Tipy, ako zohnať lacné letenky

17.06.2019 Kristína Cestovanie Zdielať
lacné letenky

Časy, keď ste najlacnejšie letenky nezohnali pod niekoľko stoviek eur sú už dávno preč. Stačí si osvojiť zopár trikov a o lacné cestovanie máte postarané. Ako a kedy kupovať letenky?

1. Sledujte stránky orientované na lacné letenky

Úplne najjednoduchší spôsob, ako naraziť na lacné letenky online, je sledovať aktuálne ponuky na weboch, ktoré sa tomu venujú. Že ktoré to sú? Prezrite si našu sekciu Zľavové kupóny na letenky a nájdete ich tu hneď niekoľko. Mimoriadne obľúbený je najmä portál Letenky za babku, kde nájdete hneď niekoľko veľmi zaujímavých ponúk, stačí si len vybrať. Letenky do New Yorku, Barcelony či napríklad Amsterdamu váš rodinný rozpočet už nezruinujú. Rím za 25 eur, Kuba za 186 eur, či dokonca New York za 349 eur už nemusia byť len výplodom bujnej fantázie.
 

2. Letenky nakupujte s dostatočným predstihom
 

Najlacnejšie letenky si dokážete zakúpiť zhruba dva až tri mesiace pred plánovaným odjazdom. V tomto období by ste sa rozhodne mali začať po nich obzerať.

3. Príliš dlho nepremýšľajte, najlacnejšie letenky sa rýchlo míňajú

V prípade, že na takú letenku natrafíte, neváhajte ani sekundu. Lacné letenky sa totiž míňajú ako rýchle rožky a chvíľka zaváhania vás môže stáť niekedy aj stovky eur. Ceny leteniek sa neraz menia doslova z minúty na minúty, záujemcov je veľa, leteniek málo.


4. Nezabúdajte na všetky letiská v okolí

Vedeli ste, že cena letenky sa môže v závislosti od jednotlivých letísk líšiť? Presne tak. Cena letenky totiž môže byť o toľko nižšia, že sa vyplatí za ňou vycestovať. Nezabudnite si preto pozorne prezrieť aj odlety z Viedne, Budapešti, Brna či Prahy. 

lacne letenky online vasekupony.sk

5. Buďte prispôsobiví

Cesta k najlacnejším letenkám býva niekedy tŕnistá a vyžaduje si aj značnú mieru trpezlivosti a prispôsobivosti. Na výber máte zväčša len zopár termínov a to isté platí aj lokalitách. Úplne normálne sú aj dlhé prestupy či odlety v skorých ranných hodinách.

6. Zabudnite na sviatky a hlavnú sezónu

Najdrahšie obdobia sú najmä tie v okolí Vianoc, Silvestra či práve počas letných prázdnin, kedy sú ľudia ochotní si aj trošku priplatiť. 
 
7. Kedy je najvhodnejší čas na rezerváciu?

Viete, aký je ideálny čas na kúpu lacnej letenky? Mnoho leteckých spoločností pridava akciové letenky práve v pondelok a to v skorých ranných hodinách. Konkurencia je vysoká a najviac stlačené ceny sú spravidla v utorok popoludní a to je aj ideálny čas na ich kúpu. 


 
Na záver vám ponúkame ešte malú chuťovku v podobe najlepšie hodnotených leteckých spoločností za rok 2018. Máte medzi nimi aj svojho favorita?
 
UMIESTNENIE
NÁZOV LETECKEJ SPOLOČNOSTI
1.
Singapore Airlines
2.
Qatar Airways
3.
ANA All Nippon Airways
4.
Emirates
5.
EVA Air
6.
Cathay Pacific Airways
7.
Lufthansa
8.
Hainan Airlines
9.
Garuda Indonesia
10.
Thai Airways