Smart hodinky ARMODD vs. smart hodinky CARNEO: Veľké porovnanie

zena-pozera-na-smart-hodinky

Chceš si kúpiť smart hodinky a doplniť funkcie svojho mobilného telefónu? V tomto článku sme pre teba porovnali smart hodinky ARMODD a CARNEO. Pre ktoré sa rozhodneš?

Súčasné modely inteligentných hodiniek nielen dopĺňajú funkcie telefónu, ale v niektorých prípadoch ich dokážu aj nahradiť. Jednoducho sú akýmsi užitočným doplnkom pre každého používateľa mobilného telefónu. Pozretie správ, prijatie hovoru či spustenie hudby v slúchadlách je s nimi o niekoľko sekúnd rýchlejšie a ľahšie v porovnaní s hľadaním a vyberaním mobilného telefónu z vrecka.

Poďme si teda povedať, ako vybrať smart hodinky a zároveň porovnať dva najpredávanejšie modely od značky Carneo a ARMODD. V tomto porovnaní sme sa zamerali na smart hodinky s prívlastkom unisex. Teda tie, ktoré sú vhodné ako pre dámy, tak i pre pánov. Vďaka univerzálnemu vzhľadu budú vyzerať dobre na dámskej i pánskej ruke.

Veľký výber inteligentných hodiniek rôznych značiek ponúka e-shop Okay. Nájdi si svoje nové hodinky jednoducho a rýchlo pomocou filtra, v ktorom si môžeš nastaviť aj maximálnu cenu, ktorú si ochotná zaplatiť.

__bulb
Najlepšia sonická kefka - ako ju vybrať, kde ju zohnať?

Po krásnom a zdravom úsmeve túžime všetci. Čo pre ten svoj robíš ty? So správnou starostlivosťou ti pomôže najlepšia sonická kefka. Ako ju vybrať a kde nakupovať?

Smart hodinky CARNEO alebo ARMODD?


Investíciou do smart hodiniek získaš omnoho viac, ako len obyčajné hodinky. Vďaka ich používaniu budú tvoje dni o niečo ľahšie, či už budeš čakať na dôležitý email, venovať sa športu alebo počúvať hudbu pri upratovaní. Na všetko ťa okamžite upozornia a budeš mať prehľad aj vtedy, keď nebudeš mať mobil práve v rukách.

Za ich neustále rastúcu popularitu a počet nových používateľov môžu vylepšené funkcie, väčšie a praktickejšie rozmery displeja či zmeny v dizajne a prevedení.



8 dôvodov, prečo povedať smart hodinkám áno
 

__check

rýchle prijímanie hovorov a odpovedanie na správy

__check

okamžité upozornenie na správy, hovory alebo informácie zo sociálnych sietí

__check

možnosť platiť hodinkami (ak majú funkciu NFC)

__check

počúvanie a ovládanie hudby

__check

u väčšiny modelov dlhá výdrž batérie bez potreby každodenného nabíjania

__check

zaznamenávanie počtu krokov, tepu, spánku a iných funkcií

__check

možnosť zábavy priamo na ruke

__check

množstvo dizajnov, z ktorých si je možnosť vybrať


A teraz si už poďme povedať, ktoré parametre sú kľúčové pri výbere smart hodiniek a aké sú rozdiely medzi konkrétnymi porovnávanými druhmi modelov.

Značka ARMODD spája umenie, módu i dizajn. V názve značky je dokonca skrytá aj symbolika – ARM ako ruka a ODD ako odlišný. Okrem toho značka svoje produkty definuje ako vysokokvalitné a vďaka prijateľnej cene dostupné pre všetkých. Dôraz sa kladie tiež na unikátny dizajn a prepracované spracovanie.

S cieľom dosiahnuť maximálnu spokojnosť poskytuje značka svojím zákazníkom dvojročnú záruku a záručný i pozáručný servis. Výhodou je, že produkty sú kompatibilné s operačným systémom Android aj iOS.

Ako konkurenta sme pre tento článok vybrali hodinky od značky Carneo. Značka na trhu pôsobí už 15 rokov, počas ktorých sa neustále snaží o vylepšenie svojich produktov po technologickej stránke. Cieľom inovácií je v prvom rade dosiahnuť spokojnosť u svojich zákazníkov. Opakovaný nákup sa značka snaží zabezpečiť aj svojim kvalitným spracovaním a cenovou dostupnosťou produktov.

