Kde výhodne kúpiť nepremokavé dámske snehule a na čo myslieť pri ich kúpe?

13.12.2023 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Obuv charakteristická najmä pre detstvo patrí v súčasnosti medzi neoddeliteľnú súčasť dámskej skrinky na topánky. V akých e-shopoch nakupovať nepremokavé dámske snehule?

Vhodne zvolená obuv je počas zimných mesiacov mimoriadne dôležitá. Dokonca ide o tú najpodstatnejšiu časť celého outfitu. Okrem gumákov, klasických členkových či vysokých čižiem alebo iných odolných kožených topánok sú skvelou a modernou možnosťou aj snehule. Máš aspoň jeden pár? Ak nie, v našom článku zistíš, kde ich kúpiš a ako si ich vybrať.

Cenovo dostupné dámske snehule nepremokavé nájdeš aj v ponukách na našom webe. Vyber si model, ktorý najviac korešponduje s tvojím štýlom a nakupuj online.

muz-zena-sneh-les
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)

 

Ako vybrať dámske nepremokavé snehule?


Vedela si, že história dámskych snehúľ siaha približne do 19. storočia? Ich prevedenie vtedy bolo veľmi jednoduché. Síce boli mierne zateplené, ale nedokázali zabrániť prenikaniu vlhkosti. Neskôr sa začali vyrábať prepracovanejšie modely, ktorých súčasťou boli gumené podrážky a syntetické materiály. Stali sa tak odolné voči vode a zároveň udržiavali teplo. Aj vďaka módnym návrhárom sa snehule stali dlhodobou trendy zimnou obuvou. Dnes máš na výber rôzne druhy snehúľ v pestrých prevedeniach a štýloch.

Rozmýšľaš, či si ich kúpiť? Zimné dámske snehule sú spoľahlivou obuvou, ktorá odolá snehu, dažďu i vetru. V podstate sú to zateplené čižmy, s ktorými ťa neprekvapí žiadna zmena počasia a tvoje nohy budú neustále v teple a suchu. Navyše vďaka ich vrúbkovanej podrážke ľahko zdoláš rozličné druhy terénov, či už v meste na neupravených chodníkoch alebo počas prechádzky na zimnej dovolenke.

Kedy ich začať nosiť? Vodoodolné snehule si môžeš obuť od začiatku sychravého jesenného počasia a odložiť ich až po skončení zimy. Kvalitné modely vydržia všetky nástrahy nepriaznivého počasia.
 

zena-ruzove-metalicke-snehule
Autor: Godisable Jacob (Pexels)

Chceš oživiť svoju skrinku na topánky o nové modely? Vyber si z bohatej ponúk dámskej obuvi na našom webe.

Čo si pri výbere snehúľ všímať?


Pri nákupe snehúľ je rozhodujúcich niekoľko základných kritérií. Poďme si povedať, o ktoré ide.

Tým najdôležitejším parametrom je použitý materiál. Najlepšou voľbou je zateplenie z merino vlny. Je antibakteriálna a zároveň má skvelé tepelné vlastnosti. Ak je zvršok vyrobený z prírodnej kože, môžeš si byť istá, že sú snehule mimoriadne odolné a neprepustia vlhkosť.

Podrážka snehúľ by nemala byť hladká, ale práve naopak, vrúbkovaná a pevná, čím zabezpečí stabilitu a zabráni pošmyknutiu a pádu.

Pri kúpe snehúľ si všímaj aj to, či sú spoje šité alebo lepené. Jednoznačne ti odporúčame siahnuť po tých šitých. Lepšie držia, čím sa predlžuje životnosť daných topánok.

Máš rada veľký výber a super ceny? Nakupuj z e-shopu CCC a vyber si obuv podľa tvojho štýlu.

Snehule sú dostupné v rôznych dĺžkach zvršku. Do mesta a na každodenné nosenie sú obľúbené najmä členkové. Naopak vyššie si vyberajú dámy do náročnejších podmienok, napríklad na hory.

