Ako na Hop-Sport vybrať činky pre dokonalé bicáky?

27.06.2024 Dominika Voľnočasové aktivity Zdielať

Udrž sa vo forme aj bez pravidelných návštev fitness centra. Ako na to? Kúp si základné vybavenie na cvičenie a medzi ním i Hop-Sport činky. Prevedieme ťa ich výberom.

Pohyb a cvičenie sú neodmysliteľnou súčasťou životného štýlu mnohých ľudí. Spomedzi rôznych druhov cvičení patrí práve to s činkami k jedným z najobľúbenejších. Toto základné silové cvičenie ti môže pomôcť pri snahe dosiahnuť rôzne ciele. Môžeš sa pre neho rozhodnúť, ak chceš napríklad schudnúť, zlepšiť svoju kondíciu či úroveň vytrvalosti alebo si budovať svalovú hmotu.

Dobrou správou je, že nie zakaždým musíš navštíviť fitness centrum. Výbavu na takéto cvičenie si za niekoľko eur môžeš zaobstarať aj na tréning v pohodlí domova. V nasledujúcich riadkoch si povieme, aké činky si môžeš vyberať z ponuky obľúbeného internetového obchodu Hop-Sport.

V tomto článku ti povieme:

__bulb
Vyberáme športové oblečenie pre ženy na Tabatu - kde ho kúpiš za super ceny?

Chceš sa začať venovať cvičeniu? Máme pre teba tip na krátky no intenzívny tréning s názvom Tabata. A vieme, kde na neho kúpiš športové oblečenie pre ženy za pár eur.

Čo všetko môžeš nakupovať v e-shope Hop-Sport?


Na začiatok si v skratke povedzme niečo o tomto internetovom obchode. Vznikol ako malá rodinná firma, pričom dnes je dodávateľom športového vybavenia a potrieb pre mnohé známe e-shopy. Priamo na webe Hop-Sport môžeš nakupovať fitness príslušenstvo a fitness zariadenia, rôzne športové potreby a vybavenie či dokonca niekoľko produktov z kategórie dom a záhrada. Klikni, nakupuj ešte dnes a zariaď si svoje domáce fitko kvalitným a profesionálnym vybavením.

Veľký výber a dostupnosť produktov za prijateľné ceny sú určite tými dôvodmi, prečo z tohto internetového obchodu opakovane nakupuje toľko zákazníkov. Ty môžeš byť jedným z nich a tešiť sa zo skvelých produktov. Príjemným bonusom pri prehliadaní širokého radu sortimentu je aj filter s rôznymi parametrami. Pomôže ti s rýchlejším nájdením produktov zodpovedajúcich tvojim preferenciám. Pri nákupe ťa poteší aj to, že objednávka ti bude doručená obvykle do 3 pracovných dní. Do cvičenia sa tak môžeš pustiť takmer okamžite.

__bulb
TOP 10 športových doplnkov pre začínajúcich bežcov. Kde ich kúpiť?

Chceš vo voľnom čase začať behať? Povieme ti, aké športové doplnky na začiatok potrebuješ a aj to, kde ich kúpiš. Veď tohtoročná bežecká sezóna sa pomaly začína.

Ako si v e-shope Hop-Sport vybrať činky?


Predávaný sortiment je v e-shope kategorizovaný do 4 sekcií – Príslušenstvo fitness, Fitness zariadenia, Športové vybavenie a potreby, Dom a záhrada. Činky, na ktoré sa v tomto článku zameriavame, môžeš prehliadať vo viacerých z týchto kategórií.

Prvý druh činiek nájdeš po kliknutí myškou na prvú kategóriu. Z ponuky podkategórií následne klikni na produktovú skupinu s názvom Činky fitness.
 

E-shop Hop-Sport, fitness činky.
Zdroj: hop-sport.sk

 

Zaradené sú sem jednoručné činky na precvičovanie svalov, spevňovanie rúk, hrudníka či ramien. Použiť ich môžeš ako súčasť silového, vytrvalostného i rehabilitačného tréningu.

