Ako vybrať najlepší tablet do 200 eur? Toto sú TOP ponuky

21.02.2024 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

Hľadáš cenovo dostupný tablet, ktorý splní tvoje očakávania na bežné fungovanie? Máme pre teba 4 tipy na najlepší tablet do 200 €. Ktorý si vyberieš?

Menší ako počítač, väčší ako mobilný telefón a multifunkčné prenosné zariadenie – to sú niektoré charakteristiky, ktorými môžeme opísať tablet.

V súčasnosti by sme len ťažko hľadali domácnosť, v ktorej sa tablet nenachádza. Väčšinou je určený pre deti na ich školské povinnosti či na pracovné účely. Na voľný čas si rodiny vyberajú najmä cenovo výhodnejšie tablety. V závislosti od modelu sa od nich neočakáva extra veľká pamäť, veľa Mpx fotoaparát či vysoký výkon.

Aj ty si chceš kúpiť tablet primárne na voľný čas a občasné používanie? Veľké investície sú v tomto prípade zbytočné. Vyber si z našich tipov na najlepší tablet do 200 €.

Nevieš, ako nájsť tablety maximálne do 200 €? Na webe e-shopu použi filter a nastav zvolenú sumu. V e-shope Mall sme tablety do tejto ceny vyhľadali za teba.

__bulb
Hľadáš mobil do 150 €? Takéto máš možnosti

Nemôžeš si momentálne dovoliť veľké investície do nového telefónu? Nevadí, máme pre teba riešenie. Vyber si kvalitný mobil do 150 € z našich 5 tipov.

Čo môžeš od tabletu do 200 € očakávať?


Ak zvažuješ kúpu tabletu v tejto cenovej kategórii, už na začiatku ti musíme povedať, že je určený skôr tým menej náročným používateľom. Svojimi funkciami či rýchlosťou vyhovie strednej i staršej generácii alebo tým, ktorí nechcú a nepotrebujú inteligentné funkcie. Výborne ti poslúži na sledovanie videí, zapisovanie poznámok, nekonečné surfovanie na internete či hranie hier s nízkou náročnosťou na grafiku. Na druhej strane však nemôžeš očakávať profesionálnu kvalitu fotografií či možnosť pripojenia na 5G sieť. No niektoré parametre ťa možno milo prekvapia.



Uhlopriečka


Pri tablete do 200 € máš k dispozícii uhlopriečku od 8“ do 10“ a niektoré aj o niečo väčšie.

Nevieš, aký veľký tablet si vybrať? Pri kúpe zohľadni svoje potreby a primárny účel používania. Napríklad, pri kúpe tabletu na písanie poznámok ti stačí menšia uhlopriečka, pri sledovaní videí oceníš väčšiu plochu.

Využi tieto ponuky a nielen, že si kúpiš tablet, aj ušetríš peniaze:

Rozlíšenie


Tablety s takouto cenovou majú väčšinou HD rozlíšenie, no mnohé modely tabletov do 200 € disponujú aj Full HD. Stačí vybrať ten najlepší a získaš kvalitný a ostrý obraz so všetkými detailmi.



Výkon


Z hľadiska výkonu sa tablety do 200 € hodnotia ako výborné zariadenia na vykonávanie bežných kancelárskych činností. Tablet za túto cenu nebude mať žiadny problém so zapisovaním poznámok, vytváraním a úpravou tabuliek, sledovaním videí a sociálnych sietí a dokonca zvládne aj to, ak budeš pracovať s viacerými otvorenými oknami naraz.

Výkon tabletu zabezpečujú aj kvalitné procesy a operačný systém Android. Pri tabletoch v nižšej cenovej kategórii sa stretneš najmä s ním.

Zaujíma ťa, aké výkonnejšie modely si v kategórii tabletov môžeš aktuálne kúpiť? Prečítaj si náš článok, v ktorom sme porovnali Samsung Galaxy Tab S6 Lite vs. Samsung Tab S8 Ultra.
 

zena-sedi-na-koberci-a-pracuje-na-tablete
Autor: Brooke Cagle (Unsplash)

Vybrala si si tablet? Nezabudni na dokúpenie praktického príslušenstva, akým je napríklad puzdro, držiak či ochranné sklo. Všetko nájdeš v e-shope AndreaShop.


