Plážové šaty na plavky - ako vybrať tie najlepšie?

06.06.2023 Dominika Nakupovanie na internete Zdielať

V batožine na letnú dovolenku ti nemôžu chýbať predovšetkým plavky. Ak chceš svoj outfit oživiť, zbaľ si aj plážové šaty na plavky. Poradíme ti, aké si kúpiť.

Ľahké a vzdušné oblečenie, krémy na opaľovanie a samozrejme plavky, to všetko je nevyhnutnosťou na dovolenku k vode. A nezabudnite si pribaliť aj plážové šaty na plavky.

Zatiaľ žiadne nevlastníš? Na najbližšiu dovolenku si ich určite zaobstaraj. Sme presvedčení, že si tento praktický a pohodlný kúsok veľmi rýchlo obľúbiš.

Nákupy na poslednú chvíľu? Spoľahni sa na rýchle doručenie a bezproblémovú výmenu z e-shopu AboutYou.

zena-biele-saty

 

Plážové šaty na plavky


Zdokonaľ svoj outfit pri more a obleč si na plavky plážové šaty. Vyzerať budeš skvele a trendy. Oceníš ich počas prestávok na kúpanie, ale aj prechádzok po pláži. A pokojne v nich môžeš ísť aj na obed a neriešiť výber iného oblečenia.

Tento praktický kúsok si jednoducho zamiluješ. Ich hlavnými výhodami je pohodlnosť a jednoduché obliekanie a vyzliekanie. Takisto ich bez problémov skombinuješ ku všetkým plavkám, jednodielnym i dvojdielnym.

Vyrábajú sa z rôznych materiálov, od sieťoviny až po bavlnu. Ktorý materiál je najlepší? Môžeš dať prednosť modelom z bavlny alebo priedušnejším a o čosi odvážnejším. Skvelým príkladom sú napríklad sieťované šaty na plavky. Pri výbere sa riaď najmä svojím osobným vkusom, preferenciami a potrebami.

Dostupné sú v mnohých farbách a prevedeniach. Našou radou je siahnuť najmä po šatách v bielej farbe a iných svetlých odtieňoch.

Počas horúceho počasia oceníš aj priedušné ľanové šaty. Ich vlastnosti z nich robia perfektný kúsok oblečenia na letné dni.
 

zena-biele-saty-more

Ako si vybrať šaty na plavky?


Pri nákupe konkrétneho modelu je prvoradý tvoj vkus. Zároveň pri výbere zohľadni typ postavy a všímaj si ich strih. Náš malý sprievodca ti možno uľahčí výber.
 

Plážové šaty na plavky podľa typu postavy
 

__check

Presýpacie hodiny – charakteristické sú vyvážené proporcie, plnšie poprsie a boky. Najvhodnejšie sú zavinovacie plážové šaty na vyzdvihnutie kriviek.

__check

Jablko – máš široké plecia, väčšie poprsie a strednú časť tela? Zvoľ voľnejšie strihy plážových šiat.

__check

Hruška – tento typ postavy charakterizujú užšie ramená a širšie boky a stehná. Obleč si na pláž šaty na jedno rameno alebo so zaväzovaním okolo krku.

__check

Obdĺžnik – tvojej postave s rovnako širokými ramenami ako bokmi lichotia plážové šaty s rôznymi ozdobnými prvkami, ako je napríklad riasenie či pás s opaskom. Celkovo sa ti hodia užšie strihy šiat.

__check

Drobná postava – pre nízku a štíhlu postavu sa hodia kratšie strihy obtiahnutejších šiat, ktoré zvýraznia postavu a opticky predĺžia nohy. Ideálne sú napríklad háčkované šaty na plavky.


Typu postavy by mali zodpovedať aj plavky. Hľadáš plavky pre plnšie tvary? Na výber máš viac druhov modelov, ako si si možno myslela.

zena-biele-hackovane-saty-plaz


Nezabudni na doplnky


Práve doplnky sú tým, čo môže celý outfit pokaziť alebo zlepšiť. K jednofarebným plážovým šatám sa rozhodne hodia výraznejšie doplnky. Naopak, k farebným zvoľ decentnejšie.

Počas pobytu pri vode by ti nemal chýbať klobúk, okuliare a v neposlednom rade ani slamená kabelka ako hit tejto sezóny.
 

zena-klobuk-more


Investuj do plážových šiat na plavky, dopraj si pocit komfortu a buď trendy. Výhodou je, že ti kvalitnejší model vydrží niekoľko sezón.

__bulb
Ako zohnať lacné ubytovanie a ušetriť na dovolenke?

Dovolenka za lacný peniaz sa oplatí najmä vtedy, ak sa vám podarí zohnať pekné a lacné ubytovanie v príjemnom prostredí. Poznáte spôsoby, ako sa dá zohnať lacné ubytovanie? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.