Vyberáme športové oblečenie pre ženy na Tabatu - kde ho kúpiš za super ceny?

17.01.2024 Dominika Voľnočasové aktivity Zdielať

Chceš sa začať venovať cvičeniu? Máme pre teba tip na krátky no intenzívny tréning s názvom Tabata. A vieme, kde na neho kúpiš športové oblečenie pre ženy za pár eur.

Cvičenie a zvýšenie každodenného pohybu patria medzi časté novoročné predsavzatia. Nie každému sa ich však podarí splniť. Ak s tým máš tiež problém, našou radou je nečakať na ďalší rok, ale začať kedykoľvek, pokojne aj od zajtra. Aké máš od cvičenia očakávania? Chceš vyplniť svoj voľný časť, cítiť sa lepšie alebo spáliť prebytočné kalórie? Tým pravým pre teba bude cvičenie Tabata.

Vedela si, že tie najlepšie ponuky s dámskym športovým oblečením nájdeš na našom webe? Pozri, čo všetko máš na výber.

V dnešnom článku zistíš:
 

zena-cvicenie
Autor: Elina Fairytale (Pexels)

 

Čo je cvičenie Tabata?


Tabata je krátkym, no intenzívnym druhom cvičenia, ktorý zrýchľuje metabolizmus, pomáha s redukciou hmotnosti, zvyšuje vytrvalosť a silu. Za jeho vznikom stojí japonský vedec Dr. Izumi Tabata, ktorý ho vyvinul v roku 1996.

Ako vyzerá Tabata tréning? Cvičenie pozostáva z vykonávania cvikov počas 20 sekúnd, počas ktorých by si mala vynaložiť čo najväčšie úsilie. Nasleduje odpočinok v trvaní 10 sekúnd. Tento cyklus sa opakuje osemkrát, čo je 240 sekúnd, teda 4 minúty.

Počas tréningu sa cvičia 2 druhy cvikov. Prvým sú cviky s vlastnou váhou, ako sú drepy, preskakovanie prekážok, drepy s výskokom, cviky na brucho či šprint na mieste. A druhým cviky s rôznymi pomôckami, napríklad skákanie cez švihadlo či zdvíhanie činiek.

Pre koho je toto cvičenie určené? Cvičiť ho môžu ženy aj muži, začiatočníci i profesionálny športovci. Vykonávanie tohto cvičenia by mali zvážiť ľudia so srdcovými problémami, keďže je náročné na kardiovaskulárny systém. Aby si si bola istá, pred cvičením sa obráť na svojho lekára alebo fitness trénera.

Odporúčanou frekvenciou cvičenia je 1-2x za týždeň. Po každom cvičení si dopraj potrebnú regeneráciu a oddych napríklad vo forme krátkych a nenáročných prechádzok alebo plávania.

A čo všetko budeš k cvičeniu Tabaty potrebovať? V prvom rade je to chuť cvičiť, dávka odhodlania a, samozrejme, potrebné športové oblečenie. Aké by malo byť ti povieme v nasledujúcich riadkoch.
 

zena-skakanie-cez-svihadlo
Autor: MART PRODUCTION (Pexels)

Máme pre teba ponuky, aké sa neodmietajú. Chceš takých viac? Pozri si všetky zľavové kupóny z kategórie športového oblečenia a potrieb.

Šetrenie pri online nákupoch môže byť realitou. Stačí, ak si do svojho prehliadača nainštaluješ Rozšírenie KUPLIO.

rozsirenie-kuplio-vase-kupony

 

Ako vybrať dámske športové oblečenie?

 

Výber oblečenia na šport nie je vhodné podceňovať. Plní totiž viacero dôležitých funkcií. Správne vybraté športové oblečenie ti pri cvičení zabezpečuje potrebný komfort, pohodlný pohyb, odvádza pot a celkovo pomáha s dosiahnutím lepších výkonov.

Tu sú naše odporúčania, ako vyberať dámske športové oblečenie na cvičenie Tabaty.

