Máte nového psíka? Tak potom by ste mali vedieť, že ...

30.07.2018 Kristína Rodina Zdielať
Máte nového psíka? Tak potom by ste mali vedieť, že ...

Máte doma nového člena rodiny? Prvé dni, niekedy dokonca týždne, bývajú náročné, najmä, ak ste nikdy psíka nemali. Ponúkame vám niekoľko tipov, vďaka ktorým na nič nezabudnete. Ak navyše využijete skvelé Zoohit zľavy, určite niečo aj ušetríte.

 

Prvá noc so šteniatkom zväčša nikdy nie je jednoduchá, a preto je potrebné sa na ňu vopred dôsledne pripraviť.  Určite uvažujete, čo všetko treba nakúpiť či pripraviť. V nasledujúcom článku vám poradíme, čomu sa prvé dni vyvarovať, a dozviete sa aj to, ako pri nákupe ušetriť.

#1 Stanovte mu jeho miesto

Psík, korého si privediete domov bude najskôr zmätený, koniec koncov, niet sa ani čomu čudovať. Nové prostredie, noví ľudia a pachy, stres je v tomto prípade absolútne na mieste. Práve preto by ste sa mali čo najskôr psikovi vytvoriť jasnú štruktúru. Už viete, kde bude tráviť najviac času? Z dôvodu jednoducej údržby je zvyčajne ideálnou voľbou práve chodba či hala, kde podlahu pokrýva dlažba.  Pozor, miesto by tiež nemalo byť umiestnené v prievane a ani na príliš rušnom mieste. 

Pelech patrí k základnému vybaveniu každej domácnosti, v ktorej sa nachádza psík. Poskytuje mu nielen miesto na spánok, ale aj pocit bezpečia a istoty. Preto by mal byť pohodlný a psík by mal mať v ňom dostatok miesta. Pre šteniatko neodporúčame kupovať príliš drahé pelechy, je to zbytočné. Šteniatka totiž rady hryzú a trhajú, a preto je viac než pravdepodobné, že neostanete len pri jednom. Pri kúpe je tiež vhodné myslieť aj na to, že peliešok bude treba z času na čas vyčistiť. Vyberajte preto také, ktoré  budete môcť len jednoducho vhodiť do práčky.

pelechy zoohit zľava vašekupóny.sk

» Náš tip: Internetový obchod Zoohit ponúka obrovské množstvo pelechov, ktoré isto poskytnú vášmu miláčikovi pohodlné miesto na leňošenie. Ak chcete pri jeho nákupe ušetriť, tak rozhodne nezabudnite využiť Zoohit zľavový kupón a vaša peňaženka sa vám poďakuje. 

 
#2 Krmivo a misky


Pes potrebuje minimálne dve misky - na krmivo a vodu. Na trhu je nespočetné množstvo materiálov a typov, na každodenné požívanie však rozhodne neodporúčame tie z umelej hmoty. Pri nevhodnej manipulácií sa ľahko prevrátia a často s nimi psík doslova pochoduje po celej miestnosti. Pri výbere stavte skôr na antikorové, kameninové či keramické misky.

» Náš tip: Chcete vášmu psíkovi nakúpiť krmivo, no obavate sa, či mu bude chutiť? V internetovom obchode Zoohit to nie je žiaden problém. Kliknite na špeciálnu kategóriu s názvom Akcie na vyskúšanie a objednajte si malé balenia krmiva za akciové ceny.

akciové balenia zoohit vašekupóny.sk

#3 Obojok a vodítko

Obojok a vodítku sú nevyhnutnou súčasťou každej povinne výbavy. Kým malým plemenám sa odporúčajú nylonové obojky, ktoré sú ľahké a pružné zároveň, krok vedľa neurobíte ani kúpou tých kožených, pri väčších plemenách sa zvyknú využívať napríklad tie sťahovacie. 

Výberu vôdzky - vodítka venujte extra pozornosť. To by malo byť dostatočne pevné, aby psa udžalo, a zároveň aj kvalitné. Šteniatka zvyknú pri prechádzkach dosť ťahať. Pre menšie plemená sú v tomto prípade najlepšou alteratívou flexi vodítka, pri väčších plemenách môžete siahnuť aj po tých kovových retiazkových,  ktoré šteniatko nerozkúše. Zlatou strednou cestou sú napríklad kožené vodítka.


#4 Hygienické pomôcky

Nesmieme zabúdať ani na hygienické potreby. Zvieratká žijúce v interiéri si totiž vyžadujú každodennú hygienu a v závislosti od plemena by ste si mali zaobstarať aj konkrétne pomôcky ako:
 
✓  Šampón
✓   Hrebeň
✓   Nožničky na pazúriky
✓   Plienky
 


#5 Hračky

Hračky sú vhodne nielen na zábavu, ale aj na výcvik psíka. Veď napokon, ktorý pes nemiluje loptičky? Tie by mali byť dosť malé, aby ju dokázali preniesť, a zároveň nie tak malé, aby ju prehĺtli. Veľmi obľúbené su aj gumené hračky alebo tiež žúvacie kosti, ktoré sú okrem iného vhodné aj na odstraňovanie zubného kameňa.