Domáca svadobná výzdoba na tento rok: Vytvor viac za menej

05.06.2023 Dominika Dom a bývanie Zdielať

S dokonalým svadobným dňom súvisí aj domáca svadobná výzdoba. Nemusíš do nej investovať veľa peňazí a predsa môže vyzerať skvele. Takto si ju pripravíš sama.

Svadba je výnimočným dňom nielen pre budúcich manželov, ale aj všetkých svadobčanov. Jej príprave venujú páry niekoľko mesiacov, niekedy dokonca aj rok. Niet sa čomu čudovať, všetko musí byť v tento deň perfektné.

Ako môže vyzerať tvoja výzdoba domu na svadbu? Inšpiruj sa našimi tipmi.

Nakupuj svadobné dekorácie z pohodlia domova a šetri čas aj peniaze. Široký výber ti ponúka e-shop Butlers.

zena-diar-rastlina-vaza


Svadobná výzdoba domu


Najväčšia pozornosť sa venuje predovšetkým tomu, ako vyzerá svadobná výzdoba domu nevesty. Práve tam sa stretávajú prví hostia, rodina a priatelia. Všetko musí byť dokonalé do posledného detailu aj kvôli množstvu vyhotovovaných fotografií.

Samozrejme, svadobná výzdoba domu ženícha nie je o nič menej dôležitá. Stačí použiť niekoľko dekorácií a miestnosť získa slávnostný vzhľad.
 

stolicky-kvety-travnik


Počas príprav veľkého dňa mysli aj na plánovanie svadobnej cesty. Použi online vyhľadávač leteniek a ušetri za cestovanie čo najviac.

Kvety použi ako základ celej výzdoby


Ak by na svadbe mala byť len jedna dekorácia, bez pochýb sú to kvety a kvetinové aranžmány. Na výzdobu ich môžeš použiť v najrôznejších formách.

Priprav si prázdne fľašky alebo zaváraninové poháre a oblep ich ozdobami – čipkou, sušenými kvetmi alebo ich celé obmotaj špagátom.

Chceš dosiahnuť minimalistickejší vzhľad? Previaž ich len stužkou. Takto vytvoríš originálne vázy na kvety. Malé kytičky kvetov priviaž stužkou na rohy stoličiek alebo z nich vytvor fotostenu.

Kvety môžeš použiť doslova na každom kroku. Dávaj si však pozor na jednu vec – kombinuj len niekoľko druhov kvetov. Nevyzeralo by dobre, ak by si použila príliš veľa rôznych kvetov.
 

kvety-sklenena-flasa-sviecka-svetelna-retaz

 

Fotografie rozmiestni po celom dome


V súčasnosti patria tlačené fotografie medzi niečo jedinečné. Aj keď sú krásnym zhmotnením významným momentov a zážitkov, nájdeme ich najmä u tých skôr narodených.

Vyber niekoľko fotografií z tvojho i ženíchovho detstva a dospelosti a pomocou štipcov ich zaves na tenké lano. Pridaj aj zopár vašich spoločných fotografií. Alebo z nich vytvor nástenku.
 

drevena-krabicka-fotografie

Pridaj ďalšie dekorácie


Súčasťou tvojej výzdoby by mali byť aj rôzne malé dekoračné predmety, ktoré si buď vyrobíš alebo kúpiš. Hovoríme napríklad o drevenej tabuľke s tradičným nápisom „Mr & Mrs.“ Výborne bude vyzerať na chodbe pri vstupe do domu.

Balónová výzdoba je snáď samozrejmosťou. V bielej alebo iných bledých farbách podčiarkne elegantnú atmosféru tohto dňa. Nechaj ich len tak nafúknuté na zemi, uviaž ich napríklad o schodisko alebo ich pripevni o stoličky. Vytvoriť z nich môžeš aj krásnu a originálnu fotostenu.
 

rastlina-balony

Ponuku moderných a vkusných doplnkov a dekorácií na každú príležitosť nájdeš v e-shope 4home. Vyber si ešte dnes.

Svadobná výzdoba pred domom


Výzdoba exteriéru je rovnako dôležitá ako tá v interiéri. Počas letných mesiacov môžeš hostí privítať priamo tu. Rovnako ako vo vnútri, aj vonku ti odporúčame začať s kvetinovým dekorovaním.

Záhrada získa romantický nádych veľmi jednoducho. Stromy ozdob svetelnými reťazami, pomocou štipcov na ne pripni fotografie či citáty o láske.

Nezabudni ani na bránu a vchodové dvere. Vyzdob ich girlandami z kvetov či mašlí. Pred vchodové dvere polož košíky naplnené živými kvetmi.
 

drevena-svadbona-dekoracia-kvety

 

Výzdoba domu pred svadbou je dôležitým bodom na zozname svadobných povinností. Neodkladaj jej plánovanie na poslednú chvíľu a uvidíš, že aj vďaka nej bude tvoj svadobný deň dokonalý.

__fire
Ako na DIY jarný veniec na dvere za málo peňazí?

Obdivujete, ako všetko vonku kvitne? Prineste si kúsok jari aj do svojho domu. Začnite tým, že si vyrobíte jarný veniec na dvere. Pripravili sme návod, ako na to.