Blíži sa Deň matiek. Čím potešíte tú svoju?

27.04.2020 Adriana Rodina Zdielať
Blíži sa Deň matiek. Čím potešíte tú svoju?

Ako je už zvykom, v máji oslavujeme nielen na Slovensku, ale aj v mnohých krajinách sveta, Deň matiek. Akým darčekom môžete potešiť svoju mamu? Tu sú naše tipy.

Kde vznikol?


Naprieč históriou ľudstva sa slávili rôzne sviatky oslavujúce ženu – matku. Už starovekí Gréci oslavovali sviatky plodnosti a materstva. Tieto oslavy boli úzko spájané práve s uctievaním matky všetkých bohov – bohyne Rhei.

Myšlienka medzinárodných a pravidelných osláv tohto sviatku však vznikla až oveľa rokov neskôr, a to v roku 1907 na počesť Anny Marie Reeves Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.
 

deň matiek - odkaz pre mamu


U nás sa sviatok podľa amerického vzoru slávi tiež druhú májovú nedeľu. Začal sa oslavovať v ČSR v roku 1923, jeho propagátorkou bola Alica Masaryková. Za komunizmu bol tento sviatok postupne utláčaný oslavami MDŽ (8. marca), ale po roku 1989 sa znova začal oslavovať verejne. V niektorých krajinách sa oba sviatky zlúčili.

 

Darček na Deň Matiek

 

Deň Matiek je za rohom, takže je najvyšší čas na výber a kúpu darčeka, mamy si ho určite zaslúžia. Ponuky v kamenných predajniach sa často nedajú ani len porovnať s tými online. V internetových obchodoch je ponuka širšia, bohatšia a mnohokrát aj za lepšiu cenu alebo možnosťou využiť špeciálnu extra zľavu. Takéto darčeky pre maminu odporúčame my.

 

Kvety vždy potešia


Kvety sú overenou klasikou, pretože sa nimi nedá nič pokaziť. A navyše, obľubuje ich drvivá väčšina žien. Ak vaša mamina náhodou nemá rada rezané kvety kvôli ich krátkej životnosti, urobte jej radosť kúpou kvetu či rastliny v črepníku, napríklad z e-shopu Láskykvet.sk.

A ku krásnemu kvetu patrí i niečo sladké. Na nákup využite napríklad tieto ponuky.


Štýlové módne doplnky


Len máloktorá žena odmietne nový módny doplnok do šatníka. Čo ním môže byť? Napríklad kvalitné slnečné okuliare, šatka do vlasov, shopper taška, moderný opasok či šperky. Možností máte veľa, stačí popremýšľať, čo z toho by vaša mamina ocenila.

Pekným a hodnotným darčekom sú i hodinky, a to bez ohľadu na to, či zvolíte tie v elegantnom alebo športovom prevedení. Chcete viac inšpirácie? Kliknite na e-shop Answear a vyberajte zo stoviek krásnych doplnkov.

__bulb
Módne trendy 2024: Tipy, ako sa celoročne obliekať štýlovo

Hľadáš inšpiráciu na chic outfity na celý rok? Práve si ju našla. V tomto článku ti predstavíme módne trendy na rok 2024 a tipy, ako sa podľa nich obliekať.

Parfum alebo kozmetika 
 

Má vaša mamina rada kvalitné vône a potrpí si na značkovej kozmetike? Potom je vaša voľba na darček jasná. Kliknete na e-shop Notino, kde nájdete parfumy svetových značiek i prémiové kozmetické produkty na celé telo za skvelé ceny.

Viac ako príjemným darčekom bude aj soľ do kúpeľa, vitamíny na podporu zdravia či prístroje na osobnú starostlivosť, ako je napríklad žehlička na vlasy, zastrihávač obočia alebo masážne prístroje

A aby toho nebolo málo, viac produktov za výhodné ceny nájdeš po kliknutí na nasledujúce skvelé ponuky.


Elektro produkty na voľný čas


Máte maminu, ktorá ide s dobou a rada používa najnovšie technológie? Potom jej nesmie chýbať napríklad posledný vydaný iPhone 15 alebo tablet od popredných značiek na trhu.

Jej záľubu v čítaní kníh môžete podporiť kúpou čítačky kníh a k jej krajším ránam so šálkou kávy zase prispieť kúpou kapsulového kávovaru Dolce Gusto. Upratovať sa jej bude jednoduchšie vďaka robotickému vysávaču a rýchlejšie a komfortnejšie variť s multifunkčným kuchynským robotom.


A naším záverečným tipom na darček je spoločne strávený čas. Veď koľko si ho môžete spoločne s mamou dopriať popri všetkých povinnostiach? Spoločné okamihy a zážitky budú cenné pre ňu i vás. Pozvite ju napríklad na dobrú večeru, skvelú kávu, na predstavenie do divadla alebo sa vyberte len tak potulovať uličkami mesta