Toto je 6 najväčších chýb pri žehlení vlasov. Robíte ich aj vy?

zena-zehlenie-vlasov

Tiež sa často snažíš prekabátiť prírodu a svoje kučery tým, že ich vyžehlíš? Zrazu však začínaš cítiť, že kvalita vlasov už nie je to, čo bývala? Vyhni sa týmto chýbam.

Starostlivosť o vlasy je mimoriadne dôležitá. Obzvlášť, ak si vlasy pravidelne žehlíš. Tieto body ti pomôžu vyhnúť sa najčastejším chybám pri žehlení. Takisto ti povieme, ktoré žehličky sú na trhu aktuálne najlepšie.

Žehličku aj kozmetické produkty na ošetrenie vlasov nakupuj na jednom mieste v e-shope Notino.

6 chýb pri žehlení vlasov

 


Podceňuješ starostlivosť „pred“

 

Na úvod si treba uvedomiť, že vlasy vyžadujú jemnú starostlivosť. O to viac to platí, ak pravidelne pracuješ so žehličkou, kulmou či fénom. Tepelná úprava všeobecne vlasom neprospieva. Na trhu však nájdeš niekoľko dobrých pomocníkov, ktorý jej negatívny dopad zmiernia a vlasy ochránia.

Základom výbavy by pre mali byť produkty, ktoré do vlasov vmasíruješ pred použitím žehličky. Na tento účel sa predávajú krémy či spreje s ochranným účinkom. Hľadaj výrobky s obsahom panthenolu a keratínu. Pozor však – nezamieňaj si ochranný sprej s penovým tužidlom alebo lakom na vlasy. Tieto stylingové prípravky patria až na finálny účes.


Zvolíš zlú techniku žehlenia

 

Čo je na tom? – povieš si. Vezmem prameň vlasov a vyrovnám ho. Omyl. Nesprávnou technikou si môžeš vlasy poškodiť a aj natrvalo zničiť. Úplne prvým krokom má byť dokonalé rozčesanie. Vďaka tomu zbavíš vlasy nečistôt a zauzlených miest.

Trápi ťa nedostatočný objem? Skús vlasy žehliť tak, že prameň vlasov zdvihneš a žehličkou budeš postupovať akoby smerom nahor. Zabrániš tým tomu, aby účes padal hneď na začiatku.
 

zena-otocena-hlava-vyzehlene-vlasy

 

Používaš príliš vysokú teplotu

 

Vedela si, že teplotu žehličky by si mali prispôsobiť tomu, či máš prirodzený odtieň vlasov alebo si ich farbíš? Štruktúra každého vlasu je totiž iná. Zatiaľ čo prirodzené vlasy znesú vyššiu teplotu, pri farbených pár stupňov uber.

Zahrej  žehličku len na nevyhnutné minimum a skús, či to bude stačiť. Podľa potreby potom teplotu postupne pridávaj. Vo všeobecnosti platí, že vlasy neznesú teplotu vyššiu ako 170°C.


Trápiš vlasy každý deň

 

Žiadna z nás nechodí do spoločnosti každý deň. Vždy je teda možnosť nechať vlasy oddýchnuť a dať im deň – dva prestávku od horúčavy, ktorú im bežne doprajeme. Odvďačia sa za to zdravým a lesklým vzhľadom.

Žehlenie vlasy vysušuje a láme. Preto sa neodporúča ako každodenný spôsob úpravy.
 

zehalicka-na-vlasy-hreben


Nepoužívaš správne pomôcky


Nežehlíš si vlasy denne, no stále sa dá povedať, že často? V tom prípade neváhaj investovať do dobrej žehličky, ktorá dlhšie vydrží a zároveň je k vlasom šetrnejšia.

Spoľahni sa na značky, ktoré sú svojimi produktami známe a overené. Vysoká cena ani v tomto prípade nemusí znamenať vysokú kvalitu. Pri rozhodovaní ti pomôžu aj recenzie a hodnotenia reálnych zákazníčok.
 

 

Podceňuješ starostlivosť „po“


Len zdravé vlasy sú krásne vlasy. To je zlaté pravidlo, ktoré si môžeš opakovať do omrzenia. Aby také boli aj vlasy namáhané častou tepelnou úpravou, musíš im venovať o to väčšiu pozornosť. Základná kombinácia šampón + kondicionér jednoducho nestačí.

Pre udržanie zdravého vzhľadu vlasov je potrebný pravidelný zábal.  Domáce masky na vlasy im dodajú chýbajúcu výživu. Po každom vyžehlení aplikuj aj ošetrenie pomocou séra minimálne na končeky. 
 

stolik-zehlicka-na-vlasy-pohar


Vyberáme TOP 3 žehličky roka 2018

 

Rowenta SF1512

 

Ide o základný typ žehličky, ktorá dokáže vlasy dostatočne vyžehliť alebo naopak navlniť. Keramické plochy sú navyše ku vlasom šetrné a dodávajú im hodvábny lesk.

Nahrievanie je pomerne rýchle, žehlička je tak takmer okamžite pripravená na použitie. Výraznou nevýhodou je absencia displeja, ktorý by ukazoval teplotný stav žehličky. 
 

Výhody
 

__check

Nízka cena

__check

Dokáže vytvoriť aj vlny

__check

Otočná šnúra

__check

Rukoväť so zámkom

Nevýhody
 

__check

Nemá displej

__check

Bez automatického vypnutia

__check

Chýba jej nastaviteľný termostat


Remington S 9600
 

Remington S 9600 predstavuje zlatú strednú cestu medzi žehličkami. Po zapnutí je pripravená na používanie do 10 sekúnd, čo určite oceníš najmä v prípade, keď sa budeš ponáhľať do práce či na stretnutie.

O bezpečnosť sa stará aj automatické vypnutie a výborným benefitom je aj LED displej.
 

 

Výhody
 

__check

Prijateľná cena

__check

LED displej

__check

Otočná šnúra

__check

Rukoväť so zámkom

__check

Čas zohrievania 10s

__check

Automatické vypínanie po 1 hodine

Nevýhody
 

__check

Pri dlhšom zohrievaní sa mierne zohrieva rukoväť

__check

Chýba jej ionizácia


Babyliss ST395E IPro 230


Túžiš po profesionálnej úprave vlasov ako od kaderníčky? Táto žehlička je určená pre teba.

Žehlička je navyše vybavená nádobkou na vodu, z ktorej sa počas žehlenia stáva para. Dolná časť žehličky je doplnená o hrebeň, ktorý sa dá nastaviť do troch polôh. Má aj ionizátor, ktorý zabraňuje nepríjemnému elektrizovaniu.

Jej azda jedinou nevýhodou je, že si s ňou určite nenavlníš vlasy.

Výhody
 

__check

Parná funkcia

__check

Ionizácia

__check

Integrovaný hrebeň

__check

5 teplotných stupňov

Nevýhody
 

__check

Vyššia cena

__check

kvôli veľkosti nižšia pohodnosť

__check

Nie je vhodná na tvorbu vĺn

zena-vyzehlene-vlasy


Výber žehličky je len prvým krokom k dokonale rovným vlasom. Tým druhým a azda aj dôležitejším, je správna starostlivosť o vlasy nielen počas žehlenia. Len vďaka nej budú naozaj krásne, lesklé a zdravé.