Kam na výlet autom počas leta? Máme pre teba niekoľko tipov

19.07.2023 Dominika Cestovanie autom Zdielať

Preferuješ krátke a spontánne výlety? Pozri si naše tipy, kam na výlet autom a vyraz za novými zážitkami ešte dnes. Leto je na to tým správnym obdobím.

Neplánované výlety sú niekedy tie najlepšie, a v lete to platí dvojnásobne. Chceš navštíviť miesta, kde si ešte nebol, vidieť ohromné prírodné úkazy alebo si užiť príjemné osvieženie vo vode? Možno ťa zaujmú práve naše nápady, kam na výlet s autom počas horúcich dní.

Spoj výlet s príjemným relaxom a vyber si pobyt z ponuky portálu Travelking.

muz-mapa-jazero

 

Za najväčším letným osviežením


Zrejme všetci počas leta myslíme najviac na osvieženie na kúpaliskách a v aquaparkoch. Veď voda k letu jednoducho patrí. Chceš väčšie súkromie? Uprednostni prírodné jazerá a štrkoviská. V súčasnosti už nepatria k výnimočným alebo netradičným miestam na kúpanie, ale sú čoraz viac obľúbené.

Navštíviť môžeš napríklad Banskoštiavnické tajchy, Vodnú nádrž Ružiná  - jednu z najteplejších na Slovensku, dobre známu Liptovskú Maru či Vodnú nádrž Sĺňava.

Neprekáža ti dlhšie šoférovanie? V tom prípade vyraz k moru. Jemný piesok pod nohami a pohľad na vlny ti žiadne iné miesto nenahradí. Určite to bude skvelý zážitok.

Zbaľ si niekoľko vecí, ak by si sa rozhodol niekde prenocovať a cestovať späť až na druhý deň. Kde nájdeš ubytovanie rýchlo a jednoducho? Overené a populárne je zarezervovať si Airbnb ubytovanie.
 

jazero-kamene

Do neďalekých miest na turistiku


Vieme, že túra na vysoké kopce nie je v letnej horúčave nič príjemné. Patríš k veľkým fanúšikom turistiky? V najhorúcejších mesiacoch roka zvoľ túry, počas ktorých sa rýchlo nevyčerpáš. Skvelým príkladom je napríklad túra na Skalnaté pleso, Vodopád Skok či návšteva Tichej doliny.

Vo Vysokých Tatrách ti odporúčame náučný chodník Kvetnica či Pavčina Lehota. Pri svojom objavovaní nevynechaj ani návštevu jaskýň. Minimálne raz musíš navštíviť Demänovskú jaskyňu slobody či Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

Na mnohé z týchto miest a horských túr môžeš zobrať aj deti. V primeranom tempe ich bez problémov zvládnu. Chceš ďalšie tipy? Prečítaj si, kam na výlet v okolí Bratislavy.
 

muz-turistika-hory

Za históriou a kultúrou


Slovensko má rozhodne čo ponúknuť aj v oblasti histórie a kultúry. Bol si už na najbližšom hrade či zámku v tvojom blízkom okolí? Urob to toto leto. Sme si istí, že ťa zaujme niekoľko z vystavovaných expozícií.

Medzi prvými ti odporúčame navštíviť Trenčiansky hrad, ktorý patrí k národným kultúrnym pamiatkam. Okrem tradičných prehliadok tu každoročne môžeš vidieť Hradné slávnosti, jednu z obľúbených akcií v širokom okolí.

Zo svojho zoznamu nevynechaj ani Oravský hrad, preslávený nakrúcaním rôznych filmov. Už na prvý pohľad ťa zaujme, že je umiestnený na skale, odkiaľ ponúka naozaj okúzľujúce výhľady. Okrem tradičných prehliadok tu môžeš vidieť rôzne divadelné predstavenia.

Za návštevu stojí aj Hrad Ľubovňa, Smolenický zámok či Bojnický zámok. Po ich návšteve sa ešte určite vyber na potulky mestom. Určite objavíš fascinujúce miesta a zažiješ skvelý výlet.
 

bojnicky-zamok
Bojnický zámok


Rozmýšľaš ešte, kam autom na výlet? Skús len sadnúť do auta, naštartovať a vyraziť. Možno prídeš na tie najlepšie miesta a zažiješ skvelé výlety bez plánovania.

__bulb
Ako vybrať cestovné kufre za výhodnú cenu? Poradíme ti

Chystáš sa na dlhší výlet, dovolenku alebo pracovnú cestu? Už s predstihom mysli na to, do čoho sa zbalíš. Zisti, podľa akých kritérií vyberať cestovné kufre.