Deň detí sa blíži: Už viete, čím ich potešíte?

Deň detí Magické zľavy až 30%

Ako deťom urobiť tento deň nezabudnuteľným? Na to existuje jednoduchý recept, na ktorý vám postačia len dve ingrediencie – spoločne strávený čas a malé prekvapenie. Prinášame vám zoznam zábavných aktivít, ktoré si môžete užiť spolu s nimi. Okrem toho sme pre vás pripravili aj tipy na darčeky, ktoré im zaručene urobia radosť a špeciálne zľavové kupóny, vďaka ktorým pri nákupe darčekov ušetríte.

 

Kedy je Deň detí?

 

Deň detí oslavujeme každoročne 1. júna. Tento rok pripadol na utorok, takže bude ideálne vyhradiť si na oslavu posledný májový víkend. Ak nebude chladno, môžete ho celý stráviť v prírode. No poradíme vám, ako zabaviť deti aj v prípade, že bude pršať. Podarí sa vám splniť všetky aktivity na zozname?

 

Aby sme vám ušetrili čas, zľavové kupóny sme pre vás prehľadne zoradili na jednom mieste v špeciálnej kategórií Deň detí. Nezabudnite ich využiť pri svojich nákupoch a vďaka tomu ušetriť.

Začíname už 17. mája.

 

Aktivity (nielen) na Deň detí

 

Hľadanie pokladu

Táto hra vyžaduje trochu dlhšiu prípravu, ale úspech u detí máte zaručený. V záhrade alebo parku poskrývajte lístočky, na ktorých budú indície s rôznymi hádankami. Ak sa im podarí rozlúštiť všetky indície, na konci hry na nich bude čakať poklad. Je na vás, či to bude vytúžená hračka alebo obľúbené sladkosti. Existuje viacero možností, ako hrať túto hru. Môžete im takisto nakresliť pirátsku mapu, kde budú zaznačené všetky miesta, na ktorých ste ukryli drobné prekvapenia. Obyčajné kríky sa razom premenia na tajné pirátske skrýše. Uvidíte, ako ich toto pátranie bude baviť. Úspešné hľadanie pokladu môžete zakončiť dobrodružným stanovaním v záhrade.

 

dieťa stanuje

 

Vlastnoručne vyrobená dráha na minigolf

Výhoda tejto aktivity spočíva v tom, že ju môžete realizovať vnútri aj von. Ak nemáte vybavenie na mini golf, vystačíte si aj s hokejkou a loptičkou. Na postavenie dráhy môžete využiť všetko, čo už máte doma -  prevrátenú knihu alebo vedierko, kartónovú škatuľu s otvormi alebo tvrdšiu podložku, ktorú trochu nakloníte. Možností je nekonečne veľa. Ak budete mini golf hrať von, využite prirodzene zvlnený terén a do zeme iba jednoducho vyhĺbte zopár otvorov.

Okrem minigolfu sa môžete s deťmi zabaviť aj pri ďalších športových aktivitách. Kolobežky, korčule, skateboardy alebo potreby na loptové hry kúpite na Market24.sk. Športové potreby a oblečenie na šport nájdete aj na Bezvasport.sk

 

Zahrajte sa s nimi na vedcov

Hra na povolania baví deti už od útleho veku a táto určite nebude výnimkou. Vyzbrojte sa ďalekohľadmi, mikroskopom, lupami a inými pomôckami pre malých vedcov a vyrazte s deťmi na vedeckú expedíciu do prírody. Pozorujte spolu hmyz, motýle alebo skúmajte listy či stopy zvierat. Deti budú fascinované tým, ako vyzerajú rastliny a živočíchy zblízka. Alebo si môžete spolu zmontovať príbytok pre hmyz či vtáčiu búdku.  

Ak bude vonku pršať, zriaďte si domáce laboratórium. Na internete nájdete množstvo návodov na pokusy pre deti.  Všetko, čo na svoje vedecké bádanie potrebujete, ako aj iné kreatívne a výukové hračky nakúpite so zľavou na Agatinsvet.sk alebo Pompo.sk.

 

Upečte si spolu koláč alebo pizzu

Zapojte deti do prípravy chutných dobrôt. Môžete si s nimi upiecť napríklad čokoládové cupcakes, ktoré si potom budú môcť sami ozdobiť. Pripravte rôzne typy zdobenia - čokoládové hviezdičky, lentilky, kryštáliky, farebné guličky či rôzne polevy a posypy. Môžete pripraviť aj zdravšiu variantu a koláčiky ozdobiť nadrobno nakrájaným ovocím.  Tentokrát zabudnite na klasické biele košíčky a kúpte im farebné košíčky s motívmi ich obľúbených rozprávkových postavičiek. A čo by povedali na to, keby si mohli vymyslieť vlastnú pizzu? Do misiek pripravte viacero ingrediencií a nechajte deti, nech si ju dochutia podľa seba. Alebo si spolu pripravte zdravé nanuky. Uvidíte, že deti sa už nebudú vedieť dočkať, kedy budú hotové. Ovocie rozmixujte na pyré, môžete pridať aj kokosové mlieko alebo jogurt, zmes dochuťte, nalejte do foriem a dajte zmraziť. Deti sa zabavia a vy zároveň máte istotu, že doma vyrobené nanuky neobsahujú žiadne umelé farbivá či zbytočne veľa cukru.