Správny výber veľkosti topánok je pre komfortné nosenie nevyhnutný. Pri zimných topánkach platí, že v topánke by mal zostať kúsok voľného priestoru. A to napríklad na tie situácie, keď sa rozhodneš obliecť si ešte jednu vrstvu ponožiek na zimnej dovolenke.

Na záver je to cena, ktorá je pri nákupe často najrozhodujúcejším kritériom. Zároveň pri topánkach platí, že sa do nich oplatí investovať viac. Nielen, že o niečo drahší model účinne ochráni tvoje nohy pred chladom, ale zároveň ti vydrží niekoľko sezón.

__bulb
Dávaš pod stromček lyžiarsku prilbu? Poradíme, na čo predtým myslieť

Vianoce sú hlavne o praktických darčekoch, ktoré dotyčný využije. Ak sa nevie dočkať zimnej lyžovačky, vyber mu lyžiarsku prilbu. Čo vedieť pred kúpou?

Trendy outfity so snehuľami


Ak si otvoríš akýkoľvek e-shop s obuvou, objavíš desiatky rôznych modelov snehulí v rôznych prevedeniach. Ktoré sú v súčasnosti najviac populárne? A čo si k nim obliecť?

Klasikou do každej skrinky na topánky sú určite kožené členkové snehule. Jednoduché prevedenie bez aplikácií z nich robí univerzálnu obuv ku každému outfitu. My k nim odporúčane siahnuť po zimných šatách a dlhom zimnom kabáte. Vznikne tak čistý a elegantný outfit do práce i mesta.

Hľadáš niečo výraznejšie? Metalické odtiene striebornej, ružovej či zlatej zrejme nikdy nevyjdú z módy ani čo sa týka topánok. Perfektne si k nim vieme predstaviť napríklad sukňu skombinovanú so štýlovým svetrom či kožené legíny s blúzkou. Vyber si svoje nové dámske snehule do snehu so zľavou 50 % a viac.

V ponuke e-shopov nájdeš aj snehule s kožušinou, ktoré ešte zvýšia tvoj tepelný komfort pri ich nosení. Skvele sa k nim budú hodiť džínsy, sveter a bunda. Nezabudni aj na módne doplnky v podobe šálu a čiapky.
 

zena-dieta-sneh
Autor: Yan Krukau (Pexels)

Vedela si o týchto super ponukách? Na našom webe ich nájdeš omnoho viac. Pozri si, aké zľavové kupóny pre teba máme.

Ako sa starať o snehule?


Základom starostlivosti o topánky je impregnácia. Myslieť by si na ňu mala najmä vtedy, ak máš obuv z brúsenej kože. Hladkú kožu je zase potrebné nakrémovať špeciálnymi prípravkami na to určenými, čím predídeš jej popraskaniu.

Samozrejmosťou je očistenie snehúl po každom nosení a takisto pred ich odložením na konci sezóny.


Už vieš, aké snehule si kúpiš? Do svojej zbierky zimných topánok si zaobstaraj minimálne jeden pár. Sama sa presvedčíš, že ide o teplú a pohodlnú obuv, ktorú perfektne skombinuješ k elegantným aj športovým outfitom. A navyše, môže to byť skvelý vianočný darček.
 

Ešte nemáš kúpené všetky darčeky? Využi ponuky v našom adventnom kalendári a nakúpiš výhodnejšie. Aká zľava je ukrytá v dnešnom okienku?

adventny-kalendar-vase-kupony

__bulb
Ako vybrať dobrý matrac vo výpredaji? Poradíme ti

To, ako dobre sa vyspíš, do veľkej miery ovplyvňuje matrac. Chceš vymeniť svoj starý za nový? V našom článku nájdeš odpoveď, ako vybrať matrac pre kvalitný spánok.