Zbožňujete nakladaný hermelín? Tak potom si tento recept zamilujete

02.08.2019 Kristína Rodina Zdielať
nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín už dávno nie je obľúbenou pochúťkou len krčmových štamgastov. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.

Nakladaný hermelín je veľmi obľúbené predjedlo a hoci si ho môžete objednať v takmer každom pube, niet nad ten poctivý domáci. Stačí keď použijete kvalitný syr a olivový olej,  či vhodne zvolenú kombináciu korenín  a  zaváha len málokto. Ak ho navyše pekne naaranžujete vo vhodne zvolenej fľaši, môže ísť dokonca o veľmi originálny jedlý darček. Tento recept milejeme, a práve preto sa radi s vami oň podelíme.

 

Nakladaný hermelín recept:
Potrebné prísady:
→ 4-5 ks hermelínu
→ 2-3 ks cibule
→ 1-2 strúčiky cesnaku
→ chilli papričky
→ soľ
→ mleté aj celé čierne korenie 
→ mletá červená paprika
→ bobkový list
→ približne dva dcl olivového oleja

nakladany hermelin vasekupony.sk

Postup:
Pripravte si dobre uzatvárateľnu fľašu, ktorej hrdlo je dostatočne široké na vkladanie syra. Ten prepkrojíte pozdĺžne vždy na dve polovice, pričom vnútorné strany budete potierať cesnakom a následne soliť a koreniť. Tieto polovice následne spojíte, Cibuľu si nakrájajte na kolieska a poukladajte na dno fľaše takým spôsobom, aby bolo celé prekryté. Na cibuľa následne ukladáme syr a toto vrstvenie opakujeme až pokým sa nám neminú ingrediencie. Na záver ešte pridáme celé čierne korenie, chilli papričky a bobkový list a celé to zalejeme olivovým olejom. Nádobu uzavrieme a necháme pri izbovej teplote približne dva až tri dni, následne na ďalšie minimálne dva až tri dni odložíme do chladničky.