Chcete cestovať čo najlacnejšie? Ukážeme vám, ako na to

cestovanie

Nespoznávajte svet len prstom na mape a zažite všetky tie krásne miesta na vlastnej koži. Osvojte si niekoľko pravidiel, zbaľte sa do kufra, cestujte a šetrite.

Zabudnite na predražené cestovné kancelárie a vyberte sa spoznávať svet na vlastnú päsť. Nemusíte sa báť veľkých investícií, ušetríte viac, ako si myslíte.


„Cestovanie nie je nikdy otázkou peňazí, ale odvahy.“ – Paulo Coelho 


Aký spôsob dopravy je najvýhodnejší?


Do svojej vysnívanej destinácie sa môžete vybrať rôznymi spôsobmi, no určite dobre viete, že tým najpohodlnejším a najrýchlejším spôsobom je letecká doprava. Vedeli ste však, že často je to aj ten cenovo najvýhodnejší spôsob? Presne tak, avšak musíte dodržať niekoľko pravidiel.

Základom úspechu, ako ušetriť na letenkách, je flexibilita. V prípade, že nemusíte letieť v konkrétnom dátume, máte vyhraté. Mnohé letecké spoločnosti pravidelne ponúkajú letenky za zvýhodnené ceny. Stačí len sledovať ponuku a rýchlo reagovať. Veď predsa dobre viete, že letenky sú počas hlavnej sezóny najdrahšie, prečo teda nevyužiť nízke ceny mimo nej a letieť za minimálne sumy?

A kam cestovať? Je to len na vás. My vám odporúčame zamerať sa na krajiny, ktoré sa postupne stávajú čoraz viac populárnejšími, napríklad Čierna Hora, Drač v Albánsku či Bulharsko. Uvidíte, že vás milo prekvapia.
 

pohlad-z-lietadla-palmy
Autor: Nathan Moore (Pexels)

__bulb
Cestujete? Toto sú maximálne rozmery batožiny do lietadla

Viete, ako sa zbaliť do lietadla? Pred každým cestovaním si preverte podmienky leteckých spoločností a rozmery batožiny do lietadla. Pozrite si náš prehľad.

Ako vyriešiť ubytovanie?


Celkom jednoducho môžete ušetriť aj na ďalej položke, ktorou je ubytovanie. Rezervačné systémy, ktoré umožňujú online rezerváciu ubytovania kdekoľvek na svete, sa v posledných rokoch tešia mimoriadne veľkej obľube. Ich použitie je jednoduché, intuitívne a hlavne spoľahlivé. Neviete sa rozhodnúť, ktorý z nich použiť? Máme pre vás veľké porovnanie bookingov

Viete, aké chcete ubytovanie? Aj od toho totiž závisí celkový účet vašej dovolenky. Záleží vám na hotelových službách na vysokej úrovni, alebo vám stačí prenajatý apartmán? Hľadajte ponuky vo vami vybranej kategórii ubytovania a filtrujte ich zobrazenie od najnižšej ceny. Tak nájdete rýchlo tie najlepšie ponuky. No nepozerajte len na ceny, užitočné sú aj hodnotenia iných návštevníkov, ktoré vám prezradia reálne skúsenosti s ubytovaním.  
 

otvaranie-dveri-hotelova-izba
Autor: Pixabay (Pexels)

Desiatky výhodných ponúk na ubytovanie nájdeš na portály Booking. Rezervuj si svoje ubytovanie na dovolenku ešte dnes.

Stravovanie


Čo sa týka stravovania, to často dokáže odkrojiť z rozpočtu veľkú časť. No vieme, ako to zmeniť.

Ak ste si zarezervovali apartmán s kuchynkou, využite ju, nakupujte v supermarketoch a varte si čo najviac jedál sami.

Ak to nie je možné, vyhnite sa reštauráciám v centre mesta. Práve v nich zvyknú byť ceny najvyššie. Namiesto nich stavte radšej na tie kúsok ďalej od centra a určite nebudete ľutovať.

__bulb
Platba kartou v zahraničí - na čo všetko si dávať pozor?

Chceš v zahraničí platiť kartou? Mal by si vedieť, aké poplatky si tvoja banka účtuje. A vieš, čo robiť, aby bola platba kartou v zahraničí bezpečná? Povieme ti to.


Splňte si svoje cestovateľské sny a vydajte sa za dobrodružstvom čo najskôr, veď objavovať môžete tak veľa. Kam vycestujete najbližšie?