Hľadáte ubytovanie? Máme pre vás porovnanie bookingov

24.09.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
Hľadáte ubytovanie? Máme pre vás porovnanie bookingov

Systémy pre online rezerváciu ubytovania sa tešia veľkej obľube. Pripravili sme pre vás ich veľké porovnanie a tiež obľúbené zľavy na pobyty.

Rezervačné systémy, ktoré umožňujú online rezerváciu ubytovania kdekoľvek na svete, sa v posledných rokoch tešia mimoriadne veľkej obľube. Ich použitie je jednoduché, intuitívne a hlavne spoľahlivé. Neviete sa rozhodnúť, ktorý z nich použiť? Spísali sme pre vás niekoľko ich hlavných výhod a nevýhod.

moderny-dom-v-prirode-ubytovanie


Ako to funguje?

Fungovanie rezervačných portálov je veľmi jednoduché. Rezervačný systém vás postupne prevedie systémom jednotlivých krokov od zadania dátumu, voľby lokality, počtu osôb a typu ubytovania až po prípadnú platbu za ubytovanie. Väčšina z nich umožňuje tiež triediť výsledky podľa ceny, vzdialenosti či hodnotení a ponúka aj rôzne zľavy na pobyty. Vy už len vyberáte to vhodné ubytovanie pre vás. Ako sa teda jednotlivé rezervačné systémy líšia?

ubytovanie-dve-zeny-poschodova-postel

  Booking.com

Medzi najznámejšie a najviac používané rezervačné systémy nepochybne patrí portál Boooking.com. Ponúka širokú ponuku ubytovania v takmer 30 miliónoch ubytovacích zariadení od mestských apartmánov, cez hotely a penzióny až po vidiecke domy, a to vo viac ako 230 krajinách. U väčšiny zariadení máte možnosť zrušenia rezervácie zdarma. Práve to sú jeho najväčšie výhody.

Pri preklikávaní ponúk však neberte až tak vážne naliehavé texty typu, že ostáva voľná už len jedna izba a podobne. Sú to obchodné taktiky, ktoré vás majú presvedčiť, že si máte izbu čím najskôr rezervovať. Hodnotenia sú tiež veľmi užitočná vec, avšak priemerné známky môžu byť zavádzajúce. Skôr, ako sa definitívne rozhodnete, preklikajte si radšej všetky recenzie vybraného ubytovania.

doma.na.plazi.pri.mori


  Hotels.com

Ako už napovedá samotný názov rezervačného systému Hotels.com, cez stránku alebo prostredníctvom siete telefonických centier si môžete objednať ubytovanie v hoteli. V ponuke portálu je 297 000 zariadení. Sú to nielen nezávislé hotely, aj veľké hotelové reťazce.

Zaujímavosťou je odmeňovací program, podľa ktorého za každých 10 nocí získavate jednu zdarma. Hodnota vašej noci zdarma predstavuje priemernú cenu 10 vami nazbieraných nocí. Pri pravidelnom cestovaní teda máte šancu usporiť 10 % nákladov za ubytovanie.

spalna-postel.vankus.izba

Nevýhodou tohto systému je, že má v ponuke iba hotely. Vzhľadom na toto obmedzenie zároveň ponúka menej ubytovacích zariadení, je preto možné, že vhodné zariadenie nájdete vzdialené niekoľko kilometrov od požadovaného miesta.