Jarné dekorácie do exteriéru: Inšpirujte sa našimi tipmi

13.04.2023 Dominika Bývanie Zdielať
terasa-kvety-rastliny-stol-kresla

Všetko kvitne, žiari farbami a vonia. Chcete si jarnú atmosféru preniesť aj do vášho domu? Toto je niekoľko tipov na jarné dekorácie do každého exteriéru.

Aj vy ste sa už nevedeli dočkať prvých jarných slnečných lúčov? Síce ešte veľmi nehrejú, ale to sa čoskoro zmení. Kým budete vonku tráviť každú voľnú chvíľku, môžete si okolie domu na tieto dni pripraviť a skrášliť.

Aké jarné dekorácie do záhrady môžete použiť? Odpoveď je akékoľvek. Je to len na vás a vašom vkuse. Inšpirujte sa niekoľkými tipmi, ako by to u vás mohlo vyzerať.

Chcete dať vašej záhrade nový vzhľad, ale radi by ste ušetrili? Nakupujte v e-shope Kondela.

zena-muz-zahradne-sedenie-hojdacie-kreslo-rastliny

3 trendy jarnej výzdoby na rok 2023
 

__check

Použite čo najviac prírodných materiálov a prvkov. Na jar sú viac ako vhodné.

__check

Živé kvety a rastliny nemôžu chýbať. Na dekoráciu môžete použiť aj sušené.

__check

Všetko vo výrazných farbách. Farbou tohto roka je magenta. Zakomponujte aj modrú, ružovú či zelenú.

kvety-rastliny-kvetinace

 

Vytiahnite záhradný nábytok


Ak nemáte celoročnú terasu, záhradný nábytok ste zrejme na zimu schovali, aby sa nepoškodil. Teraz je najvyšší čas pripraviť ho na sezónu a rozložiť do záhrady. Ale nielen to. Pridajte aj hojdacie siete a kreslá. Všetky ich doplňte vankúšmi, dekami a nezabudnite ani na osvetlenie.

Príjemné posedenia na čerstvom vzduchu sa môžu začať.
 

zahrada-stol-stolicky

__bulb
Zimné záhrady – kreatívne nápady, ako ich ozvláštniť

Zimné záhrady sú obľúbeným spôsobom, ako prepojiť dom s terasou. Máte ju aj vy? Poradíme vám tipy na jej zútulnenie a vytvorenie ešte príjemnejšieho miesta.

Pridajte kvety a rastliny na x spôsobov


Síce to vonku začína kvitnúť, ale prečo nepridať ešte viac kvetov? Vyrobte z nich pekné dekorácie na každý deň.

Máte niekoľko sklenených fliaš navyše? Urobte z nich vázu pre čerstvé kvety. Umiestniť ju môžete na stôl terasy alebo z vnútornej strany okennej parapety. Už z ulice ich bude obdivovať každý okoloidúci.
 

zena-vaza-stol-kvety


Kvety zasaďte aj do starých topánok alebo gumákov a položte ich pri vchodové dvere. Ihneď upútajú pozornosť každej návštevy. Medzi obľúbené jarné dekorácie pred dom patrí aj truhlicový kvetináč s jarnými kvetmi. Ďalšou možnosťou je zasadiť ich do krhly.

Chýbajú vám doplnky na aranžovanie vašich jarných dekorácií? V ponuke e-shopu Floresflowers ich určite nájdete.

truhlicovy-kvetinac-rastliny


Do prípravy jarných dekorácií zapojte aj deti. Pripravte farebný papier, nožnice, lepiacu pásku a špajdle. Na farebný papier im predkreslite kvety alebo iné obrázky a nechajte, aby ich vystrihli.

Potom ich spoločne nalepte na špajdle a kdekoľvek v záhrade zapichnite do zeme. Peknú výzdobu tak budete mať na každom kroku.

A čo jarné dekorácie na dvere? Moderná je girlanda zo sušených kvetov. Ak už chcete mať výzdobu aj na veľkonočné sviatky, urobte visiacu dekoráciu z vajíčok a kvetov. Nevyhnutnosťou je aj jarný veniec na dvere.

__fire
Ako na DIY jarný veniec na dvere za málo peňazí?

Obdivujete, ako všetko vonku kvitne? Prineste si kúsok jari aj do svojho domu. Začnite tým, že si vyrobíte jarný veniec na dvere. Pripravili sme návod, ako na to.

zena-kvety-vaza

Jarné sochy

 

Najmä počas Veľkej noci sa v interiéri mnohých domácností nachádzajú veselé figúrky a sošky. Prečo nimi nevyzdobiť aj exteriér domu? Kuriatka, veľkonoční zajačikovia, namaľované kreslice v kvetináčoch či socha barančeka v tráve môžu byť krásne. Výber je len na vás. Zvoľte také, ktoré korešpondujú s vaším štýlom a vkusom.

A ešte jedna dôležitá vec. Pri ich nákupe a umiestňovaní v záhrade vám odporúčame staviť na minimalizmus. Ich veľký počet by mohol vyvolať dojem gýčovosti pred pekne dekorovanou záhradou.

 

zena-kvety-luc-slnka

Bez akých dekorácií si neviete predstaviť jar vy? Pre nás sú to kvety. Vždy musí byť na stole minimálne jedna kytica vo váze. Ale tento rok dáme šancu aj veselým figúrkam v záhrade. A čo vy?