10 tipov na darček na Deň otcov 2024 za skvelé ceny

Otec so synom sa smejú.

Čo pre teba znamená tvoj otec? Odvďač sa mu za jeho starostlivosť v tento deň malou pozornosťou. Máme pre teba nápady, čo môžeš na Deň otcov 2024 darovať.

Nie každé dieťa má šťastie na kompletnú rodinu, a aj to je o dôvod viac byť vďačnejší za tú svoju, v ktorej si vyrástla. Každý z rodičov má svoju dôležitú rolu a nahradiť ho je veľmi ťažké, až nemožné. Zatiaľ, čo mama zastáva starostlivosť a výchovu od útleho veku a učí dieťa nové veci, otec je pre dieťa vzorom, autoritou a ochranným pilierom v každej situácii a bez ohľadu na vek. Deti učí praktické veci, pomáha im osvojiť si nové zručnosti a aj keď jeho trpezlivosť niekedy preruší prísnosť, je to len preto, aby ťa naviedol dobrým smerom. Stalo sa ti niekedy, že ste sa pohádali? Určite ste sa na seba nedokázali dlho hnevať, pretože jeho dieťaťom budeš navždy.

Ako by si opísala svojho otca, čo si na ňom najviac vážiš? Tvoje pocity a vďaku môžeš vyjadriť aj prostredníctvom darčeka, s výberom ktorého ti pomôže našich 10 nápadov.


„Môj otec hovorieval, že nikdy nie je neskoro urobiť čokoľvek, čo by si chcel. Nikdy nevieš, čo môžeš dosiahnuť, kým to neskúsiš.“
- Michael Jordan, americký basketbalista


Kedy je Deň otcov 2024?


Okrem toho, že Deň otcov a Deň matiek sú sviatky spojené s oslavou rodičov, spája ich ešte niečo. Oba nemajú pevne stanovený dátum, ale oslavujú sa v termíne, ktorý pripadá na v poradí stanovenú nedeľu v určitom mesiaci. Konkrétne Deň matiek oslavujeme v poradí druhú májovú nedeľu a Deň otcov tretiu nedeľu v mesiaci jún.

Poďme sa v krátkosti vrátiť do histórie. Vieš, odkedy oslavujeme tento sviatok a kde sú jeho korene? Za uctievaním otcov vo forme sviatku stojí Američanka Sonora Smart Doddová. Tá si takýmto spôsobom chcela uctiť svojho otca a zároveň vzdať česť otcom na celom svete. Prvá neoficiálna oslava Dňa otcov sa konala 19. júna 1910, teda v deň narodenia jej otca.

Oficiálne bol za sviatok Deň otcov vyhlásený v roku 1966, a to americkým prezidentom Lyndonom Johnsonom na tretiu nedeľu v mesiaci jún. V tomto termíne oslavujeme tento sviatok aj na Slovensku i v mnohých krajinách na celom svete. Nezabudni, že tento rok Deň otcov pripadá na nedeľu 16. júna.
 

Muž drží darčekovú tašku na Deň otcov.
Autor: RDNE Stock project (Pexels)

 

10 nápadov na darčeky na Deň otcov 2024


Tento výnimočný deň, akým Deň otcov skutočne je, si žiada perfektný darček. Ak vyberieš ten správny, otcovi prejavíš emócie aj bez jediného slova. Nemáš žiadne nápady? Žiadny strach, máme pre teba pripravených 10 skvelých tipov. Tu sú.


Náradie do dielne či záhradná technika


Môže sa tvoj otec pýšiť titulom šikovného domáceho majstra? V tom prípade neváhaj a vyberaj z e-shopov zameraných na produkty pre dielňu, záhradu či bývanie. V online obchode OBI nájdeš širokú ponuku produktov, z ktorej môžeš vybrať napríklad pracovnú dosku do dielne pre viac priestoru, rôzne elektrické nástroje i vždy potrebné autopríslušenstvo.

Skvelou investíciou bude aj nákup záhradného nábytku, vďaka ktorému si otec na záhrade užije nerušené chvíle oddychu. Novému grilu sa poteší nielen on, ale celá rodina, keď sa budete stretávať pri chutnom grilovanom jedle.

