Jesenné bundy a kabáty pre každú postavu

nakupovanie

Jeseň je v plnom prúde. Odložte letné kúsky do skrine a vyberte tie, ktoré vás zahrejú. Nemáte čo na seba? Ukážeme vám zopár kúskov, ktoré si určite zamilujete.

Máte už bundu na prechodné obdobie? Ak nie, je najvyšší čas sa po nejakej poobzerať. Nie je žiadnym tajomstvom, že jeseň dáva nášmu šatníku neraz poriadne zabrať.  Počasie sa v priebehu dňa niekoľkokrát zmení a zvoliť vhodný outfit je priam nemožné.  

Základom je, aby vám nebolo príliš teplo, ale ani zima. Čo by malo byť pri výbere jesenného kabáta alebo bundy rozhodujúce?

zena-siltovka-zeleny-trench-coat

 

Prechodná bunda či kabátik

 

Všímate si pri kúpe oblečenia v prvom rade farbu, materiál či strih? Všetky možnosti sú správne, no najpodstatnejší je práve strih. Práve od neho závisí, či sa vám konkrétny kúsok bude alebo nebude hodiť.

Vyberať si môžete krátke alebo naopak dlhé kabáty s kapucňou či bez, so zipsom alebo na gombíky. Pánske, dámske či detské. Možností je neúrekom, stačí si len vybrať.  Poponáhľajte sa, lebo zásoby za skvelé ceny sa míňajú.

bezovy-prechody-kabat-budna-damsky

 

Nebojte sa experimentovať s farbami

 

Pri výbere však rozhodne nepodceňujte ani farbu. Zabudnite výlučne na tmavé modely. Vneste do vášho šatníka kúsok jesennej farby. Ružová, béžová, hnedá či bordová sú tiež pomerne jednoducho kombinovateľné. A navyše, rozžiaria vás.

Pri výbere farby prihliadajte aj na váš aktuálny šatník. Prechodná bunda by doň mala dokonale zapadať. Vyhnete sa tak tomu, že nebudete vedieť, čo na seba. Vrchná vrstva oblečenia by zároveň mala byť ľahko kombinovateľná.

kozene-bundy-na-vesiaku

Ako sa obliecť do typických farieb jesene? Prezradíme vám, ktoré modely šiat budú túto jeseň IN.

Materiál je polovicou úspechu

 

Jesenné bundy a kabáty neslúžia len na parádu. V prvom rade by vás mali zahriať a ochrániť pred nepríjemnými vplyvmi počasia.

Pri výbere preto rozhodne nepodceňujte ani materiál. Možnosťou je syntetický materiál ako nylon či polyester, ktoré vás spoľahlivo ochránia pred každým nečasom. Stávkou na istotu je však prírodný materiál v podobe vlny alebo s prímesou vlny.

zena-v-bezovom-trench-coate

 

Ako vybrať bundu podľa typu postavy

 

Aj vy patríte medzi ženy, ktoré brázdia internetom a nevedia sa rozhodnúť, ktorý strih bundy je ten správny? V ideálnom prípade zakryje všetky nedostatky a vyzdvihne prednosti.

S naším manuálom pre výber jesennej bundy či kabáta určite neurobíte krok vedľa. Na úvod by ste si mali zadefinovať, aký typ postavy ste. Presýpacie hodiny, hruška, jablko či bez kriviek?

zeny-v-jesennych-trench-coat

__check

Presýpacie hodiny – patrí medzi najjednoduchšie, pretože jej sadne takmer čokoľvek. Pre vyzdvihnutie štíhleho pásu vám odporúčame zamerať sa na bundy alebo kabátiky s opaskom. Tie ho ešte viac zdôraznia. Voliť pritom môžete aj výrazný golier.

__check

Hruška – pri výbere zamerajte na kratšie kabátiky siahajúce maximálne do polovice stehien. Zamerať sa môžete na výrazný golier alebo masívny šál. Vaša postava tak bude pôsobiť súmernejšie.

__check

Jablko – ideálne pre vás budú bundy siahajúce do polovice stehien. Ženy s postavou v tvare jablko často disponujú aj väčším poprsím. Vhodným doplnkom ku kabátiku by tak mal byť aj opasok.

__check

Bez kriviek – v prípade drobnejších postáv odporúčame široké oversize strihy. Najideálnejšou voľbou sú úzke strihy maximálne po kolená. V prípade, že je vaša postava nevýrazná a bez kriviek, stavte na bundu, ktorá bude vytvarovaná a bude zahŕňať aj opasok.

zena-v-nakupnom-kosiku

Chystáte sa nakupovať? Nepremeškajte výhodné ponuky oblečenia za viac ako skvelé ceny. Poradíme vám, ako na to.