Najlepšia slovenská prírodná kozmetika – zdravá, ekologická a etická

zena-si-dava-pletovy-krem-na-ruku

Ste milovníkom konvenčných výrobkov alebo preferujete organické? Ak patríte do druhej skupiny, toto je najlepšia slovenská prírodná kozmetika určená pre vás.

Už dávno neplatí, že keď hľadáme čosi jedinečné a originálne, musíme si to kúpiť výlučne v zahraničí. Či už je to oblečenie od miestnych tvorcov, ručne vyrábaná kozmetika či kvalitné potraviny od farmára, vždy sa dá nakupovať lokálne. Týka sa to aj prírodnej kozmetiky zo Slovenska.

eco-produkty-skincare

Vyvážená strava a pravidelné cvičenie sú základom nášho zdravia. Čo však produkty, ktoré používame na svoje telo? Koža je náš najväčší orgán, pre ktorý je príznačná schopnosť okamžitej absorpcie. Preto by sme ju nemali zbytočne zaťažovať syntetickými látkami.

Zdravý životný štýl je základom pre zlepšenie nášho zdravia i pokožky. Preto by sme sa o ne mali dôkladne starať. Využite skvelú ponuku zdravej výživy ešte dnes.

zena-krem-na-tvar

Vedeli ste, že ľudia v priemere používajú 10 rôznych kozmetických produktov denne? Nevedomky sa tak vystavujú širokému spektru nepotrebných chemikálií. Poďme sa preto pozrieť na opačné spektrum krásy – prírodnú kozmetiku.

Voda je nevyhnutná tekutina aj pre zdravie a krásnu našej pokožky. Koľko by ste jej denne mali vypiť a aké sú jej benefity na zdravie? Toto by ste mali vedieť o pitnom režime.

 

Čo je prírodná kozmetika?

 

Čisto prírodná kozmetika je zostavená z prírodných materiálov. Tie sú rastlinného, živočíšneho alebo minerálneho pôvodu. Jednotlivé zložky sú z prírodných materiálov izolované fyzikálnymi šetrnými spôsobmi. Medzi tie najčastejšie patrí filtrácia, destilácia, sušenie a iné. Rastlinné oleje sa získavajú lisovaním za studena, aby v nich zostalo maximum blahodarných látok. Ideálne v prirodzenom stave, pretože tie ľudské telo dokáže najlepšie zužitkovať.

pletovy-olej

Bohatý výber prírodnej kozmetiky, vrátane tej slovenskej, môžete nájsť aj v mnohých lekárňach. Budete mať istotu, že nakúpite produkty tej najlepšej kvality.

Charakteristiky prírodnej kozmetiky

__check

Je inšpirovaná prírodou a jej zložkami.

__check

Má jednoduchú receptúru bohatú na účinné a výživné látky.

__check

Je ekologická, teda vytvorená s ohľadom na životné prostredie.

__check

Je etická, pretože uprednostňuje suroviny lokálne, organické a fair trade.

prirodna-kozmetika-vyhody-a-nevyhody

Slovenský trh ponúka široký výber kvalitnej prírodnej kozmetiky za rozumné ceny. Aký produkt vám vo vašej výbave chýba? Čisto prírodné produkty najvyššej kvality nájdete v tejto skvelej ponuke.

zena-s-maskou-na-tvari

 

Starostlivosť o pleť

 

Ako zabezpečiť dlhodobé zdravie pokožky a žiarivú pleť? Jedným z najjednoduchších spôsobov je používanie prírodnej kozmetiky na pleť. Tá totiž lieči a obnovuje pokožku bez toho, aby poškodzovala naše telo alebo zem. Prírodná pleťová kozmetika od udržateľných kozmetických značiek zároveň redefinuje priemyselné štandardy.

Máte radi organickú a prírodnú kozmetiku na tvár? Pozrite si naše obľúbené séra, krémy, oleje, čistiace gély, antiaging produkty či rôzne pomôcky pre dokonalú pleť. Ktorý si vyberiete?

krem-na-tvar

Prírodné produkty na tvár

__check

odličovanie a melting – za studena lisované oleje (kokosový, olivový a pod., nenechávať pôsobiť, hneď zotrieť)

__check

čistenie pleti – mlieko, gél alebo mydlo s prírodnou čistiacou látkou (napr. mydlica lekárska), detoxikačnými látkami (čierne uhlie), prípadne esenciálnymi olejmi

__check

peeling – tuhé mydla obohatené o himalájsku soľ, vanilkové semienka, mak a pod.