A pravý záhradkár ocení čokoľvek súvisiace s pestovaním plodín, starostlivosťou o pôdu a stromy, spracovaním ovocia či zavlažovaním. Otvor si e-shop Kinekus a spomedzi desiatok produktov určite nájdeš niečo vhodné pre tvojho otca.
 

Kvalitný alkohol a sladká bodka

 

Prémiová čokoláda, bonboniéra alebo iný sladký produkt ako darček ešte nič nepokazili. A navyše, ak si tvoj otec rád pochutí na niečom sladkom, máš rozhodnuté. Klikni na e-shop Chocolissimo, v ktorom môžeš práve teraz prehliadať špeciálnu kategóriu s produktami ideálnymi pre tento sviatok.

Vzácnou a peknou pozornosťou bude aj kvalitná fľaša alkoholu. Naším tipom pre teba je výberová whisky či remeselné pivo. Otec si zaručene pochutí alebo ich odloží na výnimočnú príležitosť.
 

Debna s prekvapením


Áno, v tomto odseku pre teba máme jeden konkrétny tip na obchod s perfektnými produktami, ktoré sú ideálne na akýkoľvek sviatok i Deň otcov. Hovoríme o e-shope Manboxeo, ktorý takisto aktuálne pripravil extra sekciu s odporúčanými produktami. Ktorý z nich vyberieš?

Do pozornosti ti chceme dať ich najpopulárnejšie debny s páčidlom, v ktorých sa nachádza tebou vybraný obsah. Otec si môže rozbaliť exkluzívne pivá, mäsové či štipľavé produkty alebo napríklad kávový sortiment. A už len samotné otváranie debny bude skvelým zážitkom.

Nakupovať však môžeš aj rôzne personalizované produkty, domáce DIY sety či darčekové boxy, ktorými dotyčného nikdy neurazíš.

Muž strihá krík.
Autor: Kampus Production (Pexels)

Pánske hodinky a šperky


Už dávno neplatí, že šperky sú vhodné len pre ženy. Náramky, retiazky či prstene, to všetko sa dnes nachádza aj v ponuke sortimentu pre pánov.

Chceš ocinovi darovať skutočne originálny darček? Objednaj personalizovaný šperk z e-shopu iOcel. Ako na to? Vyber si z ponuky ľubovoľný šperk a nechaj na neho vygravírovať meno, krátky text, iniciálky alebo dátum, ktorý je pre tvojho otca výnimočný. Uvidíš, že u neho doma určite nezapadne prachom, ale bude ho hrdo a s radosťou nosiť. Nie si si svojím výberom istá? Stav na kvalitné hodinky, po ktorých otec siahne v bežný deň i počas výnimočných príležitostí.

Zhrnuli sme pre teba niekoľko aktuálnych ponúk na výhodnejšie nákupy hodiniek a šperkov. Ktoré z nich využiješ?


Kvalitný parfum alebo kozmetika


Nový parfum poteší vždy, ak čo len trochu poznáš vkus dotyčnej osoby. Sme si istí, že preferencie otca na vône ovládaš veľmi dobre a vyberieš mu tú pravú. Prehliadaj internetový obchod Notino, v ktorom nájdeš veľkú ponuku parfumov svetových značiek. Chceš vedieť, ktoré sú aktuálne TOP? Prečítaj si náš článok, v ktorom sme pre teba zhrnuli najkrajšie parfumy pre rok 2024.

Tvoj nákup vôbec nemusí skončiť výberom voňavky. Zameraj sa aj na produkty starostlivosti o telo a tvár, ktoré otec určite využije. Do nákupného košíka môžeš pridať napríklad prípravky na holenie i po holení, šampóny, olej na bradu, alebo mu nakúp produkty jeho obľúbenej značky. Praktická bude napríklad aj kúpa nového holiaceho strojčeka alebo zastrihávača fúzov z internetového obchodu AndreaShop. Klikni a nakupuj za super ceny.
 

