Vyberáme parfum pre ženu. Kde sú najlepšie zľavy?

zena-privovanie-k-parfumu

Kvalitná vôňa k žene jednoducho patrí. Nielen, že prezradí jej vkus, ale aj zdôrazní krásu. Ako vybrať parfum pre ženu a v akých e-shopoch nakupovať?

Nákup parfumu je jednou z najčastejších volieb najmä pri nákupe vianočných darčekov. No rovnako skvelým darčekom je aj na narodeniny, rôzne sviatky či výročia. Ženu v tvojom okolí (alebo samú seba) ním potešíš kedykoľvek, aj v bežný deň. Ale ako vybrať ten správny parfum, ktorý sa jej bude páčiť? Prečítaj si nášho krátkeho sprievodcu výberom vhodnej vône.

Parfum pre každú ženu zaručene vyberieš z týchto e-shopov. A vďaka naším ponukám zaplatíš menej:

ruky-parfum
Autor: MART PRODUCTION (Pexels)

 

Aký je rozdiel medzi parfumom a toaletnou vodou?

 

Pri výbere vône sa môžeš stretnúť s ich rôznymi názvami, vieš čo znamenajú?

Najsilnejšiu koncentráciu vône má parfum. Obsahuje 15 – 30 % vonnej kompozície, čomu zodpovedá aj vyššia cena za niekedy malý, no vkusne vyzerajúci flakón. Investícia do kvalitného parfumu sa ti vráti dlhou výdržou vône.

Parfumovaná voda obsahuje 8 – 15 % vonných esencií. Dostupná je za nižšiu cenu, kvôli čomu ju mnohé ženy považujú za dobrú alternatívu drahého parfumu.

Ešte o niečo menší pomer vône, 5 – 8 %, obsahuje toaletná voda. Jej intenzita je nižšia, vhodná na situácie, keď na sebe nechceš prenikavú vôňu. No a na záver je to kolínska voda. So svojím obsahom 1 – 3 % vonného základu má najmenej intenzívnu vôňu, ktorá rýchlo vyprchá. Kvôli nižšej intenzite vône sa toaletná aj kolínska voda odporúčajú aplikovať na oblečenie, pretože z pokožky rýchlo vyprchajú.
 

drzanie-parfumu-v-rukach
Autor: Karolina Grabowska (Pexels)

Z akých častí sa skladá parfum?


Každý parfum je zložený z 3 častí, ktoré sa po aplikácii uvoľňujú postupne. Práve preto môžeš o niekoľko hodín po aplikácii cítiť mierne odlišnú, no stále harmonickú vôňu, ktorá sa ti na začiatku páčila.

 

Zložky parfumu
 

1

Hlava (vrchné tóny)  – táto vôňa vyprchá behom 15 minút, no práve ona u kupujúceho vytvára prvý dojem z vône.

2

Srdce (stredné tóny) – je podstatou celej vône. Po aplikácii ho cítiš celé hodiny.

3

Základ (nízke tóny) – je zdrojom výdrže parfumu.

__bulb
Ako vybrať kvetinové šaty na leto? Poradíme ti

K letu šaty jednoducho patria. A nielen také hocijaké, ale predovšetkým tie so vzormi. Najkrajšími na toto obdobie sú bez pochýb kvetinové šaty. Ako si ich vybrať?

Druhy parfumov


Nie je žiadnym tajomstvom, že ženy zväčša preferujú ľahšie, citrusové a sladšie vône. Z akých kategórií vôní máš na výber?
 

__check

Kvetinové vône patria k najžiadanejším spomedzi všetkých druhov vôní. Vyhľadávané sú tie z ruže, jazmínu, levandule či magnólie. Zložené sú buď z jedného druhu kvetu, alebo niekoľkých vhodne skombinovaných. Najlepšími ročnými obdobiami na ich nosenie je jar a leto.

__check

Parfumy z citrusov obsahujú okrem citrusových esencií aj ovocné alebo kvetinové, ktoré ich vhodne dopĺňajú. Neurobíš chybu, ak dámsky parfum s vôňou citrusov daruješ dáme na nosenie počas jari a leta.

