Plánujete dovolenku na Slovensku? Pozrite si, čo sa oplatí vidieť

09.07.2018 Kristína Cestovanie Zdielať
Plánujete dovolenku na Slovensku? Pozrite si, čo sa oplatí vidieť

Budete tento rok dovolenkovať na Slovensku? Ak ešte neviete, kam sa vybrať, nechajte sa inšpirovať. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých lokalít na turistiku. Ak navyše využijete zľavy na pobyty, vaša radosť bude určite ešte väčšia.

 

Niečo pre nenáročných

 

Začnime nenáročnými prechádzkami, ktoré ponúkajú najmä doliny. Tie sú zvlášť vhodné pre menej zdatných turistov či rodiny s deťmi. Práve takou je napríklad Kvačianska dolina na Liptove, ktorá vás očarí malebným horským prostredím a starodávnymi Mlynmi Oblazy. Región Turiec zas láka susediacimi Blatnickou a Gaderskou dolinou, kde si prídu na svoje aj cyklisti. Nenáročnú túru môžete absolvovať aj okolo Podbanského a cez Kôprovú dolinu. Skrátka, doliny vás svojimi možnosťami nikdy nesklamú.

 
muz-v-prirode-na-turistike
 
 

Lákajú vás rebríky?

 

Veľa turistov mieri cez leto najmä do Slovenského raja, ktorý ich láka nielen nádhernou prírodou, ale zaujímavými prekážkami, ako sú reťaze, rebríky či lávky. Veď prečo si neozvláštniť túru aj takýmto spôsobom? Nádherná príroda a krásne výhľady vás čakajú aj v Jánošíkových dierach vo Vrátnej doline. Najkrajšie, ale aj najnáročnejšie sú Horné diery, ktoré majú najväčší počet vodopádov a rebríkov.

Náš tip: Viete, čo by mala obsahovať poctivá turistická výbava? Predsa kvalitné turistické topánky. To, ako si vybrať tie najlepšie, nájdete v našom článku.

 

Vyjdite až k oblakom

 

Turistika vo Vysokých či Nízkych Tatrách nikdy nesklame. Možností je naozaj veľa – od jednoduchých prechádzok tatranskými dolinami až po náročné niekoľkodňové vysokohorské túry. Ideálne na vysokohorskú turistiku sú napríklad Roháče so svojimi krásnymi vrchmi a Roháčskymi plesami. Túra na Jahňací štít zas spája veľmi príjemný výstup na chatu Brnčálka i náročný výstup na vrchol. Na najvyšší Gerlachovský štít sa však dostanete iba v sprievode vysokohorského sprievodcu. Ale aj ostatné slovenské pohoria majú čo ponúknuť. Odhaľte toto leto napríklad krásy Pienin, Veľkej Fatry či ešte mnohými neobjavené Poloniny.

 
vysoke-sklalnate-hory
 

Počas vašich čarokrásnych ciest naprieč Slovenskom máte možnosť využiť exkluzívnu ponuku výhodného ubytovania cez Booking.com.

Vyberte sa za históriou

 

Ak vás láka história, ako cieľ svojich turistických výletov si môžete zvoliť nespočetné množstvo starých zrúcanín. K niektorým z nich vedú nenáročné prechádzky, cesta k iným je namáhavá, ale odmenou vám budú nádherné výhľady. Určite navštívte aj menej známe a turisticky vyhľadávané zrúcaniny, ako napríklad hrad Dobrá Niva v Pliešovskej doline, Turniansky hrad pri Turni nad Bodvou, hrad Hajnáčka v Cérovej vrchovine či romantický hrad Skýcov v pohorí Tribeč.

bojnicky-zamok

Nezabudnite ani na oddych

 

Po turistickom výkone dobre padne oddych v niektorom z početných slovenských kúpeľných miest alebo vo wellness hoteloch priamo na horách. Práve takéto spojenie pohybu a relaxu je ideálna dovolenka, ktorú môžeme len a len odporúčať.

Dovolenka na Slovensku môže byť naozaj nezabudnuteľná. Vďaka našim ponukám na turistickú výbavu aj omnoho výhodnejšia. Využite naše zľavy na pobyty či zľavy na cestovanie a vaša peňaženka sa vám určite poďakuje.