Elektrické masážne kreslo je skvelý vianočný darček. Ako ho vybrať v akcii?

11.12.2023 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Chceš blízkym alebo sebe darovať každodenný oddych? Kúp elektrické masážne kreslo. Máme užitočné tipy, ktoré sa ti pri nákupe zídu. A povieme ti aj, kde nakupovať.

Aj tebe sa stalo, že si dlho premýšľal, čo kúpiť svojim najbližším na sviatky? S pribúdajúcim vekom každý ocení najmä praktické darčeky. Jedným z nich je aj elektrické masážne kreslo. Čo zohľadniť pri jeho výbere, aké funkcie môže mať a s akými ponukami pri jeho nákupe ušetríš? To všetko sa dočítaš v nasledujúcich riadkoch.

Ceny za masážne kreslá sú aktuálne nižšie ako zvyčajne. Pozri si ponuky na našom webe a presvedč sa o tom sám.

Prečo kúpiť elektrické masážne kreslo?


Elektrické masážne kreslo je výborným spôsobom, ako si doma po celom dni dopriať relax. Spomedzi rôznych druhov masážnych kresiel sú elektrické jednými z najmenej nákladných.

Priam ideálne je ako vianočný darček pre rodičov alebo starých rodičov. Ocenia ho aj ľudia strednej vekovej kategórie s fyzicky namáhavou prácou. Užitočné bude aj pre športovcov, ktorí po náročných výkonoch potrebujú dávku regenerácie.

__bulb
Najlepšie cyklistické oblečenie od hlavy po päty: Vyber si podľa tvojho vkusu

Patrí cyklistika k tvojim obľúbeným športovým aktivitám? Skôr, ako sadneš na bicykel, skontroluj, či máš potrebné cyklistické oblečenie. Zisti, ktoré je nevyhnutné.


S jeho umiestnením v dome si nemusíš robiť starosti. Perfektne zapadne medzi vybavenie obývacej izby. Chceš doplniť bývanie aj o ďalší nábytok? Pozri si ponuku na našom webe v kategórii nábytok a bývanie.

 

Druhy masážnych kresiel

 

Masážne kreslá na profesionálne použitie sú najdrahšími v danej kategórie kresiel. Vysoká cenovka však odzrkadľuje ich dlhú životnosť, prispôsobenie na vysokú záťaž a odolné spracovanie. Nastavené sú na rôzne funkcie, masážne zóny a viacero možností polohovania. Ako ich názov napovedá, hodia sa skôr do profi ateliérov a salónov.

Elektrické masážne kreslá do domácnosti disponujú menším počtom funkcií ako vyššie spomínané kreslá, no zároveň dostatkom na to, aby splnili očakávania bežného používateľa. Ich cena je viac prijateľná.

Do tretice sú to masážne kancelárske kreslá. Aké to sú? Zaraďujú sa do kategórie elektrických, no líšia sa od nich svojim vzhľadom. Nie sú tak veľké, podobajú sa skôr na klasické kancelárske kreslá. Charakterizuje ich menší počet funkcií, masážnych zón, obmedzené nastavenia polohovania a nižší výkon.

Prečo mať vlastné masážne kreslo?
 

__check

prvotriedny relax v pohodlí domova

__check

dostupnosť pre rodinu i priateľov

__check

masírovanie bez časového obmedzenia

__check

možnosť výberu masáže a dĺžky programu

__check

investícia na niekoľko rokov

__bulb
Ako vybrať dobrý matrac vo výpredaji? Poradíme ti

To, ako dobre sa vyspíš, do veľkej miery ovplyvňuje matrac. Chceš vymeniť svoj starý za nový? V našom článku nájdeš odpoveď, ako vybrať matrac pre kvalitný spánok.

Aké funkcie má elektrické masážne kreslo?


Existuje veľa funkcií, ktoré v sebe môže a nemusí mať elektrické masážne kreslo zabudované. To, či sú alebo nie sú súčasťou kresla sa, samozrejme, odráža aj na jeho vyhotovení a cenovke. Môže ísť o funkciu:
 

__check

vyhrievania – masážne kreslo s vyhrievaním umožňuje nastaviť ľubovoľnú teplotu, pod vplyvom ktorej sa prekrvia svaly

__check

vzduchovej masáže – vzduchové vaky sa nafukujú, čím spôsobujú tlak na dané časti tela

__check

masážnych airbagov – pocitovo sú akoby sa vás dotýkali prsty profesionála, čím môžu vytvárať dojem pravej masáže

__check

nastaviteľnej opierky hlavy – precízna masáž hlavy a šije

__check

nastavenia polohy – automatické alebo manuálne do rôznych polôh

__check

magnetickej terapie – ide o hĺbkovú masáž pomocou zabudovaných magnetov v kresle


Niektoré funkcie sú síce intenzívne a môžu navodzovať dojem skutočnej masáže, no len čiastočne dokážu nahradiť prácu profesionálnych masérov.
 

masazne-kreslo-skrinky
Autor: Max Rahubovskiy (Pexels)

Túžiš po relaxe viac ako inokedy? A čo tak dopriať si dovolenku? Za ubytovanie zaplatíš menej, ak využiješ ponuky z nášho webu. Vyberáme pre teba tieto:


Ako a kde vybrať elektrické masážne kreslo?


