Chcete dovolenkovať doma? Skúste lacné zájazdy po Slovensku

01.08.2022 Dominika Zájazdy Zdielať

Premýšľate, že strávite letnú dovolenku na Slovensku? Skvelý nápad! Poradíme vám, ako si vybrať lacné zájazdy po Slovensku za tie najvýhodnejšie ceny.

Slovensko je bohatou krajinou na rôzne aktivity. Počas leta sa môžete vybrať na turistiku, príjemne si oddýchnuť pri vode, alebo zažiť relax v termálnych kúpeľoch. V zime máte zase možnosť nahromadiť nezabudnuteľné lyžiarske zážitky. Naša krajina má rozhodne čo ponúknuť v každom ročnom období.

Viete, ako na Slovensku zažiť neopakovateľné zážitky tak, aby ste za ne zaplatili menej ako v zahraničí? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.

Či cestujete do zahraničia alebo zostávate na Slovensku, pri plánovaní dovolenky by ste nemali zabudnúť na vybavenie cestovného poistenia. Inak vás môže vaša dovolenka vyjsť omnoho drahšie.

Ktoré jedinečné miesta by ste na Slovensku mali vidieť? Je ich naozaj veľa. V našom článku nájdete tipy na lokality konkurujúce tým svetovým.

zena-na-turistike-v-horach


Last minute zájazdy po Slovensku

 

Pobyty last minute sú obľúbeným typom dovolenky práve kvôli tomu, že vám pomôžu ušetriť nemalú čiastku z vášho rozpočtu. Dokážete sa zbaliť a vydať na dovolenku v priebehu jedného či dvoch dní? Last minute ponuky sú pre vás ideálne!

V ponuke last minute lacných dovoleniek na Slovensku musíte počítať s menšou možnosťou výberu. Izby s najkrajším výhľadom už bývajú spravidla obsadené. Všetky služby spojené s ubytovaním ale zostávajú rovnaké. 

Vyberte sa na poznávací zájazd po Slovensku. Ktorý z ponuky cestovnej agentúry Invia.sk si vyberiete vy?

lacne-zajazdy-na-slovensku

First minute zájazdy po Slovensku
 

Opakom last minute je fist minute. First minute zájazdy si môžete zakúpiť za výhodnejšie ceny v predstihu. Vyberať si budete môcť z väčšieho počtu ponúk cestovnej kancelárie a rezervovať si presne ten hotel, apartmán či izbu, ktoré vám vyhovujú.

Viete, ako môžete cestovať ešte výhodnejšie? Prečítajte si náš článok.

Cestujte vlakmi a autobusmi


Nechajte auto doma a cestujte vlakom alebo autobusom. Možno sa vám to na prvé prečítanie zdá menej pohodlné. Spojenia vlakov a autobusov jazdia v súčasnosti omnoho frekventovanejšie. Dostanete sa nimi takmer všade a doprava vás v porovnaní s autom vyjde lacnejšie.

skupina-ludi-cestuje-vlakom

Takéto cestovanie je ideálne vtedy, ak ste sa rozhodli pre jednodňové zájazdy po Slovensku. Navyše, vás donúti zbaliť sa úsporne. So sebou si tak zoberiete naozaj len to, čo potrebujete.

FlixBus je tu pre vás, ak chcete cestovať pohodlne, bez starostí a lacno. Využite spoľahlivú autobusovú dopravu.

Hľadajte výhodné ubytovanie


Pri výbere ubytovania v hoteloch a penziónoch si všímajte, čo všetko cena zahŕňa. Naozaj sa oplatí, ak je v tejto cene zahrnuté:

- stravovanie – minimálne raňajky,
- daň za ubytovanie,
vstup do hotelového bazéna,
- wellness,
- alebo iné služby, ktoré ubytovanie ponúka.

Hľadáte alternatívu k ubytovaniu v hoteli, kde by ste mohli bývať za menej peňazí? Využite Airbnb ponuku ubytovania. Podľa vašich kritérií si vyberiete ubytovanie rýchlo a výhodne.

Ak narýchlo potrebujete niekde prespať a nechcete platiť za hotel, Airbnb ubytovanie je to pravé. Ako Airbnb funguje a ako si zarezervujete ubytovanie? Dočítate sa v našom článku.

ubytovanie-lacne-zajazdy-po-slovensku

Sledujte ponuky cestovných agentúr
 

Plánovať sa oplatí aj v prípade zájazdov po Slovensku. Prezerajte si ponuky cestovných agentúr na ich webových stránkach a vyberte si zájazd, ktorý vám najviac vyhovuje. Nielen lokalitou, ale aj hotelom, atrakciami v okolí.

Zadajte konkrétnu lokalitu, dátum požadovaného pobytu a portál vám ponúkne najvýhodnejšie dovolenky na Slovensku.

cestovanie-po-slovensku

Zájazdy na Slovensku mimo hlavnej sezóny


Najlacnejšia dovolenka na Slovensku sa spravidla dá zakúpiť na termíny mimo hlavnej dovolenkovej sezóny. Na jar či na jeseň si tak budete môcť odpočinúť za lacnejší peniaz. Ocitnete sa tiež v hoteli s menším počtom turistov. Pobyty mimo sezóny sú preto vyhľadávané najmä tými, ktorí majú radi ničím nerušený a pokojný relax.

cestovanie-mimo-hlavnej-sezony

Ušetriť na dovolenke sa oplatí. Ušetrite využívaním zľavových kupónov na cestovanie, navštívte viac miest a odneste si tie najkrajšie zážitky. Držte sa našich rád a užite si lacné zájazdy po Slovensku.

__bulb
Ako zohnať lacné ubytovanie a ušetriť na dovolenke?

Dovolenka za lacný peniaz sa oplatí najmä vtedy, ak sa vám podarí zohnať pekné a lacné ubytovanie v príjemnom prostredí. Poznáte spôsoby, ako sa dá zohnať lacné ubytovanie? Pripravili sme pre vás niekoľko tipov.