AirTag – 4 praktické využitia inteligentnej kľúčenky

apple-earpody-airtag-klucenka-na-stole

Je malý, šikovný, stojí v priemere 30 € a s jeho pomocou nájdete prakticky čokoľvek. V tomto malom zázraku s názvom Apple Air Tag sa ale ukrýva omnoho viac užitočných funkcií. Ktoré to sú a ako vám môže pomôcť v každodennom živote?

Bluetooth lokalizačný čip AirTag od spoločnosti Apple vám pomôže pri strate kľúčov a iných cenností, zistíte polohu jeho majiteľa a dokáže vyhľadať aj mnohé zariadenia. Prinášame vám niekoľko zaujímavých vecí, ako z tohto malého a šikovného zariadenia vyťažiť maximum.

 

Čo je AirTag?

 

AirTagy patria do doplnkového príslušenstva. Sú navrhnuté ako inteligentné vyhľadávače. Avšak, tento lokátor je omnoho inteligentnejší a inovatívnejší. Aj keď ide o najmenšie zariadenie od spoločnosti Apple, mnoho používateľov si ho zaručene obľúbi. Ako množstvo produktov z tejto dielne, aj AirTag je mimoriadne praktický a maximálne user-friendly.

Chceli by ste si vyskúšať, ako by AirTag fungoval aj u vás doma? Využite našu exkluzívnu ponuku od Okay.sk.

airtag-na-bankomatovej-karte

Ako AirTag funguje?

 

Toto malé zariadenie využíva dve formy komunikácie – bluetooth a špeciálny U1 čip. Pomocou Bluetoothu ostane AirTag v kontakte s vaším iPhonom. V prípade potreby je schopný prenášať vašu polohu do aplikácie Find My iPhone pomocou iných iPhonov. U1 čipy zase vo svojom okolí vyhľadávajú iné zariadenia, dokážu určiť ich vzdialenosť aj smer.

 

Lokalizácia vašich vecí

 

AirTag bol navrhnutý preto, aby ste dokázali lokalizovať bežné veci. Ak teda denne strácate tie isté veci, môže byť užitočným pomocníkom. Toto sú základné veci, na ktoré ho viete použiť:

- Kľúče
- Ovládače
- AirPody (ideálne s obalom)
- Peňaženka
- Kabelka
- Zamestnanecká karta
- Študentská karta
- Občiansky preukaz
- Notebook
- Mobil (ak máte aj iné zariadenie na hľadanie)

Určovanie polohy pre ľudí

 

Deti i domáce zvieratká sa zvyknú často stratiť. Stačí jediná chvíľka rozptýlenia a neviete, kde sa aktuálne nachádzajú. Nestrácajte čas zbytočným hľadaním. Ak vaše deti nie sú dosť staré na to, aby mali vlastný smartfón alebo vaše zvieratko nechcete dať čipovať, stavte na AirTag. Deťom ho hoďte do školskej tašky a zvieratku pripnite na obojok.

AirTag je určený nielen pre vašu bezpečnosť, ale aj pre bezpečnosť pre vaše deti, domáce zvieratká alebo pre ľudí s demenciou. Ľudia s Alzheimerovou chorobou alebo inou formou demencie postupne strácajú schopnosť rozoznávať známe miesta. Často sa zatúlajú a nevedia vrátiť späť. AirTag im teda umiestnite na miesto, kde ste si istý, že ho stratený vezme so sebou, napr. do topánky.

Na andreashop.sk si môžete vybrať z bohatej škály AirTagov a ich príslušenstva. Stačí, ak využijete túto zvýhodnenú ponuku.

muz-s-airtagom-v-ruke-a-iphoneom

 

Ochrana proti krádeži

 

Už dávno neplatí, že zámok alebo poplašné zariadenie vám pomôže efektívne odlákať každého zlodeja bicykla alebo auta. Inak by nám stačili klasické zariadenia a autá by sa s najväčšou pravdepodobnosťou ani nekradli.

Doprajte vášmu bicyklu alebo autu ešte o niečo viac bezpečnosti v nestráženom čase. Ak vám ich ukradnú, dokážete ich jednoduchšie lokalizovať. AirTag má držiaky s priľnavou zadnou stranou, takže je možné ho pripevniť na rovnú i zakrivenú plochu.

Náš tip: Jeden AirTag umiestnite na viditeľnom mieste, aby ste odlákali zlodejov. Druhý nalepte na menej viditeľné miesto, aby ste vášmu majetku poskytli ešte väčšiu ochranu. Viac informácií o ochrane vášho auta sa dočítate v našom článku.

airtag-na-batozine

 

Dovolenkové must have

 

Stalo sa vám niekedy, že letecká spoločnosť nevedela nájsť vašu batožinu? Hľadanie stratenej batožiny by bolo jednoduchšie s využitím pípajúcej kľúčenky. Rovnako ju môžete využiť aj na to, aby ste sledovali trajektóriu vašich kufrov. Budete si vedieť lepšie zorganizovať čas vyzdvihnutia batožiny na letisku.

Okrem iných výhod je AirTag aj vodovzdorný, funguje aj pod vodou. To znamená, že v hĺbke 1 meter dokáže vydržať 30 minút, čo je dostatočne dlhý čas na to, aby ste našli stratenú vec. Určovanie polohy pod vodou pomocou tohto zariadenia je vynikajúcim a praktickým trikom pre všetkých milovníkov leta.

Ako zabezpečiť váš mobilný telefón tak, aby ste sa vyhli jeho krádeži alebo ho dokázali expresne rýchlo vyhľadať? Dočítate sa v našom článku na blogu.