Chystáte sa na lyžovačku? Zistite, na čom môžete ušetriť

Chystáte sa na lyžovačku? Zistite, na čom môžete ušetriť

Zimná dovolenka spojená s lyžovačkou dokáže rodinný rozpočet poriadne zaťažiť. Chystáte sa na lyžovačku? Poradíme vám, ako môžete ušetriť.

Na poctivej lyžovačke či zimnej dovolenke spojenej s lyžovačkou vás čakajú nemalé náklady. Najmä vtedy, ak sa na lyžovačku chystáte s celou rodinou. Či už chcete tento čas stráviť na Slovensku alebo v zahraničí, okrem lyžiarskej výstroje musíte rátať s cenou skipasov, nákladmi na ubytovanie a podobne. Túto zimnú sezónu však môžete na lyžovačke ušetriť. Pripravili sme pre vás niekoľko tipov, ako na to.

Pripravte sa na pravú lyžovačku so správnym vybavením. Všetko, čo potrebujte nájdete na jednom mieste v internetovom obchode EXIsport.

Ušetrite na výstroji

 

Nelyžujete pravidelne? Namiesto toho, aby ste investovali do drahého výstroja si ho požičajte priamo v lyžiarskom stredisku, špecializovaných predajniach alebo si ho kúpte v bazári.

A pri kúpe starších lyží môžete v porovnaní s novými ušetriť až 60 % ceny. Jednoduché pravidlo hovorí o tom, že ak nestrávite na lyžiach viac ako týždeň do roka, investícia do nového výstroja sa vám neoplatí.

muz-lyzovanie
Autor: Mati Mango (Pexels)

__bulb
Dávaš pod stromček lyžiarsku prilbu? Poradíme, na čo predtým myslieť

Vianoce sú hlavne o praktických darčekoch, ktoré dotyčný využije. Ak sa nevie dočkať zimnej lyžovačky, vyber mu lyžiarsku prilbu. Čo vedieť pred kúpou?

Kúpte si lacnejší skipas

 

Pred kúpou skipasu zvážte, či naozaj využijete drahšiu možnosť lyžovania vo viacerých strediskách, alebo vám bude stačiť lacnejší lyžiarsky lístok do jedného strediska. Premyslite si tiež, či sa vám oplatí kupovať celodenný skipas.

Lyžujete s menšími deťmi? Je viac ako pravdepodobné, že nevydržia stáť na lyžiach celý deň. V takomto prípade radšej kúpte lístky na niekoľko hodín či jednotlivé jazdy. Lacnejšie býva spravidla aj popoludňajšie lyžovanie či rodinné skipasy.

Skipasy sa oplatí kupovať v predstihu. Prevádzkovatelia pri kúpe vopred ponúkajú rôzne cenové zvýhodnenia. Týka sa to nielen celosezónnych skipasov, ale aj nákupov niekoľko dní vopred. V porovnaní s nákupom skipasu priamo v lyžiarskom stredisku tak za celú sezónu dokážete ušetriť peknú sumu peňazí. 
 

lyziarsky-svah-lyziari
Autor: Valentine Kulikov (Pexels)

Výborné ponuky na športové oblečenie do každého počasia nájdete na našom webe. Využite ich, kým sú aktuálne.

Nájdite si lacnejšie ubytovanie

 

Pri plánovaní zimnej dovolenky sa nemusíte spoľahnúť len na ponuky cestovných kancelárií. Často dokážete nájsť lacnejšie ubytovanie aj sami. Stačí si preklikať ponuky niekoľkých rezervačných systémov.

Ušetriť môžete aj vtedy, ak netrváte na ubytovaní priamo v lyžiarskom stredisku. V penziónoch, ktoré sú vzdialené len niekoľko kilometrov od hlavného lyžiarskeho strediska, môžete nájsť ubytovanie až o tretinu lacnejšie a často z nich premávajú aj výhodné skibusy.

Hľadáte ponuky, ktoré vám ušetria peniaze pri rezervácii ubytovania? My sme ich našli za vás.


Využite zľavy na deti


Plánujete rodinnú dovolenku s deťmi? Aj pri nej existuje viacero možností, ako ušetriť. Viaceré cestovné kancelárie ponúkajú napríklad ubytovanie detí zdarma. Najmä v zahraničí existujú tiež strediská, v ktorých môžu deti lyžovať zadarmo. Voľný skipas pre dieťa vám z nákladov na rodinnú dovolenku dokáže naozaj viditeľne ušetriť.
 

dieta-lyzovanie
Autor: Hurrah suhail (Pexels)
 

A naša rada na záver? Ak je to čo i len trochu možné, vyhnite sa hlavnej lyžiarskej sezóne. Rozdiel v cene ubytovania počas hlavnej sezóny a mimo nej môže byť až dvojnásobný. Výhodné ceny majú najmä lyžovačky mimo termínov zimných či jarných prázdnin, teda napríklad v januári. A ako príjemný bonus získate to, že na zjazdovkách bude oveľa menej ľudí.

__bulb
Vyhľadávač leteniek online: Cestujte viac za menej

Túžite cestovať a spoznávať nové miesta? Nenechajte sa odradiť ani cenou. Dáme vám tip na vyhľadávač leteniek a ďalšie rady, ako cestovať lacno kedykoľvek.