Čas letných prázdnin sa blíži: Pripravte deti na tábor

07.06.2019 Barbora Rodina Zdielať
prázdniny

Leto je za dverami a vaše ratolesti sa už určite nevedia dočkať letných prázdnin. Prihlásili ste ich do detského tábora? Potom by ste určite nemali zabudnúť na tieto veci.

 
 
Málokto z nás si môže dovoliť dva mesiace voľna, preto horlivo premýšľame, aký program našim deťom pripraviť. Letný čas by nemali tráviť len nekonečnou nudou. Mali by zažiť aj niečo, na čo budú rady spomínať. Ak si nemôžete dovoliť stráviť so svojimi deťmi celé prázdniny, prihláste ich do letného tábora. Letných táborov je množstvo a vy si môžete vybrať taký, ktorý si vaše dieťa obľúbi. Ak je nadané na cudzí jazyk, podporte jeho nadanie jazykovým letným táborom. Ak chcete, aby zmenilo prostredie, prihláste ho na letný tábor v prírode.
 
Keď sa bude blížiť deň “D”, nezabudnite na dôsledné pobalenie. Venujte baleniu dostatočný čas a nepodceňte ho. Ak zabudnete na niečo dôležité, môžete vášmu potomkovi pobyt značne znepríjemniť. Takže, ako na to?
 
dievcatko-slnecne-okuliare
 
1. Funkčná spodná bielizeň
Nepodceňujte počasie. Aj keď sa môže zdať, že v lete je funkčná spodná bielizeň akosi navyše, vaše deti ju určite ocenia najmä počas chladnejších alebo upršaných dní. Predovšetkým vtedy, ak ide o tábor, kde deti trávia väčšinu času vonku. Funkčnú spodnú bielizeň môžu využiť aj pod pyžamom v stane alebo ak je miestnosť, kde deti spávajú, chladnejšia. Široký výber funkčnej spodnej bielizne nájdete v eshope Sportisimo.sk, ak navyše  využijete aj Sportissimo zľavové kupóny, môžete nakúpiť za príjemné ceny.
 
2. Kvalitné slnečné okuliare
Detské tábory zážitkami priam prekypujú. A keď sa k tomu pridá pekné, slnečné počasie, zážitkom už nič nestojí v ceste. Keď však slnko podceníme, dokáže narobiť aj starosti. Venujte teda dostatok času výberu kvalitných slnečných okuliarov. Zabudnite na štýlovky z čínskeho obchodu či od pouličných predajcov. Ide tu predsa o zdravie vašich detí, a tomu by ste mali prispôsobiť aj nároky. Slnečné okuliare by mali pohlcovať 100 % škodlivého UV žiarenia, pretože najviac škodlivého UV žiarenia prijme ľudské oko práve v detskom veku.

 

chlapec-dievca-na-deke-slnecne-okuliare

3. Prikrývka hlavy
Slnečné lúče dokážu spríjemniť deň, ale ak podceníme ich silu, môžu byť poriadne nepríjemné. Rovnako dôležité, ako chrániť si pred slnkom oči, je chrániť si pred jeho silným žiarením aj hlavu. Nezabudnite teda svojim miláčikom zbaliť primeranú prikrývku hlavy - šiltovku, klobúk, šatku, skrátka čokoľvek, čo bude nielen dobre vyzerať, ale predovšetkým chrániť. Nazrite na Urbanstore.sk, kde určite nájdete zaujímavé kúsky. Ak navyše využijete Urban Store zľavové kupóny, neminú vás ani zaujímavé ceny. 
 
 
4. Praktické a štýlové plavky
Jazero, rieka, či dokonca more. K letu neodmysliteľne patrí voda. Deti vodu milujú, a tak im určite pribaľte aj plavky. Aké? Nech si vyberú samy. Dievčatá si môžu vybrať medzi jednodielnymi alebo dvojdielnymi plavkami, samé si môžu zvoliť strih, ktorý sa im páči. Ani pre chlapcov už dávno nie je určený iba jeden typ plaviek. Môžu si vybrať dĺžku aj strih, aký sa im hodí. Nezáleží na tom, či si zvolia klasické alebo šortkové plavky, nakoniec, veď ide o funkčnosť. K plavkám nezabudnite pribaliť opaľovací krém určený pre jemnú detskú pokožku.
 
dievcatko-na-plazi-v-plavkach
 
5. Pršiplášť
Pokiaľ vaše dieťa bude tráviť čas v prírode, pršiplášť je nevyhnutnosťou. Je ľahký, nezaberie veľa miesta a zmestí sa aj do menšieho vrecka. Počas búrky či silného bočného vetra vaše dieťa určite ocení, že nebude musieť nad sebou držať dáždnik a manipulovať s ním. Skrátka, ak zvolíte pršiplášť, budete mať istotu, že ste urobili maximum preto, aby vaše dieťa nezmoklo. Pršiplášť skombinujte s kvalitnými gumákmi a už len verte, že vaše dieťa príde z tábora zocelené a s fúrou zážitkov.