Boľavé kĺby vás už trápiť nemusia

04.03.2019 Kristína Rodina Zdielať
Boľavé kĺby vás už trápiť nemusia

Jar sa nám pomaly, ale stále istejšie prihovára príjemným teplým počasím a nejedného z nás láka na turistiku či krátku prechádzku do prírody. Na mnohých čakajú práce v záhrade alebo okolo domu. Môžete si toto obdobie vychutnať na 100 %, alebo vás pritom obmedzujú boľavé kĺby?

 


Ach, tie boľavé kĺby...

 
 
Hoci ste ešte pred časom viedli aktívny život a v pohybe ste neboli nijako obmedzovaní, dnes môže byť všetko inak. Čoraz väčšie percento slovenskej populácie trpí bolesťami kĺbov. Je to bolesť, ktorá nezasahuje iba seniorov či profesionálnych športovcov. Čoraz viac sa s ňou stretávajú aj ľudia v strednom, či dokonca v mladom veku. Človek totiž pri svojej pohybovej aktivite nikdy nezaťažuje iba jeden, ale celú skupinu kĺbov, a to najmä kolenné, bedrové a ramenné, pričom najčastejšia je bolesť kolenného kĺbu.
 
Bolesť kĺbov sa môže javiť ako začarovaný kruh, z ktorého je veľmi ťažké dostať sa nejakým spôsobom von. Pokiaľ kĺby zaťažujete nadmerne, začnú sa objavovať problémy a bolesť sa stáva neznesiteľná. Ak sa však pohybu vyhýbate, taktiež to môže mať neblahé následky na vaše zdravie aj kĺby. V tomto prípade je asi najlepšie zvoliť zlatú strednú cestu a držať sa hesla “všetko s mierou”.
 

bolesť klbov

Bolesť kĺbov môže pritom spôsobovať viacero faktorov. Môže to byť ich nadmerné preťažovanie, rýchly či postupný nárast hmotnosti, ale svoje miesto má aj genetika. Každú dlhotrvajúcu a neustupujúcu bolesť preto konzultujte so svojím lekárom, ktorý posúdi váš zdravotný stav najlepšie a určí ďalší postup liečby.
 
 


Pomôžu vám výživové doplnky

 

 
Mnohí z nás riešia bolesti kĺbov užívaním výživových doplnkov alebo analgetík. Na trhu dnes existuje široká ponuka, z ktorej si vyberie naozaj každý. Výživové doplnky na úľavu od bolesti kĺbov nájdete vo forme toboliek, kociek, vo vode rozpustných tabliet, ale tiež tekutej forme a na trhu nájdete aj množstvo analgetických mastí.

Mnohé produkty obsahujú kombináciu rôznych typov kolagénov, ktoré podporujú funkčnosť všetkých kĺbov, väzív a šliach v organizme. Navyše, niektoré obsahujú účinné látky ako napríklad kremík získavaný z organických zdrojov nevyhnutný pre tvorbu kolagénu a ukladanie vápnika alebo vitamín C, ktorý má priaznivý vplyv na tvorbu ďalšieho kolagénu. V niektorých výživových doplnkoch prítomná kurkuma prispieva k správnemu stavu kĺbov a kostí, extrakt z čierneho korenia má zase významné antioxidačné účinky.
 

 

Nakupujte so zľavovými kupónmi

 

 
Výber konkrétneho produktu je na vás. Určite sa však nemusíte trápiť jeho vysokou cenou. Stačí využiť zľavové kupóny a môžete získať kvalitné výrobky za ešte lepšie ceny. Naozaj výhodné ponuky  ponúka napríklad aj online lekáreň Pilulka.sk. Pri nákupe však môžete aj ušetriť. Stačí, ak pri nákupe použijete Pilulka zľavový kód alebo ďalšie skvelé akcie a nakúpte výživové doplnky na podporu kĺbov a chrupaviek v akcii 1+1 zadarmo alebo vo výpredaji so zľavou až do výšky 50 percent.
 
Skvelé zľavy však môžete využiť aj v ďalšej online lekárni Dr. Max. Vyberať si môžete nielen zvýhodnené balenia, ale zapojiť sa môžete aj do atraktívnych súťaží, vďaka ktorým môžete získať skvelé ceny. Dr Max akcie sú skrátka neodolateľné. Pri nákupe môžete využiť možnosť osobného odberu na viacerých odberných miestach alebo dopravu zadarmo až k vám pri nákupe nad 9,90 eur.
 
 

zlava na vyzivove doplnky vasekupony.sk


Nezabúdajte na pohyb

 

Samozrejme, užívanie výživových doplnkov kombinujte so správnym pohybom. Už pomocou niekoľkých jednoduchých a rýchlych cvikov dokážete bolesti kĺbov čiastočne eliminovať, či dokonca im aj predchádzať. 

ako sa zbavit bolesti klbov vasekupony.sk

Budujte silu vo svaloch, pretože silnejšie svaly dokážu zmierniť tlak na kĺby, a zároveň teda pôsobiť ako prevencia bolesti. Vyhýbajte sa tiež dlhodobému sedeniu, ktoré spôsobujú stuhnutie kĺbov.