Štýlové doplnky do šatníka


Netrúfaš si na výber a kúpu oblečenia? Chápeme, že to môže byť zložité, a preto máme pre teba iné nápady. Tentokrát sa zameraj na nákup moderných módnych doplnkov, ako je napríklad kravata, motýlik, manžetové gombíky, peňaženka či napríklad kožený opasok. Mimochodom, praktické využitie by u otca určite našla aj kožená pánska taška

Chceš pri nákupoch ušetriť? Využívaj špeciálne ponuky e-shopov. Tu sú niektoré z tých, ktoré aktuálne platia.

Kravata, opasok, hodinky, parfum.
Autor: Justine Magalona (Pexels)

Elektronika na voľný čas


Nie každý rodič má blízko k technológiám, niektorých jednoducho nezaujíma viac, ako potrebujú vedieť. V prípade tvojho ocina to neplatí? Potom máš skvelú možnosť vybrať mu perfektný darček z tejto kategórie. Urob mu radosť novým mobilným telefónom, výkonnejším notebookom, tabletom či slúchadlami. Široký výber spomínaných produktov nájdeš v e-shope Okay.

Veľkým prekvapením k tomuto sviatku môže byť aj premena domácnosti na Smart Home. Myslíš, že by tvoj otec takúto zmenu ocenil? Ak áno, nakupuj z e-shopu Planeo.
 

Podpora športových výkonov


Udržiavanie aktívneho životného štýlu je prospešné v každom veku. Preto ak sa tvoj ocino pravidelne venuje nejakej športovej aktivite, podpor ho v nej darovaním súvisiacich produktov. Či mu kúpiš funkčné tričko na behanie, bicykel, novú tenisovú raketu alebo golfové palice, určite mu urobíš radosť. Staviť môžeš aj na doplnky ako je napríklad ľadvinka, športové hodinky na meranie výkonu pri športe alebo kĺbovú výživu, ktorá bude po fyzickej aktivite vhodným doplnkom.

Oddych pri dobrej knihe


Má tvoj otec záľubu v čítaní kníh? Buď si istá, že knihu neodmietne, pretože žiadny vášnivý čitateľ nenechá knižnú novinku zapadnúť prachom. Klikni na internetové kníhkupectvo Panta Rhei a vyber knižný príbeh podľa jeho obľúbeného žánru alebo autora.

Našich  5 tipov na knihy pre otca:
 

__check

veda, technika, elektrotechnika – Malé vynálezy, ktoré zmenili svet (Helen Pilcher)

__check

cestopisy – Moderní bádatelia: Dobrodružné cesty na koniec sveta (Robin Hanbury-Tenison, Robert Twigger)

__check

hobby, voľný čas – Bonsaje: škola pestovania (Elodie Marconnet, Nicolas Coulon)

__check

literatúra – Biografika - Shakespeare (Viv Croot)

__check

detektívky, trilery, horory – Slepá ulička (Nancy Mehl)

Zaslúžená dovolenka


Čo by si povedala na to pripraviť rodičom prekvapenie vo forme dovolenky? Po rokoch každodennej starostlivosti je najvyšší čas, aby si im dopriala zaslúžený oddych. A vieš, ako bude ešte väčším rodinným zážitkom? No predsa, ak na ňu pôjdete všetci spolu. Využi aktuálne ceny a rezervuj dovolenku z ponuky Cestovnej kancelárie Daka. Nezáleží na tom, či hľadáš exotiiku, wellness pobyt alebo poznávací zájazd, nájdeš tu všetky.

Oddych spojený so zážitkom môžeš rodičom dopriať aj iným spôsobom, napríklad letom balónom, ochutnávkou vína, návštevou pivných kúpeľov a podobne. To všetko pre nich môže byť originálnym darčekom a vďakou za tvoju výchovu.
 

Palmy, more, pláž.
Autor: Michael Swigunski (Pexels)


Špeciálne vytvorené ponuky na Deň otcov nájdeš v mnohých známych e-shopoch. Pozri si ich, kým sú dostupné a vyber tie, ktorými si myslíš, že otca najviac potešíš. My sme však presvedčení, že mu radosť urobí čokoľvek a bude sa v prvom rade tešiť, že si na neho nezabudla.