Tak, ako pri kúpe každého produktu, aj pri tomto je potrebné zvážiť viacero kritérií. A pri drahších produktoch, ktoré často nekupujeme, to platí dvojnásobne. Rozhodujúce sú najmä nasledujúce parametre.
 

Druhy masáží


Rozsah programov masáží sa líši predovšetkým podľa typu masážneho kresla a tiež jednotlivých modelov. Aké sú najčastejšie druhy masáží, ktorými masážne kreslí disponujú?

Po vibračnej masáži pocítiš najmä uvoľnenie svalového napätia a zmiernenie bolesti. Takisto sa ňou prekrvuje celé telo a môže ti pomôcť odbúrať stres. Odporúčaná je po akejkoľvek fyzickej aktivite alebo pri pociťovaní únavy.

Pri perkusnej masáži tlak pri masírovaní preniká hlbšie do tkaniva, výsledkom čoho je účinné rozbitie svalových uzlíkov. Vhodné je zvoliť ju aj pri snahe odstrániť chronickú bolesť.

Pod relaxačnou masážou si predstav masáž celého tela, svahov i hlavy. Tento typ masáže má pozitívny vplyv na imunitný systém, hormonálnu rovnováhu a krvný obeh. Relaxačné masážne kreslá takisto podporujú celkovú detoxikáciu organizmu.

Hĺbkovú masáž sa odporúča zvoliť napríklad po zotavovaní sa po úraze alebo pri chronických bolestiach. Vhodná je takisto pre športovcov a ľudí s problémami s pohybovým aparátom. Tento typ masáže je pomerne intenzívny, preto je dobré, ak sa dá regulovať.

Počul si už o vzduchovej masáži? Airbagy zabudované v kresle opakovane rytmicky stimulujú body na tele. Týmto spôsobom sa uvoľňujú masírované oblasti, svalstvo sa regeneruje a zmierňuje sa bolesť. Vzduchové vankúšiky sa väčšinou nenachádzajú v celom kresle, ale len v jeho niektorých častiach. Ich počet sa líši podľa typu kresla.

Už viac nemusíš hľadať e-shop, v ktorom kúpiš masážne kreslá za cenu, ktorú si môže dovoliť každý. My sme ho našli za teba. Pozri si čo najskôr ponuku XXXLutz pre čo najväčší výber.


Ak má kreslo funkciu hnetenia, počas masáže sa stimulujú hlavne mäkké tkanivá, ale zasiahne aj hlboké svaly. Intenzívnu masáž spôsobuje funkcia plieskania. Masážne valčeky a hlavice pomáhajú s uvoľňovaním svalov a rozbíjajú svalové uzlíky. O niečo jemnejšou je funkcia poklepávania, ktorá síce funguje na podobnom princípe ako funkcia plieskania, avšak tlak a udieranie na jednotlivé body je menej intenzívny.

Striedavé stláčanie bodov na rôznych častiach tela zabezpečuje funkcia stláčania. Zvoľ ju, ak sa chceš zbaviť svalového napätia, bolesti svalov alebo podporiť krvný obeh. Skutočnú masáž pripomína aj funkcia zvierania. Ak ju zapneš na svojom masážnom kresle, valčeky sa začnú pohybovať oproti sebe.


A ako dlho sa v masážnom kresle masírovať? Odporúčaným časom je 15 minút. Tento interval je dostačujúci na uvoľnenie svalov a relax. Naopak, príliš časté a dlhé masírovanie by mohlo existujúcu bolesť zhoršiť.
 

obyvacka-masazne-kreslo
Autor: Autor: Max Rahubovskiy (Pexels)

Technológia masáže


Každé masážne kreslo môže využívať inú techniku masírovania, teda do akých a koľkých smerov sa pri masáži pohybujú masážne valčeky.
 

__check

2D masáž – smery masáže sú dva, buď len hore a dole alebo do doľava a doprava. Ide o úplne základnú techniku masáže, akú môže kreslo poskytovať.

__check

3D masáž – masáž prebieha na tri smery, čím zasiahne väčšiu plochu tela.

__check

4 D masáž – smery masáže sú štyri. Kreslo s touto technológiou poskytuje najlepšiu masáž pre celé telo.

__bulb
Dávaš pod stromček lyžiarsku prilbu? Poradíme, na čo predtým myslieť

Vianoce sú hlavne o praktických darčekoch, ktoré dotyčný využije. Ak sa nevie dočkať zimnej lyžovačky, vyber mu lyžiarsku prilbu. Čo vedieť pred kúpou?

Možnosti polohovania


Masážne kreslá disponujú rôznymi druhmi polohovania. Ešte pred nákupom si premysli, ktoré sú pre teba najdôležitejšie. Medzi hlavné patrí polohovanie chrbtovej a hlavovej opierky, vysúvacia podnož či nastavenie dĺžky kresla.
 

