveď je jednoduchá. Ak oblek nosíš často a cítiš sa v ňom sebaisto, pokojne si ho na rýchle rande obleč. No kravatu vynechaj, výsledný outfit by pôsobil príliš formálne.

Perfektný ležérny outfit vytvoríš kombináciou džínsov alebo nohavíc s košeľou alebo tričkom. Na košeľu si môžeš obliecť aj sveter. Náš tretí tip na super outfit tvoria džínsy, elegantné tričko a štýlové sako z e-shopu Zoot.
 

muz-v-saku-na-lavicke
Autor: PodMatch (Unsplash)

 


Pri výbere obuvi dbaj o to, aby bola čistá a nepoškodená. Dámy si tento detail všímajú. Dobrý dojem na nich neurobíš sandálmi a ani slnečnými okuliarmi na očiach v interiéri. Podľa štýlu outfitu ti odporúčame zvoliť mokasíny, elegantné tenisky alebo kvalitné kožené topánky.

Farieb sa nemusíš báť, no odporúčame ti kombinovať neutrálne odtiene modrej, sivej, hnedej či čiernej. Neodmysliteľným doplnkom muža sú pánske hodinky.
 

muz-hodinky
Autor: Hunters Race (Unsplash)

Tajomstvo úspechu je v detailoch. A ty ho môžeš dosiahnuť ešte lacnejšie nákupmi s týmito kupónmi:


Speed dating je v súčasnosti populárnym spôsobom zoznamovania sa nezadaných ľudí. Ak je pre teba zaujímavejší ako zoznamovanie sa cez internet alebo v meste, určite ho vyskúšaj. Rozhodne nemáš čo stratiť.

 

Chceš na online nakupovaní ušetriť? Nainštaluj si aj ty Rozšírenie KUPLIO.

rozsirenie-kuplio