Skrine, vitríny a police - ako ich kombinovať?

11.09.2017 Kristína Bývanie Zdielať
Skrine, vitríny a police - ako ich kombinovať?

Ako čo najlepšie skombinovať skrine, vitríny a police vo vašej obývačke? Riešenie môže byť efektné, a zároveň nie drahé. Čítajte na Vašekupóny.sk.

 

Už vás nebaví pohľad na tú istú obývačkovú zostavu, ktorú ste si pred rokmi vybrali? Čo bolo moderné v minulosti, si po čase žiada trochu zmeny a inovácie. Pomôžeme vám nájsť možnosti, ako do svojej obývačky vniesť nový život. A dokonca za menej peňazí než ste si mysleli.

 

Kľúčové slovo „priestor“

Zbavte sa svojej obrovskej nábytkovej steny a objavte priestor, ktorý sa za ňou roky skrýval. Dnešné trendy hovoria, že sa treba riadiť heslom minimalizmu. Samozrejme s maximálnou dávkou praktickosti. V obývacích priestoroch by mal byť predovšetkým dostatok úložného priestoru. Nie je však nutné mať priveľa skriniek a vitrín.

Prvým predpokladom úspechu je vybrať také kusy nábytku, ktoré spolu budú ladiť navzájom, a zároveň so zvyškom bytu alebo domu. Netreba sa striktne držať jedného štýlu alebo farby. Dôležitý je celkový dojem a váš pocit, ktorý budete vo svojej novej obývačke mať. Ak máte napríklad spojenú obývačku s kuchyňou, prihliadajte na farbu pracovnej dosky a jedálenského stola.

Nábytok lacno Vašekupóny.sk

V súčasnosti nie sú výnimkou ani obývačky bez väčších kusov nábytku. Teda, snáď len s výnimkou gauča. Bežná domácnosť si totiž vystačí s niekoľkými poličkami alebo väčšou knižnicou, kde sa dá pohodlne uložiť všetko potrebné. Ak ste však “zo starej školy”, a predsa niekde musíte uskladniť všetky svadobné porcelánové servisy, zdedené vázy a dovolenkové suveníry, pouvažujte nad jednou užšou vitrínou alebo polopriehľadnou komodou. Môže siahať pokojne až po strop a keď ju umiestnite do niektorého rohu, vyplní prázdne miesto a stane sa praktickým útočiskom pre všetky vaše veci.

Ďalším možným variantom je policový systém. Je ideálnym riešením, ak chcete zachovať celkovú otvorenosť priestoru, a zároveň ponúka veľa miesta na knihy, drobné predmety, rámy s fotografiami a podobne. Ak máte viac vecí, zvoľte najdlhšiu stenu v obývačke. Podľa potreby nechajte pár voľných centimetrov pre televízor, obraz, prípadne na črepníky s kvetmi.

 

Kompromis

Ak sa neviete rozhodnúť, či zvoliť komody alebo police, spravte kompromis a nakombinujte ich. Môže to vyzerať napríklad tak, že vedľa seba po celej dĺžke steny umiestnite 3 – 4 nízke komody, ktoré budú slúžiť zároveň ako stolík pre televízor a ťažšie premety. Nad ne potom môžete zavesiť niekoľko políc, ktoré využijete na drobné veci, kvety či sviečky. Zdá sa vám to ako finančne nákladnejšie riešenie? Nemusí to tak byť. Využite zľavové kupóny a ušetrite desiatky eur. Viacero nábytkových e-shopov ponúka vďaka kupónom výrazné zľavy. Siahnite po vybraných kusoch nábytku cenovo zvýhodnených až o 70 % alebo po 45 % zľavách iba na komody. Kto povedal, že nové musí byť drahé? :)