Blíži sa Deň matiek. Čím potešíte tú svoju?

27.04.2020 Adriana Rodina Zdielať
Blíži sa Deň matiek. Čím potešíte tú svoju?

Ako je už zvykom, v máji nielen na Slovensku, ale aj v mnohých krajinách sveta, oslavujeme Deň matiek. Tento sviatok pripadá vždy na druhú májovú nedeľu, tento rok to vychádza na 10. mája. Ide o akúsi oslavu všetkých mám, matiek a mamičiek, ktoré darovali život a o svoje deti sa s láskou starajú.



Kde vznikol?


Naprieč históriou ľudstva sa slávili rôzne sviatky oslavujúce ženu - matku. Už v starovekí Géci oslavovali sviatky plodnosti a matiek. Tieto oslavy boli úzko spájané práve s uctievaním matky všetkých bohov - bohyne Rhey. Myšlienka medzinárodných a pravidelných osláv tohto sviatku však vznikla až o mnoho rokov neskôr, a to v roku 1907 na počesť Anny Marie Reeves Jarvisovej, ktorá bojovala za práva matiek. Prvýkrát bol verejne slávený o rok neskôr. V roku 1914 vyhlásil vtedajší americký prezident Woodrow Wilson prvú oficiálnu oslavu Dňa matiek ako celonárodného sviatku, konajúci sa druhú májovú nedeľu.

deň matiek - odkaz pre mamu

U nás sa sviatok podľa amerického vzoru slávi tiež druhú májovú nedeľu. Začal sa oslavovať v ČSR v roku 1923, jeho propagátorkou bola Alica Masaryková. Za komunizmu bol tento sviatok postupne utláčaný oslavami MDŽ (8. marca), ale po roku 1989 sa znova začal oslavovať verejne. V niektorých krajinách sa oba sviatky zlúčili.
 

Darček na Deň Matiek
Deň Matiek je za rohom a aj napiek tomu, že je aktuálna situácia momentálne nie príliš priaznivá, naše mamy si tento sviatok rozhodne osláviť zaslúžia. Nákupy v kamennýchpredajniach sú síce oklieštené, vďaka internetovým obchodom to však nebude žiaden problém. Pozrite si, aké darčeky pre vaše mamy sme si pre vás pripravili.
 
 
Kvety vždy potešia
Kvety sú síce overenou klasikou ale pravdou však je, že nimi nikdy nič nepokazíte. Každá žena predsa miluje kvety. Ak vaša mamička neobľubuje rezané kvety, lebo krátko vydržia, môžete jej radosť predĺžiť kúpou črepníkovej kvetiny, o ktorú sa bude môcť dlho s láskou starať. Na Kvety.sk, najväčšom internetovom kvetinárstve na slovenskom trhu, si isto vyberiete. Teraz môžete navyše využiť skvelý zľavový kód, ktorý nájdete len u nás.

zlavovy kod na kvety

Štýlové módne doplnky
Svoju mamičku môžete potešiť napríklad aj novým doplnkom do jej šatníka. Vždy štýlovú módu nájdete aj na eshope Aboutyou.sk, kde vďaka skvelému zľavovému kódu môžete terazdokonca aj ušetriť. V eshope navyše platí doprava zadarmo, čo tiež vždy milo poteší.

about you zlavovy kod

Parfém alebo kozmetika 
Ak má vaša mama v obľube príjemné vôňe a kvalitnú kozmetiku, darujte jej niečo z ponuky internetovej parfumérie Notino. Notino ponúka kvalitné parfumy svetových značiek a kozmetické produkty pre celé telo. Ak chcete ušetriť, neváhajte využiť Notino zľavový kód alebo zľavový kupón. Vhodným darčekom ku Dňu matiek bude napríklad určite takáto darčeková sada pozostávajúca z parfémovanej vody a telového mlieka
 
 
Produkty pre zdravie a krásu
Kozmetické balíčky alebo doplnky stravy pre krásu pokožky a vlasov žena vždy príjme s radosťou. Pilulka eshop ponúka voľnopredajné lieky, vitamíny, doplnky výživy, zdravotné a ortopedické pomôcky, ktoré potešia a pomôžu.