Toto sú 4 faktory, ktoré ovplyvňujú tvar a veľkosť poprsia

16.04.2018 Kristína Rodina Zdielať
Toto sú 4 faktory, ktoré ovplyvňujú tvar a veľkosť poprsia

Krásne a veľké prsia sú snom azda každej ženy. Viete však, ktoré faktory skutočne ovplyvňujú ich veľkosť a tvar? Čítajte na blogu a dozviete sa viac.


1. Dedičnosť

Najdôležitejšiu úlohu v tom, akú veľkosť a tvar budú mať vaše prsníky, hrá práve genetika. Vaše gény totiž ovplyvňujú hladinu hormónov, ktoré pôsobia na vaše prsné tkanivo. Gény určujú tiež hustotu prsníkov a pružnosť vašej pokožky, ktorá tiež ovplyvňuje tvar prsníkov. Tieto gény môžete získať nielen zo strany matky, ale aj zo strany otca.

 

2. Hmotnosť

Veľká časť prsného tkaniva tvorí tuk. Preto aj to, či chudnete alebo priberáte, ovplyvňuje aj veľkosť vašich prsníkov. Ako veľmi kolísanie váhy ovplyvní veľkosť prsníkov, závisí najmä od ich hustoty. Ženy s hustým prsným tkanivom majú menší podiel tukových tkanív, a preto ich chudnutie veľkosť prsníkov až tak neovplyvní. Áno, existujú aj chudé ženy s veľkými prsiami, ale za to môže už spomínaná genetika.  

 

3. Vek

Tkanivo, ktoré udržiava vaše prsia pevné, postupom času ochabuje. Gravitácia sa skrátka podpíše aj na prsiach. Dobrá správa je, že proti gravitácii môžete bojovať pomocou kvalitných športových podprseniek.

 

4. Dojčenie

Na veľkosti prsníkov sa výrazne podpisuje aj dojčenie. Počas dojčenia sa môžu zväčšiť aj o niekoľko veľkostí a po jeho ukončení sa zas môžu radikálne zmenšiť. Zatiaľ nie je úplne jasné, prečo sa tak dramaticky menia, ale najviac pravdepodobné je, že ich ovplyvňuje kolísanie hormónov a napínanie kože počas dojčenia.

matka a dieťa vašekupóny.sk zľavy

Chceli by ste väčšie prsia?

Ak nie ste spokojná so svojimi prednosťami, potom máte niekoľko možností:

 Plastická operácia. Môžete si nechať implantovať silikóny alebo si nechať zväčšiť prsia vlastným tukom. V tomto prípade by ste však mali určite rátať so zdravotnými rizikami, časom rekonvalescencie a v neposlednom rade aj s tým, že to nebude lacné.

 Cvičenie. Určité cviky vám pomôžu spevniť hrudné svalstvo, a teda aj prsia. Existujú tiež výskumy, ktoré dokazujú, že veľkosť a hustota prsníkov sa tiež mení u žien, ktoré vykonávajú vo veľkej miere aeróbne činnosti.  

 Správne sa stravujte. Tiež už ste počuli o zázračných potravinách, ktoré vraj prispievajú k rastu prsníkov? V tejto súvislosti sa odporúčajú mliečne výrobky, sója, či dokonca čierne pivo. Mali by ste však vedieť, že aby vám tieto potraviny skutočne pomohli k väčším prsiam, museli by ste ich skonzumovať veľmi veľa. Práve na takéto nežiaduce zväčšenie prsníkov priberaním si však dávajte obzvlášť pozor.

 Užívajte výživové doplnky. Stavte na prírodné doplnky z liečivých rastlín, ktoré sú vyrobené bez chemických prísad. Prostriedky na zväčšenie a spevnenie poprsia vo forme tabletiek alebo krému si teraz dokonca môžete zakúpiť aj so zľavou. Pilulka zľavový kód či Super prsia zľava predsa vždy potešia.