Chystáte sa na dovolenku? Do lekárničky si určite pribaľte aj toto

11.06.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
Chystáte sa na dovolenku? Do lekárničky si určite pribaľte aj toto

Chystáte na dovolenku? V tom prípade si do svojej lekárničky rozhodne pribaľte aj dôležité vitamíny a doplnky. Využite top zľavy a nejaké to euro ušetríte.

Čaká vám dlhšia cesta do zahraničia? Cestovanie a pobyt môžu byť pre váš organizmus náročné. Samotná cesta, zmena prostredia či nové jedlo. Tomu všetkému sa musí vaše telo prispôsobiť. A ak to nezvládne samé, pomôcť by ste mu mali vy – adekvátnou dávkou vitamínov a doplnkov.

Kde ich nakúpite za najlepšie ceny? Využite výhodné ponuky internetových lekární. Pilulka zľavový kupón či Dr. Max akcie vám ponúkajú široký výber za skvelé ceny. 

zena-s-tabletkami-v-ruke

Aké výživové doplnky by vo vašej dovolenkovej lekárničke určite nemali chýbať?

 

__check

Probiotiká

Probiotiká sú základ. Najmä vtedy, ak ste sa vybrali za exotikou. Ak vaše telo narazí počas dovolenky na cudzie mikróby z exotických kuchýň, hrozia vám tráviace problémy ako nevoľnosť, bolesti brucha, nadúvania, hnačka či zápcha. Užívanie probiotík dokáže takéto ťažkosti eliminovať. Udržujú vaše črevá zdravé a silné, čím zároveň posilňujú aj imunitný systém. Najlepšie sú s obsahom baktérií lactobacillus a bifidobacterium.

 

Náš tip: Začnite ich užívať minimálne 7 dní pred plánovanou cestou.

tabletky-vyzivove-doplnky-vitaminy

Radi si na dovolenku beriete aj celú kozmetickú výbavu? Ak preferujete organickú, toto sú tipy na najlepšiu slovenskú prírodnú kozmetiku.

__check

Multivitamíny a multiminerály

Na podporu vašej energie a imunity počas cestovania vsaďte na dobrý multivitamínový alebo multiminerálny doplnok. Ideálna je kombinácia vitamínov typu B pre energiu a antioxidantov, ako je vitamín C a D, horčík, vápnik a zinok. Tieto antioxidanty neutralizujú voľné radikály a posilňujú váš imunitný systém.

__check

Vitamín C

Plánujete transport lietadlom? Váš imunitný systém dostane poriadne zabrať. Užite 500 g vitamínu C pred, počas a po vašej dovolenke, aby ste zabezpečili svojmu telu extra pomoc.

__check

Echinacea

Ďalší doplnok, ktorý sa používa na zvýšenie odolnosti organizmu voči infekciám. Pomáha pri tvorbe bielych krviniek a znižuje závažnosť a dĺžku prechladnutia, chrípky a infekcií horných dýchacích ciest. Na prirodzenú podporu imunity užívajte denne 250 mg počas 8 týždňov.

vitaminy-mineraly-vyzivove-doplnky

Počas dovolenky určite nezabúdajte na dodržiavanie pitného režimu. Viete, koľko vody by ste mali denne vypiť? Naštudujte si túto tematiku ešte pred odchodom na dovolenku.

__check

Ženšen

Ak vás čaká náročnejšia dovolenka, zvážte tiež užívanie ženšenu. Ten pomáha udržiavať fyzickú výdrž a prispieva k tomu, že sa organizmus jednoduchšie dokáže prispôsobiť neobvyklému fyzickému a psychickému stresu.

__check

Magnézium

Magnézium je taký malý zázrak na cesty. Keďže je zodpovedný za metabolické funkcie viac ako 350 enzýmov v tele, je to kľúčový liek na mnohé ochorenia. Prináša jemnú úľavu od zápchy, bolestí hlavy, ale aj pomoc pri zaspávaní. Pomáha zmierňovať menštruačné kŕče a svalové bolesti po dlhom dni strávenom prehliadkou mesta.

vitaminy-vyzivove-doplnky

SPF alebo ochranný faktor pred slnkom by ste mali nosiť nielen počas dovolenky v teple, ale po celý rok. Prečo je to tak, aké produkty si vybrať a aké rizika hrozia pri spálení pokožky?

 

Predtým, než vycestujete do zahraničia, preverte si, či cieľová krajina nemá špecifické obmedzenia týkajúce sa vašej lekárničky. Ak je to možné, vitamíny radšej ponechajte v originálnom neotvorenom balení.

Pred prípadnou cestou by ste určite mali zvážiť aj návštevu vašich lekárov. Vyhnete sa tak mnohým nepríjemnostiam. Absolvujte každoročne preventívne prehliadky, aby vás na dovolenke nič neprekvapilo.