Skvelý účes aj bez kaderníka: Strihanie vlasov je lacnejšie doma

23.08.2023 Dominika Voľnočasové aktivity Zdielať

Strihanie vlasov doma nie je žiadnym novým trendom. Ešte si sa nestrihala sama? Povieme ti, ako postupovať, kedy vlasy potrebujú zastrihnúť a čo budeš potrebovať.

V mnohých rodinách nie je strihanie vlasov doma ničím neobvyklým. Zvyčajne to býva práve mama, ktorá strihá ostatných členov rodiny, najmä tých najmenších.

Chceš si strihanie vlasov vyskúšať na vlastnej koži? Tento článok je presne pre teba. Ušetri peniaze a čas za návštevu kaderníckeho salónu a vytvor si nový účes sama. Takto to zvládneš jednoducho a rýchlo.

Najkrajšie vlasy sú tie zdravé. Kúp si vitamíny od Bloomrobbins a teš sa z krásnych, vyživených a lesklých vlasov.

zena-kratke-vlasy

Kedy vlasy zastrihnúť?


Jedna vec je, že chceš iný účes a druhá zase to, keď vlasy potrebujú len zastrihnúť. Zistíš to podľa týchto 3 znakov:
 

__check

Vypadávanie vlasov – určité množstvo vlasov vypadne každý deň a je to absolútne v poriadku. Spozornieť by si mala, ak je ich na hrebeni viac ako obvykle niekoľko dní po sebe.

__check

Rozštiepené končeky – ak si ich spozorovala, nemala by si to ignorovať. Takéto vlasy sú náchylnejšie na lámanie a štepiť sa budú stále vyššie.

__check

Celkový vzhľad vlasov – venuješ vlasom potrebnú starostlivosť a napriek tomu sú unavené? Je to jasné, potrebujú čo najskôr zastrihnúť.

zena-pohlad-dlhe-vlasy

Pomôcky na strihanie vlasov


Ešte pred samotným strihaním si priprav všetky potrebné pomôcky. Tieto sú najdôležitejšie:
 

__check

Strojček na strihanie vlasov – samozrejme, nezabúdame ani na pánov, ktorí uprednostňujú strihanie strojčekom pred tým s nožničkami.

__check

Žehlička na vlasy – nie je nevyhnutná, no môže ti pri strihaní veľmi pomôcť. Vyžehlené vlasy budú hladké a lepšie uvidíš, ako sa ich dĺžka odlišuje.

__check

Sponky, štipce, gumičky  – pomocou nich si vlasy rozdelíš a upevníš, aby boli bez pohnutia tak, ako ich potrebuješ.

 

__check

Zrkadlo – čím väčšie, tým lepšie.

__check

Pláštenka na strihanie vlasov – je niečím, čo môžeš a nemusíš použiť, no patrí medzi odporúčané pomôcky na strihanie.

__check

Nožnice na strihanie vlasov – rozhodne potrebuješ kadernícke nožnice a nie len tak hocijaké. Inými by si si poškodila a zle ostrihala vlasy. Máš veľmi husté vlasy? Zaobstaraj si aj nožnice na prestrihanie.

__check

Hrebeň na strihanie vlasov – v prvom rade ti poslúži na dobré rozčesanie vlasov. Následne s ním jednoducho oddelíš vlasy na požadované časti. Odporúčame ti zvoliť ten, ktorý má časť zúbkov hrubých a časť tenších.

kefa-na-vlasy-noznicky

Chceš kúpiť nový strojček na vlasy za priaznivú cenu? Klikni na Notino a vyber si zo širokej ponuky spoľahlivých modelov.

Ako si doma ostrihať vlasy?

 

Ešte predtým, ako sa pustíš do samotného strihania, venuj niekoľko minút príprave. Okrem toho, že máš nachystané všetky potrebné pomôcky, sa musíš pripraviť aj ty. Pýtaš sa, ako? V prvom rade by si si mala rozmyslieť, aký strih vlasov chceš. No a v tom druhom, či si dostatočne odhodlaná, pretože trasúce sa ruky ti k perfektnému strihu rozhodne nepomôžu.