Masážne zóny


Súčasťou kresiel na masírovanie sú rôzne masážne zóny. Väčšinou ide o chrbticu, krk, lopatky, zadok, ruky, chodidlá, lýtka a stehná. Zatiaľ, čo sa niektoré môžu zapínať jednotlivo, na iných kreslách je možné ich súčasné zapnutie.
 

Materiál


Najčastejšie sa na výrobu masážnych kresiel používa syntetická koža. Je odolná voči mechanickému poškodeniu, jej údržba je jednoduchá a vďaka jej použitiu je masážne kreslo dostupné za prijateľnú cenu.

Masážne kreslá z pravej kože patria medzi najdrahšie na trhu. Charakterizuje ich dlhá životnosť a naozaj pekný vzhľad. Za takého kreslo si ale musíš priplatiť o niečo viac.

Bavlna je príjemná a pomerne odolná. Nevýhodou je jej jednoduché zašpinenie. Masážne kreslá z tkaniny patria medzi cenovo najvýhodnejšie.

Ak sa rozhodneš pre kreslo vyrobené z mikrovlákna, poteší ťa jeho jednoduchá údržba, priedušnosť a antibakteriálne vlastnosti. Jeho cena je takisto pomerne nízka.


Vedel si, že do 20. decembra nájdeš na našom webe špeciálne zľavy a zľavové kódy? Využi ich na nákup vianočných darčekov. Pozri si náš adventný kalendár a objav skvelé ponuky.

vase-kupony-adventny-kalendar

 

Výkon


Je prirodzené, že čím viac funkciami masážne kreslo disponuje, o to viac energie aj spotrebuje. Výkon kresiel v nižšej cenovej kategórií zvyčajne nie je vyšší ako 50 W. Naopak kvalitnejšie a drahšie modely môžu mať výkon aj nad 140 W.

Pri nákupe zohľadni aj uvedenú maximálnu nosnosť. Väčšia záťaž by mohla kreslo trvalo poškodiť.


Rozmery


Rozmery kresla sú dôležité z dvoch hľadísk. Tým prvým je komfortné využívanie kresla všetkými používateľmi v domácnosti. Druhým zase to, kde chceš kreslo v domácnosti umiestniť.

 

Bonusové funkcie


Masážne kreslá môžu disponovať rôznymi vylepšeniami a prvkami, ktoré ti ako užívateľovi spríjemnia jeho používanie. Môže ísť napríklad o tieto.
 

__check

Detekcia polohy ramien – niektoré kreslá majú v sebe zabudované senzory, ktoré detegujú tvoju polohu a podľa nej nastavia polohu masážnych valčekov.

__check

Odnímateľné čalúnenie – jeho výhodou je jednoduchšia údržba, ale aj možnosť lepšie regulovať masáž.

__check

Reproduktory a rádio – sú súčasťou niektorých kresiel, rovnako ako možnosť pripojenie cez Bluetooth alebo Wi-Fi.

__check

Úložný priestor – nie je niečím, čo pri masáži vyložene potrebuješ, ale miesto na odloženie knihy, stojan na šálku či držiak na mobil sú príjemným bonusom každého kresla.


Ako sa o masážne kreslo starať?


To, ako sa o kreslo starať, aby vydržalo čo najdlhšie, súvisí s povrchovým materiálom. Poďme si povedať, ako na to.

Kreslo z pravej kože sa nesmie namáčať. Pre očistenie ho pretri vlhkou handričkou. Pre zachovanie kvality a odolnosti kože ju približne každé 3 mesiace ošetri prípravkami určenými na impregnáciu pravej kože.

Masážne kreslo zo syntetickej kože takisto čisti len jemne navlhčenou handričkou alebo obrúskami určenými na syntetickú kožu. Pre čo najlepší vzhľad používaj špeciálny sprej určený na tento materiál.

Ak sa rozhodneš pre kreslo z mikrovlákna, nemusíš sa obávať ani jeho vysávania s vysávačom. Ak je poťah odnímateľný, pokojne ho môžeš aj prať. Pre bežné čistenie používaj vlhkú handričku.

Kreslo z tkaniny pravidelne vysávaj, aby si predišiel usádzaniu prachu. Nečistoty môžeš odstraňovať jemným čistením pomocou kefky, vody a mydla.


Rozhodol si sa pre nákup masážneho kresla? Premysli si, aké funkcie od neho očakávaš a tvoj nákup bude ešte rýchlejší a jednoduchší. A ako na to, aby bol aj finančne výhodnejší? Odpoveď je jednoduchá – nakupuj online. Okrem výhodnejších cien nájdeš na internete aj viac ponúk, čo robí nákup ešte lepším.
 

__bulb
Ako vyriešiť vlhkosť v dome bez drahých produktov?

Vlhkosť v dome je bežným problémom mnohých domácností. Aké sú príčiny jej vzniku, čo môže spôsobiť, ako proti nej bojovať a kedy je potrebné zavolať odborníka?