5 európskych miest, ktoré sú počas jesene najkrajšie

23.10.2017 Kristína Cestovanie Zdielať
5 európskych miest, ktoré sú počas jesene najkrajšie

Vraví sa, že jedine cestovanie vás dokáže urobiť bohatším, hoci pri ňom míňate peniaze. Niektoré zážitky sú jednoducho na nezaplatenie.

Ak si vyberiete správne destinácie, dokážete si aj za skromnejší rozpočet užiť parádny výlet. Pripravili sme pre vás výber piatich miest, ktoré sú jednoducho letecky dostupné z Bratislavy či okolitých miest a naozaj stoja za návštevu.

Cestovanie na jeseň sa oplatí – pre nižšie ceny ubytovania, širokú ponuku víkendových pobytov od cestoviek či menší počet turistov v uliciach vytypovaných destinácií. Tak kam sa vyberiete?

Bukurešť

 

Hlavné mesto Rumunska neznie na prvé počutie ako vychýrená cestovateľská destinácia, no nenechajte sa pomýliť. Ponúka množstvo dych vyrážajúcich pamiatok.

Svojou monumentálnosťou vás určite dostane Rumunský parlament – druhá najväčšia administratívna budova na svete. Nevynechajte návštevu Carturesti Carusel, jedného z najkrajších kníhkupectiev v Európe, ktoré nájdete na ulici Lipscani.

Skopje

 

Do Skopje sa dostanete úplne jednoducho – z Bratislavy lieta pravidelne nízkonákladová letecká spoločnosť a viete vychytať aj letenky za pár eur. Hoci je trošku gýčové, v jeseni vás očaria rozkvitnuté astry a chryzantémy popri mestskej promenáde, ulice vyvoňané pekárničkami či drobné kníhkupectvá.

Poobzerať sa môžete aj v tureckej štvrti plnej prekrásnych malých obchodíkov so šperkami a tradičným oblečením. No a za ochutnanie zase stojí miestny kebab a káva pripravovaná tradičným tureckým spôsobom.

__bulb
Máte radi lacné poznávacie zájazdy? Cestujte ešte výhodnejšie!

Lacné poznávacie zájazdy sú tou správou voľbou, ako môžete cestovať výhodnejšie. Navyše, ušetriť môžete aj na doprave. Ako na to? Prezradíme vám v našom článku.

Bologna

 

Talianska Bologna ponúka krásne výhľady, romantické uličky, výbornú pizzu a skvelé vína. Navyše, v jeseni má intímnejšiu atmosféru ako uprostred letnej sezóny. Počasie je vďaka podnebiu príjemné až do polovice novembra.

Kúsok od Bologne leží menšie mesto Modena s múzeom venovaným Enzovi Ferrarimu. Každý milovník automobilov si tu príde na svoje. Všetko od histórie pretekárskych vozidiel až po súčasné luxusné cestné modely nájdete na jednom mieste v architektonicky premyslenom múzeu len kúsok od vlakovej stanice v Modene.

Štokholm

 

Teplo sa oblečte, včas si kúpte letenky a vyberte dobré ubytovanie – my odporúčame napríklad portál Airbnb, na ktorom nájdete skutočné skvosty zariadené v škandinávskom štýle a aj za výhodnejšiu cenu ako hotelové izby. Štokholm síce patrí k trošku drahším európskym mestám, no zážitok z neho vo vás zostane do konca života.

Mesto sa rozprestiera na viacerých ostrovčekoch pospájaných mostami a hustou sieťou hromadnej dopravy. Určite sa vám vyplatí investovať do viacdennej predplatenej karty na metro a užívať si pohodlnú prepravu aj na vzdialenejšie miesta. Nevynechajte Djurgraden, prekrásnu časť so skleníkmi a múzeami.

Potrebujete sa o najefektívnejšie dopraviť na letisko? Využite autobusovú dopravu a cestujte pohodlne, bez starostí a výhodne.

Porto

 

Ak máte radi víno, rybie špeciality a túlanie sa úzkymi uličkami, Porto si v jeseni zamilujete. Nenechajte si ujsť komentovanú ochutnávku portského v niektorej z pivníc, ktoré nájdete vo štvrti Vila Nova De Gaia. Z centra mesta sa tam dostanete úplne pohodlne pešo cez most Ponte D. Luís I. 

Ak vám bude pripomínať Eifflovku, nebude to náhoda. Postavil ho totiž ten istý pán, čo slávnu parížsku vežu. Porto zároveň ponúka množstvo tipov na výlet. Ak vám vyjde počasie, vyberte sa na Praia de Costa Nova – je jednou z najkrajších európskych pláží.

Článok pre vás pripravila Zuzana z cestovateľského blogu Travelissimo.sk.
Foto: Tomáš Turek/Travelissimo.sk 

__bulb
Lacné Airbnb ubytovanie – ako ho zohnať?

Veľa cestujete? Chcete vedieť, ako ušetriť za ubytovanie? Odporúčame vám vyskúšať službu Airbnb, pretože tá sa aj na Slovensku stáva čoraz populárnejšou.