Fitness oblečenie na každý deň: Ako vybrať z množstva možností?

03.05.2023 Dominika Voľnočasové aktivity Zdielať

Začínaš s cvičením? Určite vieš, že na cvičenie potrebuješ pohodlné a funkčné fitness oblečenie. Povieme ti, aké to je a kde si ho kúpiš za skvelé ceny.

Cvičenie je aktivitou, pri ktorej sa musíš maximálne sústrediť na vykonávané cviky. Posledné, čo potrebuješ, je nepohodlné oblečenie. Práve pohodlie je najdôležitejším atribútom, ktoré oblečenie na cvičenie musí spĺňať. Na základe akých parametrov vyberať fitness oblečenie?

Funkčnosť a komfort sú pri cvičení mimoriadne dôležité. Oblečenie pre ženy i mužov z e-shopu Myprotein ich dokonale spĺňa.

zena-muz-beh

Fitness oblečenie a 4 parametre jeho výberu
 

1

Materiál syntetické materiály výborne odvádzajú pot, preto je oblečenie z nich na cvičenie najlepšou voľbou. Podobne dobrým materiálom je aj bavlna. Tiež absorbuje pot, ale následne ho neodparí.  

2

Strih – obleč si dostatočne voľné oblečenie, aby si sa necítil pri pohybe stiesnene.

3

Typ športu – áno, aj od toho záleží výber športového oblečenia. Na joge zoderieš legíny neskôr ako pri tréningoch na lezeckej stene.

4

Interiér vs exteriér – pri cvičení vo vnútri ti postačí jeden set oblečenia na všetky ročné obdobia. Ak cvičíš vonku, oblečenie musíš vždy prispôsobiť počasiu. Určite by sa ti zišli aj náhradné kúsky, ktoré budeš vedieť navrstviť.

zena-pitie-vody-fitness-centrum

 

Dámske fitness oblečenie

 

Rozmýšľaš, že začneš cvičiť, ale ešte si sa nerozhodla, čomu sa budeš venovať? Tieto základné kúsky využiješ pri každom športe. Toto je TOP oblečenie na cvičenie pre ženy.

 

Dámske fitness legíny
 

V súčasnosti sú legíny obľúbeným a univerzálnym kúskom oblečenia a veľa žien ich nosí všade. A to aj tie športové. Prečo nie, veď v dobre skombinovanom športovom looku vyzerajú naozaj dobre.

Primárne je to však ideálne oblečenie pre ženy do fitka. Vyrábajú sa z odolných materiálov, takže sú dostatočne pružné a odolné. Obliecť si ich môžeš na vykonávanie všetkých športov.

Dokonalo ich využiješ napríklad aj pri domácom cvičení. Naším tipom, s čím začať, je joga pre začiatočníkov. Pomôže ti uvoľniť telo aj myseľ napríklad po ťažkom pracovnom dni.
 

zena-cvicenie-klik

Dámske fitness tričká


Ďalšou nevyhnutnou položkou v šatníku sú tričká. Mala by si mať predovšetkým tie s krátkym rukávom, no rozhodne využiješ aj niekoľko s dlhým. Pozri si kategóriu športové oblečenie a nakupuj ich výhodnejšie.

Počas letného cvičenia oceníš ľahké a vzdušné dámske fitness tielka. Odporúčame ti siahnuť aj po športovej podprsenke. Cvičenie s ňou bude pohodlnejšie.
 

dve-zeny-cvicenie


Dámska súprava na cvičenie

 

Nechce sa ti kombinovať vrchnú a spodnú časť tvojho outfitu na cvičenie? Siahni po setoch a súpravách. Za posledné roky patria medzi populárne fitness oblečenie pre ženy.

Toto oblečenie má hneď 2 výhody ušetríš čas výberom oblečenia, a navyše budeš vyzerať skvele.
 

zena-fitness-suprava-chodnik-stromy


Pánske fitness oblečenie

 

Vieme, že aj ty sa chceš cítiť vo fitku dobre a že tvoj pocit ovplyvňuje aj to, ako si oblečený. Zaobstaraj si preto toto fitness oblečenie pre mužov.

 

Fitness nohavice


Základom pánskeho športového šatníka by mali byť nohavice na cvičenie, ktoré môžu mať aj podobu šortiek. Vyberaj si voľnejšie strihy, v ktorých sa budeš cítiť komfortne na vykonávanie každého pohybu.

Ak to myslíš s cvičením vážne, neprehliadni kategóriu športová výživa s TOP ponukami.
 

muz-schody-strecing

Pánske fitness tričká


Tričká na cvičenie sú všeobecne niečím, čoho nie je nikdy dosť. Zaobstaraj si pri nákupe hneď viac kusov. Priedušnosť a odvádzanie potu sú ich prednosťami.

V ponuke e-shopov sa stretneš najmä s tričkami priliehavých strihov. Pre nekončiaci pocit pohodlia siahni po predĺžených modeloch.

Počas horúcich dní oceníš pánske fitness tielka a naopak, v chladnejších dňoch nezabudni na mikinu.


muz-stroj-na-cvicenie-fitness-centrum


Fitness súpravy

 

Podobne ako tvoja dámska polovička, ani ty nemusíš riešiť vhodné pánske oblečenie do fitka dlhšie ako 1 minútu. Vyber si z štýlových setov oblečenia a máš to. V teplákovej súprave sa budeš cítiť najlepšie.
 

muz-beh-chodnik


Veríme, že ti náš malý sprievodca pomohol rozhodnúť sa, ktoré fitness oblečenie si kúpiť. Našou malou radou na záver je zaobstarať si na cvičenie aj vhodnú obuv, ponožky či pokrývku hlavy počas cvičenia vonku. To všetko ti spríjemní cvičenie.

__bulb
Najlepšie smart hodinky pre dámy, pánov i deti: Ktoré si vybrať?

Pri výbere inteligentných hodiniek je potrebné zvážiť všetky parametre a zohľadniť aj cenu. Aké sú najlepšie smart hodinky pre všetkých členov rodiny?