__check

maska – ideálne vyrobená z domácich surovín podľa potreby alebo riešenia problému

__check

séra – kyselina hyalurónová, vitamíny, ...

__check

antiaging – vit C, kolagén, bakuchiol (prírodny retinol), skvalán

__check

krém – voliť podľa aktuálneho typu a stavu pleti

__check

SPF – malinový alebo mrkvový olej (odporúčame ho ale zvoliť v konvenčnom prevedení)

slovenska-prirodna-kozmetika-pletova

 

Starostlivosť o vlasy

 

Pre mnohých z nás je starostlivosť o vlasy dôležitou súčasťou každodennej rutiny. Ideálnou náhradou tradičných produktov na vlasy sú tuhé mydlá, respektíve šampóny. Väčšina z nich sú v podstate 2 v 1, takže zahŕňajú nielen samotný šampón, ale aj kondicionér.

zena-s-maskou-na-tvari-umyte-vlasy

Aké sú výhody tuhých šampónov?

__check

vyhýbate sa škodlivým a toxickým chemikáliám

__check

podporujete spoločnosť bez krutosti

__check

podporujete udržateľnosť

Ak chcete znížiť množstvo odpadu, nezabudnite si vziať šampóny bez plastov. Preskúmajte zoznam prírodných a organických značiek za skvelé ceny.

O slovenské značky tuhých šampónov a kondicionérov či produktov 2 v 1 rozhodne nie je núdza. Medzi tie najlepšie patria bezpochyby MUSK, MYLO, SOPAHORIA, KVÍTOK, MYDLOVE, PONIO, a iné.

tuhy-sampon-mydlo-na-telo-kondicioner

Starostlivosť o telo

 

Existuje niečo príjemnejšie ako horúca sprcha alebo dlhý relaxačný kúpeľ? Podľa nášho názoru rozhodne nie.

Konvenčné sprchové gély nahraďte tajomstvom starých mám – tuhým mydlom. Dnešné mydlá pokožku nevysušujú. Práve naopak, dodajú jej všetky potrebné živiny a nepoškodzujú jej prirodzenú kožnú bariéru.

Po sprche bude ideálne, ak sa natriete prírodným krémom, napr. bambuckým maslom. No a napokon si stačí už len vybrať zo širokej ponuky tuhých deodorantov bez hliníka a iných škodlivých látok. Vaše telo sa vám za to určite odvďačí.

slovenska-prirodna-kozmetika-telova

Vedeli ste, že krém s ochranným faktorom proti slnku, alebo SPF, by ste mali nosiť každý deň? Je jedno, či je vonku zima, teplo, svieti slnko alebo akurát prší. Ako vybrať ten správny vám prezradíme v našom článku.

Parfumy vs. esenciálne oleje

 

Podľa Environmental Working Group sa väčšina vôní v parfumoch skladá až z 3 100 chemických zložiek odvodených z ropy. Naša pokožka absorbuje takmer 60 % toho, čo na ňu nanesieme. Chemikálie skryté v parfumoch tak môžu byť dráždivé alebo dokonca škodlivé pre naše dlhodobé zdravie.

My naopak preferujeme prírodné riešenie v podobe esenciálnych olejov. Tie neslúžia len na spríjemnenie vône v interiéri. Reprezentujú zdravšiu verziu konvenčných parfumov. Nabudúce, keď si budete kupovať váš obľúbený parfum, radšej otočte flakón a prečítajte si zloženie.

skincare-parfum-v-kupelni

Ako vidíme, prírodná kozmetika je zdravá nielen pre nás aj pre životné prostredie. Preto by ste nad ňou už nemali váhať. Pozor však na falošný marketing a greenwashing. Vyberajte starostlivo a sústreďte sa na certifikované značky s garanciou hodnôt, ktoré zastávate.

Oslabená imunita je v aktuálnom období veľkým strašiakom. Prejavuje sa zvýšenou náchylnosťou na rôzne choroby a vírusy. Ako a kedy je najlepšie posilňovať imunitný systém?