Začneme základnou vrchnou vrstvou, ktorou sú tričká a topy. Najlepšou voľbou sú tričká vyrobené z elastanu, polyesteru alebo iného funkčného materiálu, ktoré zabezpečia odvod vlhkosti a rýchle schnutie. Pamätaj, že tým sa výrazne zvýši tvoj komfort počas cvičenia.

Dôležitý je aj strih a veľkosť trička. Nemalo by byť príliš tesné, aby ti umožňovalo voľný pohyb, ale ani zbytočne voľné. Chceš tričko využiť aj na vykonávanie exteriérových aktivít? Všímaj si, či má termoregulačné vlastnosti. V neposlednom rade súvisí jeho výber s tvojimi preferenciami na vzhľad a farby.

Tvoj nákup by mal pokračovať nákupom legín. Opäť sa zameraj na materiály odvádzajúce pot pre pohodlie pri cvičení. Vybrať si ich môžeš v klasickom dlhom, trojštvrťovom i krátkom prevedení alebo šortky. Odporúčame ti nosenie viacerých, aby si zistila, v ktorých sa ti cvičí najpohodlnejšie.

Obľúbené sú legíny s elastickým pásom, ktoré ti poskytnú dostatočnú flexibilitu, švy zase minimalizujú trenie. Chceš si veľkosť legín počas cvičenia prispôsobiť? Vyber si tie, ktoré majú v páse šnúrky alebo gumu, ktorá sa prispôsobí pohybu. Extra podporu ti poskytnú legíny s kompresnými vlastnosťami. Účinne spevnia kĺby, svaly a zlepšia cirkuláciu.
 

zeny-skupinove-cvicenie
Autor: bruce mars (Pexels)
 

Športová podprsenka je ďalším dôležitým kúskom oblečenia pri športe. Najdôležitejším parametrom je jej správna veľkosť, inak ti nemusí počas cvičenia poskytovať potrebnú podporu. Pre správny výber sa riaď veľkostnou tabuľkou. Pre uľahčenie nakupovania si prečítaj hodnotenie iných nakupujúcich a ich spokojnosť s podporou i odolnosťou športovej podprsenky.

Keďže je Tabata druhom cvičenia s pestrými pohybovými aktivitami, potrebuješ topánky, ktoré ti pri skokoch i behu poskytnú pohodlie i bezpečnosť. Aké parametre sú dôležité? Dobré topánky na šport by mali byť spevnené najmä v oblasti chodidla a päty na zjemnenie nárazov pri dostupovaní.

Takisto dôležitá je aj priedušnosť vrchných materiálov pre odvádzanie vlhkosti počas cvičenia, ich správna veľkosť kvôli pohodlnému noseniu a oceníš aj to, ak budú tenisky ľahké.

Zaujímavé ponuky na dámsku športovú obuv za fantastické ceny sme zhrnuli v ponukách na našom webe.

 

Nezabudni ani na ľahkú, no vodoodolnú bundu, ktorá ťa ochráni pred nepriaznivým počasím pri vykonávaní športových aktivít v exteriéri. Užitočným športovým príslušenstvom pre teba budú aj rukavice na ochranu rúk, okuliare či pokrývka hlavy. Chceš mať prehľad o počte spálených kalórií, prejdených kilometroch, tepovej frekvencii alebo o iných údajoch? Zaobstaraj si smart hodinky.

__bulb
Najlepšie cyklistické oblečenie od hlavy po päty: Vyber si podľa tvojho vkusu

Patrí cyklistika k tvojim obľúbeným športovým aktivitám? Skôr, ako sadneš na bicykel, skontroluj, či máš potrebné cyklistické oblečenie. Zisti, ktoré je nevyhnutné.


Pohyb je prospešný z mnohých dôvodov – prispieva k lepšej nálade, podporuje zdravie, posilňuje svaly a v neposlednom rade je to aj spôsob, ako získať vysnívanú postavu. A nezabudni, že so správnym oblečením bude cvičenie nielen komfortnejšie a podáš lepší výkon, ale aj znížiš riziko vzniku zranení.