Nakladaný hermelín už dávno nie je obľúbenou pochúťkou len krčmových štamgastov. Jeho príprava je veľmi rýchla a jednoduchá.
Nakladaný hermelín je veľmi obľúbené predjedlo a hoci si ho môžete objednať v takmer každom pube, niet nad ten poctivý domáci. Stačí keď použijete kvalitný syr a olivový olej, či vhodne zvolenú kombináciu korenín a zaváha len málokto. Ak ho navyše pekne naaranžujete vo vhodne zvolenej fľaši, môže ísť dokonca o veľmi originálny jedlý darček. Tento recept milejeme, a práve preto sa radi s vami oň podelíme.
Nakladaný hermelín recept:
→ 2-3 ks cibule
Pripravte si dobre uzatvárateľnu fľašu, ktorej hrdlo je dostatočne široké na vkladanie syra. Ten prepkrojíte pozdĺžne vždy na dve polovice, pričom vnútorné strany budete potierať cesnakom a následne soliť a koreniť. Tieto polovice následne spojíte, Cibuľu si nakrájajte na kolieska a poukladajte na dno fľaše takým spôsobom, aby bolo celé prekryté. Na cibuľa následne ukladáme syr a toto vrstvenie opakujeme až pokým sa nám neminú ingrediencie. Na záver ešte pridáme celé čierne korenie, chilli papričky a bobkový list a celé to zalejeme olivovým olejom. Nádobu uzavrieme a necháme pri izbovej teplote približne dva až tri dni, následne na ďalšie minimálne dva až tri dni odložíme do chladničky.