6 trikov, ako ušetriť pri rezervácii hotela

22.07.2019 Kristína Cestovanie Zdielať
rezevácia hotela

Prespávaš často v hoteloch? Či už využívaš tento typ ubytovania na služobných cestách alebo na dovolenke, určite oceníš tipy, ako môžeš pri rezervácii hotela ušetriť.

Niekto rieši ubytovanie niekoľko týždňov v predstihu a iní ho odkladajú až takmer do termínu cesty. Nech patríš do ktorejkoľvek skupiny, nemusíš za neho zaplatiť viac, ako je potrebné. Drž sa našich rád a ušetri svoj rozpočet.

Hľadáš ubytovanie na svoju ďalšiu cestu? Otvor si Booking a vyber si zo stoviek fantastických ponúk.

Potrebuješ naozaj hotel?


V prvom rade si zváž túto otázku. Potrebuješ naozaj hotel alebo ti bude stačiť penzión, hostel či ubytovanie v súkromí? Za hotelové ubytovanie zaplatíš totiž spravidla najvyššiu cenu.

Avšak aj v prípade hotelov existujú spôsoby, akými môžeš ušetriť.

 

Hotel rezervuj v predstihu


Ak poznáš termín služobnej cesty alebo dovolenky dostatočne vopred, výrazne môžeš ušetriť včasnou rezerváciou. Pozor však na sviatky alebo výnimočné akcie v mieste ubytovania, vtedy bývajú ceny aj niekoľkonásobne vyššie.

Na druhej strane, ak cestuješ na poslednú chvíľu, prever si dostupné last minute pobyty. Najmä hotely v európskych metropolách ti vedia poskytnúť ubytovanie na poslednú chvíľu s výraznou zľavou.


Zváž lokalitu


Nepotrebuješ byť ubytovaný priamo v centre mesta alebo dovolenkovať tesne pri pláži? V tom prípade zaplatíš menej, pretože ceny hotelov na perifériách bývajú spravidla nižšie.

Vopred si však prever vzdialenosť vyhliadnutých atrakcií od hotela autom, prípadne verejnou dopravou, aby si nižšiu cenu hotela nepreplatil drahým alebo zdĺhavým dochádzaním. Pri prepočte takýchto nákladov počítaj aj s parkovným - vo väčšine hotelov situovaných v centre totiž zaplatíš aj za takúto službu.
 

mapa-cestovny-pas-fotoaparat

__bulb
Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.

Využi online rezervačný systém


Dobrým pomocníkom pri výbere hotela môžu byť online rezervačné systémy. Vyhľadaj hotely v požadovanej lokalite a zoraď si ich od najnižšej ceny po najvyššiu.

Náš tip: Nezabudni porovnať ceny s oficiálnou webovou stránkou vybraného hotela. Môže sa totiž stať, že cena poskytovaná priamo hotelom bude nižšia než v online rezervačných systémoch. 

 

Rátaj s dodatočnými poplatkami


Pri rezervácii hotela si prever, či je cena hotela konečná alebo je potrebné rátať ešte s nejakými poplatkami navyše. Takýmito bývajú napríklad miestne poplatky, mestská daň a podobne, ktoré môžu cenu ubytovania navýšiť aj o 20 percent.

V hoteli môžeš navyše zaplatiť aj za prístup na internet alebo vstup do fitness centra. Nemalou položkou bývajú tiež raňajky. Ak si ich objednáš navyše, často sú väčšou položkou než v prípade, že sú súčasťou ceny za ubytovanie.
 

cestovna-taska-pas

Požiadaj o zľavu

 

O zľavu z ubytovania môžeš požiadať vopred, ale aj priamo na mieste, a to najmä vtedy, ak prídeš do hotela večer a hotelier bude chcieť využiť svoje voľné kapacity. Takýmto spôsobom môžeš získať nielen zľavu z ubytovania, ale napríklad aj prístup na internet alebo raňajky zdarma.

Zľavu si môžeš zjednať tiež v prípade, ak v danom hoteli nocuješ často - napríklad kvôli pravidelným služobným cestám. Nie je nič nezvyčajné, že pre firmy, ktoré pravidelne ubytovávajú svojich zamestnancov, majú hotely pripravené špeciálne ceny.

 

Vyhľadaj si zľavové kupóny


Áno, aj v prípade hotelového ubytovania môžete využiť zľavové kódy či zľavové kupóny, ktoré nájdete aj u nás na webe v sekcii cestovanie.
 

zena-kufor-ulica

 

Spoznávanie nových miest je jednoducho úžasné. Ušetri za ubytovanie a investuj do zážitkov. Tých predsa nikdy nie je dosť.

__bulb
Parkovanie na letisku nemusí byť drahé, skúste naše triky

Cestujete často lietadlom? Potom iste viete, že parkovanie na letisku je jednou z položiek, ktorá dokáže navýšiť výdavky na cestovanie. Takto na ňom ušetríte.