Ako sa v ich ponuke zorientovať? Jednotlivé kusy tovaru sú od seba farebne rozlíšené podľa ich hmotnosti. K dispozícii sú tie od 0,5 kg pre začiatočníkov až po 5 kg pre náročnejší tréning pokročilých. Ich cena sa začína na približne 13 € a končí na 51 €.
 

Jednoručné činky, športové oblečenie a doplnky.
Autor: Karolina Kaboompics (Pexels)

 

 

Druhú produktovú kategóriu v tomto prípade preskočíme a prejdeme na tretiu s názvom Športové vybavenie a potreby. Po kliknutí na ňu vyhľadaj spomedzi rôznych sekcií tie s názvom – činkové sety, činkové sety s lavicou a činky. Poďme si ich postupne prejsť.
 

E-shop Hop-Sport činky.
Zdroj: hop-sport.sk

Činkové sety tvoria tyče a kotúče s rozličnou hmotnosťou a ich počtom. V tejto podkategórii si prídu na svoje začiatočníci i pokročilí, ktorí chcú prekonať samých seba počas náročnejších tréningov. Nemusíš sa teda zaoberať tým, akú tyč vybrať k jednotlivým kotúčom, pretože e-shop pre teba vytvoril súpravy, ktoré k sebe perfektne sedia. Tento produkt ťa v e-shope bude stáť približne 70 € až niekoľko stoviek eur.

Ak by si ale chcel vedieť základné charakteristiky kotúčov na činkových setoch, tu sú:

__check

Liatinové kotúče – definuje ju odolnosť a menšia veľkosť, a to aj napriek tomu, aká veľká môže byť ich váha. Nevýhodou je ich chýbajúca ochranná vrstva.

__check

Cementové kotúče – ich životnosť je kratšia, no manipulácia s nimi je komfortná a bezpečná. Vonkajšia vrstva zabezpečuje, že nedôjde k porušeniu podlahy v prípade ich pádu.

__check

Olympijské kotúče – sú odolné, komfortné pri používaní a majú dlhú životnosť. Tieto parametre sa samozrejme odrážajú na ich vyššej cenovke.


Činkové sety s lavicou si na používanie v domácom prostredí vyžadujú viac miesta. Ako vyplýva z ich názvu, v tejto kategórii si môžeš kúpiť súpravu produktov, ktorá pozostáva z kotúča, tyče a lavice. Kotúče sú buď liatinové alebo cementové a ich hmotnosť je už od 1,25 kg až po 20 kg. Cenovka takýchto produktov sa začína približne na 120 € a končí na takmer 600 €.
 

Muž dvíha činkový set.
Autor: Victor Freitas (Pexels)


Štvoricu činiek zakončíme tými najpredávanejšími z tejto produktovej kategórie. V sekcii Činky máš na výber tie s pevnou hmotnosťou a tie s možnosťou pridávania kotúčov rôznej hmotnosti. Kvôli variabilite a možnosti cvičiť s rôznou záťažou je práve druhý typ viac obľúbený.

K dispozícii máš jednoručné činky a závažia alebo obojručné činky. Jednoručné patria k základnému vybaveniu na posilňovanie a výborné sú na dynamický tréning. Pomôžu ti s vyformovaním želanej postavy alebo cvičeniu na konkrétnych partiách tela. V porovnaní s nimi sú obojručné činky skvelé na budovanie svalovej hmoty a vytvorené sú na dvíhanie väčšieho počtu kilogramov. Cena produktov v tejto podkategórii sa pohybuje od 42 € až po necelých 200 €.

Aké odporúčanie máme na záver pre mužov aj ženy, ktorí chcú cvičiť s činkami? V tvojej športovej výbave by sa mali nachádzať minimálne tri druhy činiek s rôznymi záťažami. Ako začiatočník využívaj tie ľahšie a postupne záťaž navyšuj. Nezabudni, že želané výsledky môžeš dosiahnuť len poctivým pravidelným tréningom a trpezlivosťou.

__bulb
Najlepšie cyklistické oblečenie od hlavy po päty: Vyber si podľa tvojho vkusu

Patrí cyklistika k tvojim obľúbeným športovým aktivitám? Skôr, ako sadneš na bicykel, skontroluj, či máš potrebné cyklistické oblečenie. Zisti, ktoré je nevyhnutné.