 

mama s dcérou spolu pečú

 

Vynovte im detskú izbu

Pripravte im na Deň detí veľké prekvapenie a prerobte im detskú izbu. V závislosti od rozpočtu, sa môžete rozhodnúť pre kompletnú prerábku alebo zmeniť v izbičke len zopár detailov, ako je napríklad farba na stenách či doplnky v podobe detských obliečok, farebných úložných boxov či koberčekov. Inšpirujte sa na stránkach Dilego.sk, Okay.sk a Sedacky-nabytok.sk., kde nájdete kompletné zariadenie do detskej izby. Do výberu nábytku môžete zapojiť aj deti. 

 

Vyrobte si vlastnú knižku

Výroba knižky precvičí ich vyjadrovacie schopnosti a prispeje k rozvoju jemnej motoriky. Vymyslite si s deťmi váš vlastný príbeh, pokojne môže byť aj o nich. Zapíšte ho na jednotlivé stránky. Nezabudnite si nechať dostatok priestoru na ilustrácie. Aby bola knižka pestrejšia, môžu deti namiesto pasteliek vziať do rúk nožnice a obrázky vystrihnúť z detských časopisov. Na výrobu budete potrebovať výkresy, farebné papiere, časopisy, fixky, pastelky, farby, nožnice, lepidlo a zošívačku, pomocou ktorej zopnete jednotlivé stránky.

Alebo si vyberte z bohatej ponuky knižiek, ktoré kúpite na Martinus.sk. a Svojtka.sk. Nájdete tu krásne rozprávkové knižky i detské encyklopédie.

 

dieťa vystrihuje a kreslí

 

Maratón spoločenských hier

Spoločenské hry nikdy nesklamú a dokážu deti zabaviť na dlhé hodiny. Deň detí je výborná príležitosť na rozšírenie zbierky. Akú si vyberiete? Vedomostnú, logickú, kartovú alebo hru zameranú na cibrenie pamäti? Na 4kids.sk nájdete množstvo spoločenských hier, ktoré sú prehľadne zoradené podľa kategórií. Urobte deťom radosť a zorganizujte veľký herný maratón, na ktorom prídu na rad všetky ich obľúbené hry.

 

Zažite virtuálne dobrodružstvá

Aj keď sa dnes mnoho rodičov snaží obmedzovať čas, ktorý deti strávia na počítači, v tento deň môžete urobiť výnimku. Je dokonca dokázané, že hranie hier má na deti pozitívny vplyv. Pomáha im zlepšiť kognitívne schopnosti, podnecuje kreativitu, učí fungovať v tíme, robiť rýchle rozhodnutia či zlepšiť pozornosť. Široký výber hier a herného príslušenstva nájdete na webe Brloh.sk. Prebuďte v nich súťaživosť a zorganizujte im herný turnaj. Víťaz môže získať medailu alebo inú cenu.

 

Zo starých tričiek vytvorte dizajnérske kúsky

Zožeňte si staršie tričká a mikiny, pri ktorých vám nebude ľúto, keď sa zničia. Pripravte si farby alebo fixky na textil, šablóny, ozdoby alebo štýlové nažehľovačky. A tvorenie môže začať. Deti sa môžu nechať unášať fantáziou a nakresliť si na tričká ľubovoľné motívy alebo im to môžete uľahčiť pomocou šablón na textil. Existuje veľa druhov – zvieratká, ornamenty alebo písmenká, z ktorých môžu vytvárať nápisy. Na oblečenie môžete deťom našiť aj koráliky alebo iné ozdoby. Keď budete mať svoje výtvory hotové, môžete si doma zorganizovať módnu prehliadku. Štýlové detské oblečenie pre dievčatá aj chlapcov nájdete aj na e-shope Answear.sk. Topánočky, ktoré prežijú všetky detské expedície, kúpite na Eobuv.sk.

 

Čím ešte môžete potešiť svoje ratolesti?

Kliknite na Topgal.sk a už teraz im kúpte batoh alebo peračník na nový školský rok. Široký výber produktov pre deti nájdete aj na Market24.sk. Na Feedo.sk zoženiete bohatý sortiment detskej kozmetiky. Pilulka.sk a Feedo.sk zase ponúkajú všetko pre zdravie vášho dieťaťa.