Ako sme spomínali vyššie, v prípade oboch značiek sme vybrali modely označené ako unisex, po ktorých môžu siahnuť ženy i muži. V prípade značky ARMODD sa zameriame na smart hodinky ARMODD Prime a od značky CARNEO sme vybrali CARNEO Phoenix HR+.
 

zena-s-otocnym-kolieskom-nastavuje-smart-hodinky
Autor: Pixabay (Pexels)

Hľadáš tie najlepšie ponuky? Veľa z nich nájdeš na našom webe pokope z tých najvyhľadávanejších e-shopov. Tu je niekoľko z nich:


Kľúčové parametre pri kúpe smart hodiniek


Medzi tie najdôležitejšie parametre pri výbere smart hodiniek patrí operačný systém, výdrž batérie, tvar displeja, materiál, funkcie či farebné prevedenia. A v neposlednom rade je to samotná cena.


 
Operačný systém

 

Kompatibilite operačného systému smart hodiniek a mobilnému telefónu venuj zvýšenú pozornosť. Len vtedy, ak budú navzájom kompatibilné, budeš ich môcť navzájom prepojiť a plnohodnotne používať.

Ako sme spomínali vyššie, smart hodinky od značky ARMODD sú plne kompatibilné s operačným systémom iOS aj Android. No smart hodinky CARNEO sú z tohto hľadiska rovnako skvelé, pretože ich bez problémov rovnako pripojíš k telefónu s operačným systémom Android i iOS.
 



Výdrž batérie


To, ako dlho batéria smart hodiniek vydrží, záleží od konkrétneho modelu i frekvencie používania. Väčšinou sa však výdrž batérie pohybuje v niekoľkých dňoch, niektoré vydržia 2 a iné až 5 a viac dní.  

Výrobca ARMODD v prípade konkrétnych hodiniek uvádza maximálnu výdrž batérie pri bežnom používaní na 7 dní. Kapacita batérie v hodinkách je 360 mAh. Konkurenčné smart hodinky CARNEO majú podstatne nižšiu kapacitu batérie, a to 185 mAh, čo znamená, že výdrž batérie bez nabitia je približne 3 až 5 dní.

Videla si elektro ponuku na našom webe? Cenovo zvýhodnené produkty od tých najobľúbenejších e-shopov môžeš prehľadávať už po jednom kliknutí na odkaz.

Displej



Smart hodinky môžu mať rôzne typy displejov, pričom každý z nich má špecifické vlastnosti. O aké druhy displejov ide?
 

__check

AMOLED – živé farby, vysoký kontrast a výborné pozorovacie uhly, to sú jeho charakteristiky. Jeho zapnutie prebieha stlačením tlačidla, zdvihnutím zápästia alebo poklepaním po displeji. Za nevýhodu možno považovať slabú čitateľnosť na slnku.

__check

LCD – väčšinou je súčasťou cenovo dostupnejších hodiniek, pričom disponuje výbornou čitateľnosťou aj na slnku.

__check

Transflektívny displej – na zlepšenie čitateľnosti využíva okolité dopadajúce svetlo. Tento druh displeja svieti nepretržite, takže ho nie je potrebné nijako spúšťať.


Pri parametroch displeja si je potrebné všímať aj rozlíšenie displeja, pretože čím je hodnota vyššia, tým je výsledný obraz jemnejší. Pozornosť venuj aj veľkosti displeja a jeho tvaru, ktorý je skôr individuálnou záležitosťou.

Ďalej je to ovládanie, ktoré je pri súčasných modeloch väčšinou dotykové súčasne s jedným alebo viacerými tlačidlami. Pre porovnanie, u smart hodiniek značky Samsung sa môžeš stretnúť s otočnou lunetou, Apple Watch zase disponujú otočnou korunkou.

Vybraný model smart hodiniek ARMODD disponuje oválnym 1,85“ AMOLED displejom s rozlíšeným 420x485px. Na displeji máš možnosť vybrať si z viac ako 500 ciferníkov, či dokonca si vytvoriť svoj vlastný. Ovládanie je dotykové v kombinácii s otočným kolieskom.

Hodinky od značky CARNEO majú zase okrúhly 1,3“ AMOLED DH farebný displej s rozlíšením 360x360px. Pri výbere ciferníka máš k dispozícii 160 moderných dizajnov. Výrobca taktiež ponúka možnosť vytvoriť si vlastný ciferník s použitím vlastnej fotografie. Displej je takisto dotykový a ovládateľný ešte s otočným kolieskom.
 

zena-si-zapina-bundu-na-ruke-ma-smart-hodinky
Autor: Munbaik Cycling Clothing (Pexels)

__bulb
Hľadáš mobil do 150 €? Takéto máš možnosti

Nemôžeš si momentálne dovoliť veľké investície do nového telefónu? Nevadí, máme pre teba riešenie. Vyber si kvalitný mobil do 150 € z našich 5 tipov.

Materiál


Inteligentné hodinky sú väčšinou vyrobené z kombinácie rôznych druhov materiálov. Za najodolnejší materiál sa považuje nehrdzavejúca oceľ, ktorá je nielen elegantná, ale aj odolná voči poškriabaniu.