Fotoaparát


Ako sme spomenuli vyššie, za dve stovky nemôžeš očakávať fotografie ako od profesionála. Neznamená to však, že takýmto tabletom urobíš nekvalitné fotografie. Hlavný zadný fotoaparát má pri tomto type tabletov najčastejšie 8 Mpx. Predná selfie kamera zase 5 Mpx.

No v rámci tejto cenovej kategórie nájdeme na trhu aj výnimky tabletov, ktoré majú napríklad 16 Mpx hlavný fotoaparát a 8 Mpx selfie kameru.


Funkcie


Aké funkcie môžeš očakávať od tabletu do 200 €? Akousi samozrejmosťou je bezdrôtové pripojenie cez Wi-Fi, Bluetooth, GPS, 3G či 4G. Nechýba ani konektor USB-C či pohybové senzory.



Konštrukcia a kvalita spracovania


Myslíš, si že pri tablete za túto cenu môžeš očakávať len plastovú konštrukciu a robustný dizajn? Potom ťa celková kvalita prekvapí. Mnohé modely takýchto tabletov sa vyrábajú v peknom kovovom prevedení. Samozrejme, kvalita spracovania je výrazne nižšia v porovnaní s drahšími modelmi.


Pamäť

 

Ako je to s pamäťou tabletu? Uložíš do neho všetko, čo potrebuješ? Nemusíš mať obavy, tieto zariadenia majú užívateľskú pamäť 32 GB, 64 GB a niektoré dokonca aj 128 GB. Čo sa týka operačnej pamäte, väčšina tabletov disponuje veľkosťou do 4 GB.

A ako je to s kapacitou batérie? Svojou kapacitou samozrejme nemôže konkurovať drahším a výkonnejším tabletom, no tablet do 8 000 mAh za túto cenu nesklame.


Značky a cenové rozpätie


Maximálna cenová hladina je jasná, ale od akej ceny hľadať tablety? Ak chceš tablet do 200 €, nielen naším odporúčaním je prehliadať ponuky od 100 €. Parametre modelov pod touto cenou sú totiž výrazne iné, nižšie.

Tablety do 200 € nájdeš pod mnohými známymi značkami, ako napríklad Samsung, Lenovo či Huawei. Cena za tablet môže byť odlišná aj podľa e-shopu. Preto, ak v jednom e-shope nájdeš svoj vyhliadnutý tablet za príliš vysokú cenu, neváhaj ho pozrieť v inom internetovom obchode. A vieš, ako mať možnosť ušetriť takmer pri každom online nákupe? Predsa tak, že si stiahneš naše Rozšírenie KUPLIO.
 

muz-sedi-pri-stole-a-kresli-na-teblete
Autor: Pavel Danilyuk (Pexels)
 

4 modely najlepších tabletov do 200 €


Nevieš, ktorý tablet do 200 € si kúpiť? Vybrali sme 4 obľúbené modely, možno sa ti zapáči práve jeden z nich.



Lenovo Tab M9 ZAC30003CZ


Začneme tabletom menšej veľkosti a operačným systémom Android. Tablet Lenovo Tab M9 ZAC30003CZ má 9“ uhlopriečku a výkonný osemjadrový procesor.

Fotiť môžeš s hlavným predným 8 Mpx fotoaparátom a z prednej strany máš možnosť využiť 2 Mpx fotoaparát. Úložný priestor v tomto zariadení predstavuje skvelých 64 GB. RAM má 4 GB. Nechýba Wi-Fi, Bluetooth, USB-C či rôzne senzory. 

Batéria s kapacitou 5100 mAh vydrží približne 13 hodín. A Aká je cena tohto tabletu? Kúpiš ho približne za 130 €. Kvôli extra nízkej cene a parametrom ho možno považovať za najlepší tablet v pomere cena a výkon.

__bulb
Najlepšia sonická kefka - ako ju vybrať, kde ju zohnať?

Po krásnom a zdravom úsmeve túžime všetci. Čo pre ten svoj robíš ty? So správnou starostlivosťou ti pomôže najlepšia sonická kefka. Ako ju vybrať a kde nakupovať?

Xiaomi Redmi Pad SE 4GB/128GB


Druhý v poradí sme vybrali jeden z tých najlepších tabletov za rok 2022, ktorý je dodnes obľúbeným aj cenovo dostupným zariadením. Ako vyplýva z jeho názvu, Xiaomi Redmi Pad SE 4GB/128GB, používateľovi poskytuje štedrú 128 GB vnútornú pamäť a 4 GB RAM.

