Letný tábor: Čo zbaliť deťom, aby im nič nechýbalo?

02.07.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
Letný tábor: Čo zbaliť deťom, aby im nič nechýbalo?

Viete, čo by malo vaše dieťa v letnom určite mať so sebou? Prinášame vám užitočný zoznam toho, čo by vášmu krpcovi rozhodne chýbať nemalo. Ak navyše využijete mega zľavy na oblečenie či obuv, určite aj nejaké to euro ušetríte.



Čas letných táborov je tu. Viete, čo by so sebou vaše dieťa malo určite mať? Prinášame vám zoznam toho, čo zbaliť dieťaťu do tábora a niekoľko užitočných tipov, ako pritom ušetriť.
 
 

1. Oblečenie a obuv

 

Ako každá správna mama, aj vy určite v prvom rade myslíte na oblečenie. Počasie v lete môže byť premenlivé, okrem skutočne letných vecí, ako sú tričká a kraťasy, teda svojej ratolesti zbaľte aj niekoľko teplejších kúskov.


2. Hygienické potreby

 

Z hygienických potrieb by ste nemali zabudnúť na zubnú kefku s pastou, hrebeň, vreckovky, šampón a mydlo alebo sprchový gél. Pribaľte k tomu aspoň 1 uterák a 1 osušku, ak ich priamo v tábore neposkytnú. Ako ochranu pred slnkom zbaľte dieťaťu aj opaľovací krém.
 

3. Lieky

 

S liekmi opatrne. Predsa len ide len o dieťa. Pokiaľ má vaše dieťa nejaký zdravotný problém, bude zrejme vedieť, ako lieky užívať. V každom prípade však prípadné zdravotné ťažkosti konzultujte s organizátorom tábora a lieky mu tiež odovzdajte.
 

4. Ostatné dôležité veci

 

Vaše dieťa by malo mať so sebou aj zdravotný preukaz poistenca a vyplnený zdravotný dotazník s potvrdením od lekára, že môže takýto pobyt absolvovať. Vedúcemu tábora tiež odovzdajte telefónne čísla na vás a manžela a pribaľte potomkovi aj nejaké vreckové na nevyhnutné výdavky. Ak vaše dieťa ešte nevie hospodáriť s peniazmi, prípadne jednoducho kvôli bezpečnosti, odovzdajte  obálku s peniazmi vedúcemu tábora. Menším ratolestiam tiež určite pomôže, ak budú mať so sebou obľúbenú hračku. Malí knihomoli zasa ocenia obľúbenú knižku.
 
Náš tip: Pobaľte cestovnú tašku alebo batoh spolu s dieťaťom. Získa tak prehľad, čo tam skutočne má a na čo má veci použiť. Okrem veľkej tašky vybavte dieťa aj menším batôžkom s fľašou na pitie, ktoré bude nosiť so sebou na výlety.
 

Ako pri nákupoch ušetriť?

 

Zdá sa vám tento zoznam vecí príliš dlhý? Keď si spočítate všetky potrebné položky, zrejme už tušíte, že pri nákupe budete musieť siahnuť hlbšie do peňaženky. Nemusí to byť však tak. Použite zľavové kupóny z našej stránky a ušetrite. Answear zľavový kód či Eobuv zľava na topánky sa predsa vždy hodia, no nie?