No pri šetrnom zaobchádzaní sú mimoriadne odolné aj iné materiály. Napríklad hliník je pevný, no zároveň ľahký, vďaka čomu patria hodinky z neho vyrobené medzi mimoriadne vyhľadávané. O niečo tradičnejší vzhľad vzbudzuje kožený remienok charakteristický svojou pohodlnosťou. Hodinky v plastovom prevedení patria k tým cenovo najdostupnejším a vhodné sú pre tých, ktorí chcú ľahké hodinky so širokými možnosťami výberu farebného prevedenia.

Oba modely nami porovnávaných smart hodiniek sú vyrobené z kvalitných a odolných materiálov. Hodinky od značky ARMODD sú spracované z kovu a telo hodiniek od značky CARNEO zase z nehrdzavejúcej ocele.
 

Funkcie


Asi nám dáš za pravdu, že pri nákupe smart hodiniek sú najrozhodujúcejším kritériom práve funkcie. Veď s tým, čo všetko dokážu, súvisia možnosti ich používania. Medzi základné funkcie smart hodiniek patrí napríklad meranie krokov, tepovej frekvencie, prehrávanie hudby, prijímanie hovorov či GPS.

Akými funkciami disponujú porovnávané modely smart hodiniek?

Výrobca na svojej webovej stránke uvádza, že porovnávané CARNEO smart hodinky merajú 22 športových aktivít, životné funkcie a upozorňujú na správy a volania. Hodinky tiež majú certifikát IP67, čo znamená, že sú odolné voči vode a prachu.

ARMODD smart hodinky dokážu merať viac ako 100 športových aktivít, upozornia na prichádzajúce SMS či volania a takisto obsahujú senzory na meranie dôležitých životných funkcií. Certifikát vodoodolnosti majú hodinky rovnaký ako predchádzajúci spomínaný model, teda IP67.

 

Farebné prevedenia


Samozrejme, aj farba remienka je parametrom, ktorý rozhoduje o kúpe. Aké farebné prevedenia máš na výber pri týchto smart hodinkách? Ak sa rozhodneš pre smart hodinky CARNEO Phoenix HR+, k dispozícii máš 3 farebné prevedenia, konkrétne strieborné, čierne alebo zlaté.

Smart hodinky ARMODD Prime sa predávajú v striebornom, ružovom a čiernom prevedení. No na výber máš ich ďalšie varianty, a to vo farbe rose gold s kovovým trblietavým remienkom, rose gold s kovovým remienkom, čierne s kovovým remienkom, strieborné s kovovým trblietavým remienkom a strieborné s kovovým remienkom.

__bulb
Platba kartou v zahraničí - na čo všetko si dávať pozor?

Chceš v zahraničí platiť kartou? Mal by si vedieť, aké poplatky si tvoja banka účtuje. A vieš, čo robiť, aby bola platba kartou v zahraničí bezpečná? Povieme ti to.

Cena


No a na záver je to cena. Koľko za tieto hodinky zaplatíš? Cena je rozdielna v závislosti od predajcu, no aktuálne za smart hodinky ARMOOD PRIME zaplatíš približne 80 €, pričom ich bežná cena je okolo 109 €. V balení sa okrem hodiniek nachádza nabíjací magnetický USB kábel, návod v slovenskom jazyku a všetko je zabalené v čiernej darčekovej krabičke.

Smart hodinky CARNEO Phoenix HR+ si môžeš kúpiť za zvýhodnenú cenu za 79 €, no bežne za ne zaplatíš približne 100 €. Spolu s hodinkami získať náhradný, nylonový farebný remienok, nabíjací kábel a užívateľskú príručku.

__bulb
Ako šetriť batériu do mobilu, aby vydržala čo najdlhšie?

Krátka výdrž batérie trápi väčšinu používateľov mobilných telefónov. A pritom existuje množstvo jednoduchých riešení, ako batériu do mobilu šetriť. Ktoré to sú?

Zhrnutie porovnania smart hodiniek ARMODD Prime CARNEO Phoenix HR+


Nepovieme ti, ktoré z porovnávaných smart hodiniek sú lepšie a ktoré si máš kúpiť, pretože to záleží iba od tvojich potrieb a preferencií na jednotlivé parametre. Môžeme ti ale prehľadne zhrnúť spomínané vlastnosti smart hodiniek, aby sa ti rozhodovalo o niečo jednoduchšie.

porovnanie-smart-hodinky-armodd-a-carneo


Veríme, že náš krátky sprievodca výberom smart hodiniek a zároveň porovnanie dvoch vybraných unisex modelov obľúbených smart hodiniek bolo pre teba užitočné. Už vieš, či si vyberieš zo spomínaných modelov alebo sa zameriaš na iné?