__check

Orientálne parfumy sú o niečo ťažšie, no zároveň pôsobia luxusne až exoticky. Ideálne je zvoliť ich na ples alebo iné výnimočné príležitosti. Patria sem parfumy s vôňou pižma, vanilky, ale aj púdrové vône. Skvele vyniknú počas zimy a chladných mesiacov.

__check

Parfumy z kategórie drevitých často obsahujú napríklad ružové drevo, céder, santal. Domiešané môžu byť orientálnymi a kvetinovými esenciami. Takýto parfum je ideálny na jeseň.

parfum-okuliare-sperky
Autor: Мария Maria (Pexels)

Máme pre teba ponuku, aká sa neodmieta. Nakupuj parfumy so zľavou 50 % a viac.

Ako vybrať parfum pre ženu?


Pri kúpe parfumu je garanciou úspechu vedieť správne definovať osobnosť danej ženy. Zamysli sa nad jej povahou, vlastnosťami, vkusom, životným štýlom. Veľkou pomôckou pre teba je, ak poznáš vôňu, ktorú používala doteraz alebo jej preferovanú značku.

Všeobecne platí, že romantické duše rady siahajú po kvetinových ovocných vôňach, sebavedomé ženy uprednostňujú kvetinové vône, vášnivým dámam sa páčia orientálne a korenisté parfumy a ženu, ktorá žijú aktívnym životom a neustále je v pohybe, potešíš ľahkou citrusovou vôňou.

Ako postupovať pri nákupe parfumu? Radou odborníkov je nevoňať len vôňu nastriekanú na testovací papierik alebo flakón. Parfum by si mal ovoňať na vlastnej pokožke, najlepšie na zápästí. Vôňu strekni na zápästie z dostatočnej vzdialenosti a po niekoľkých sekundách k vôni raz ale poriadne privoňaj.

Chceš za parfum zaplatiť menej? V kamennej prevádzke vyskúšaj jeho vôňu a nakupuj online. O výhodnejší nákup sa postarajú napríklad tieto zľavové kupóny:

 


A keďže sa parfum vyberá aj podľa príležitosti, každá žena by mala vlastniť minimálne dva. Prvý s ľahšou vôňou na bežný pracovný deň i poobedie strávené v meste. Jednoducho taký, ktorý ťa cez deň čo najlepšie odprezentuje. A druhý na noc s ťažšou, zmyselnejšou vôňou, ktorá výrazne zapôsobí na ľudské zmysly. Toto pravidlo platí aj v prípade pánskych parfumov.

zena-striekanie-parfumu-na-ruku
Autor: Yaroslav Shuraev (Pexels)

Našich 5 tipov na dámske parfumy
 

__check

Prada Amber - La Femme Intense – patrí do kategórie orientálno-kvetinových vôní s bohatým obsahom zložiek.

__check

Calvin Klein - Eternity – tento kvetinový parfum v sebe spája zelené zóny, citrusy a fréziu. Je osviežujúci a nesklame ani ako parfum pre staršiu ženu.

__check

Chanel Coco Mademoiselle – vôňa je určená sofistikovanej žene, ktorá je so sebou spokojná. Je svieža a zmyselná s dlhou výdržou.

__check

Dior J'adore Infinissime – zmyselná, výrazná a ženská vôňa je ako stvorená pre milovníčky kvetinových vôní. Obsahuje jazmín, ylang-ylang a ružu.

__check

Narciso Rodriguez – elegancia, prirodzenosť a intimita, to sú charakteristiky tejto modernej vône pre dámy.

__bulb
Ako vybrať dobrý matrac vo výpredaji? Poradíme ti

To, ako dobre sa vyspíš, do veľkej miery ovplyvňuje matrac. Chceš vymeniť svoj starý za nový? V našom článku nájdeš odpoveď, ako vybrať matrac pre kvalitný spánok.

Sme si istí, že, ak si dáš pri výbere správneho parfumu záležať, potešíš každú ženu vo svojom okolí. Chceš ďalšie tipy na super darčeky? Nájdeš ich v našom článku o vianočných darčekoch.


Lákajú ťa nízke ceny za parfumy v niektorých e-shopoch? Dávaj si pozor, môže ísť o podvod na internete a falzifikáty parfumov. Pre ochranu svojich financií vždy nakupuj v overených a špecializovaných e-shopoch.