Na displeji s uhlopriečkou 11“ vždy uvidíš sýte farby a všetky detaily. A rovnako aj na fotografiách, ktoré môžeš vyhotoviť s predným 5 Mpx alebo zadným 8 Mpx fotoaparátom. Čo sa týka výdrže, tablet disponuje až 8 000 mAh batériou, takže sa na neho môžeš vždy spoľahnúť. Okrem týchto parametrov ťa určite osloví aj jeho vzhľad. Konštrukcia tabletu je kovová s minimalistickým a čistým dizajnom. Aktuálne si ho môžeš kúpiť už za 169 € v e-shope Planeo.
 

matka-s-dietatom-pozeraju-do-tabletu
Autor: Julia M Cameron (Pexels)

 

Samsung Galaxy Tab A8 LTE


Tento tablet od populárnej značky elektroniky a domácich spotrebičov vyniká svojimi malými rámčekmi a veľmi tenkou kovovou konštrukciou. Výkon tabletu zabezpečuje osemjadrový procesor a operačný systém Android. S tabletom získaš 32 GB vnútorné úložisko, batériu s kapacitou 7 040 mAh a 8 Mpx zadný fotoaparát. Mimochodom, batéria sa rýchlo dobije vďaka zabudovanej technológii Fast Charging.

Displej s uhlopriečkou 10,5“ môžeš využiť na surfovanie na internete, no poteší ťa aj pri sledovaní videí či filmov. O skvelý zvuk sa postarajú 4 reproduktory. Na tablete môžeš bez problémov otvárať viacero okien naraz či prepínať medzi dvomi zariadeniami. Oboje zvládne tablet perfektne.

Okrem samozrejmého pripojenia na Wi-Fi, Bluetooth či LTE prináša množstvo ďalších funkcií a benefitov. Napríklad aplikácia Samsung Kids obsahuje množstvo zábavných aktivít pre deti, funkcia Samsung Recorder, s ktorou si nahráš obľúbený program a následne sa k nemu kedykoľvek vrátiš. A na záver spomenieme platformu Samsung Knox, ktorá chráni zariadenie pred nebezpečnými hrozbami. Tablet si môžeš kúpiť priamo na stránke výrobcu za vynikajúcu cenu 169 €.

__bulb
Bezpečnostné vchodové dvere ti ušetria kopec starostí. Ako ich vybrať?

Chceš zvýšiť bezpečnosť svojho domu? Začni samotným vstupom a zaobstaraj si bezpečnostné vchodové dvere. V našom článku nájdeš všetky podstatné informácie.

Honor Pad X9 5301AGHX


Ako posledný sme sa do nášho výberu rozhodli zaradiť tablet Honor Pad X9 5301AGHX.

Displej má uhlopriečku 11,5“ a svojimi sýtymi farbami ťa poteší aj pri sledovaní videa. Skvelý vizuálny zážitok je teda samozrejmosťou. A rovnako aj hudobný, keďže je súčasťou tabletu až 6 reproduktorov. Kvôli veľkému displeju môžeme tento tablet hodnotiť ako najlepší tablet na písanie poznámok zo všetkých spomínaných zariadení.

Batéria s kapacitou 7 250 mAh ti vydrží až 13 hodín a zariadenie ti poskytne 128 GB úložisko. No v rámci cenovej kategórie asi nemôžu byť všetky parametre skvelé, čím mierime len na 5 Mpx zadný i predný fotoaparát.

__bulb
Ako šetriť batériu do mobilu, aby vydržala čo najdlhšie?

Krátka výdrž batérie trápi väčšinu používateľov mobilných telefónov. A pritom existuje množstvo jednoduchých riešení, ako batériu do mobilu šetriť. Ktoré to sú?


Ako vidíš, aj cenovo dostupnejšie tablety charakterizuje skvelá výkonnosť, pamäť, veľkosť uhlopriečky či iné parametre. Áno, niektoré parametre nie sú až tak dobré, no pri ich hodnotení je potrebné zohľadniť cenu zariadenia. No na záver môžeme povedať, že aj keď máš finančný limit 200 €, získaš kvalitný tablet na každodenné použitie.