Zastrihnutie končekov


Existuje viacero postupov, ako si doma zastrihnúť končeky vlasov. Môžeš si končeky strihať napríklad po prameňoch alebo po rozdelení do vrkočov. Druhý postup sme zhrnuli do nasledujúcich 3 krokov.
 

1

Vlasy si rozpusti a prípadne nerovnosti zastrihni.

2

Každou gumičkou z 3 vrkočov zíď do úrovne, kde chceš vlasy zastrihnúť.

3

Urob si pevný vrkoč a rozdeľ ho na ďalšie 3 vrkoče.

zena-cesanie-vlasov-strihanie

__bulb
Vieš, aká je správna starostlivosť o vlasy počas horúcich dní?

Určite si si už všimla, ako horúce počasie vplýva na tvoje vlasy. Už nechceš, aby boli suché a lámavé? Poradíme ti, akú starostlivosť o vlasy v lete zvoliť.

Ako si doma ostrihať vlasy do postupna?


Jednotlivé kroky sa mierne odlišujú podľa toho, či ide o krátke alebo dlhé vlasy. Postup je ale v oboch prípadoch jednoduchý a zvládneš ho bez problémov.


Postupný zostrih krátkych vlasov
 

1

Rovnakým spôsobom odstrihni aj z predných vrkočov.

2

Ako prvý si zober jeden vrkoč zozadu. Učeš ho smerom hore a prstami presuň dopredu, aby si na neho videla a odstrihni požadovanú dĺžku.

3

Každú polovicu rozdeľ na prednú a zadnú časť a každú oddeľ gumičkou.

4

Rozdeľ ich na 2 rovnaké polovice.

5

Vlasy si navlhči vodou a rozčeš.


Chceš svojím vlasom dopriať výživu? Vyskúšaj si pripraviť domáce masky na vlasy.

cesanie-vlasy

A ako si ostrihať dlhé vlasy doma?

 

Postupný zostrih dlhých vlasov dosiahneš nasledovnými krokmi:
 

1

Všetky vlasy rozpusti a dostrihaj prípadné nerovnosti.

2

Zvyšok vlasov upevni gumičkou do vrkoča. Na jeho koniec upevni druhú gumičku. Vlasy, ktoré sa nachádzajú pod ňou, odstrihni.

3

Z vlasov po bokoch hlavy vpredu si urob dva malé vrkoče.

zena-strihanie-vlasov

Strihanie vlasov strojčekom


Nezabúdame ani na pánov a na záver prinášame postup, ako si strojčekom na vlasy môžu vytvoriť univerzálny a zároveň základný strih.
 

1

Pre dôsledné zastrihnutie strojčekom prechádzaj proti smeru rastu vlasov pomaly a v krátkych úsekoch.

2

Následne s nadstavcom kratšej dĺžky prejdi po bokoch hlavy. Dbaj na výber veľkosti nadstavcov, aby sa ti páčil rozdiel medzi jednotlivými dĺžkami zastrihnutých vlasov.

3

Prejdi ním celú hlavu.

4

Vyber a nasaď do strojčeka nadstavec v požadovanej dĺžke – najskôr vyber dlhší nadstavec.

zena-muz-strihanie-vlasov


Strihanie vlasov doma nie je naozaj žiadna veda. Čo povieš, vyskúšaš to najbližšie? Najdôležitejšie je, aby si nemala obavy a uvidíš, že výsledok ťa milo prekvapí.

__fire
Ako vybrať kvalitné štetce na make-up za skvelé ceny?

Určite si už neraz počula, že aj štetce na make-up ovplyvňujú vzhľad líčenia. Zisti, ktoré by sa mali nachádzať v tvojej kozmetickej taštičke a kde ich nakupovať.