Nalaďte sa na vianočnú atmosféru a vyzdobte si domácnosť

03.12.2018 Kristína Bývanie Zdielať
Nalaďte sa na vianočnú atmosféru a vyzdobte si domácnosť

Vianoce už doslova klopú na dvere. Chcete v predvianočnom období doma vytvoriť nádhernú atmosféru, ale neviete, ako na to? Pripravili sme pre vás niekoľko inšpirácií, z ktorých si určite vyberiete.

 



Bez stromčeka to nejde


 

Živý či umelý? Možno riešite túto dilemu každý rok. Nuž, každý má svoje preferencie. Nech sa už rozhodnete pre akýkoľvek, treba ho pekne vyzdobiť. V posledných rokoch je trendom pri zdobení jedna farba. Dizajnéri vedú vášnivé diskusie o tom, v akom štýle treba vianočnú výzdobu a dekorácie ladiť a každý rok sa pred Vianocami objaví informácia, aká farba je tento rok in.
 
Ak sa pri vianočnej výzdobe chcete každý rok držať aktuálnych trendov, môže to byť dosť finančne náročné. Čo teda s tým? Najlepšie je, ak si vyberiete také vianočné dekorácie, ktoré môžete bez problémov použiť aj na budúci rok. Ak napríklad stavíte na ozdoby v bielej, zlatej či striebornej farbe, môžete ich jednoducho kombinovať s ďalšími farbami a nikdy sa vám nezunujú.

To platí aj pri vianočnom stromčeku. Každý rok môžete použiť rovnaký základ - napríklad v bielej farbe a pred Vianocami dokúpiť ozdoby, ktoré práve letia. Ako sa vám páči napríklad takto zladená obývačka z Möbelix.sk? Aj nám. Preto skočte do e-shopu, využite Mobelix zľavové kódy a urobte si radosť. 
 

Tomuto trendu samozrejme nemusíte podľahnúť. Pokojne vyložte z krabíc staré ozdoby a užívajte si stromček rôznorodých farieb a tvarov. Avšak, v tomto prípade aj s nádychom spomienok.
 
 


Skráťte si čas čakania

 

Prvýkrát ho rozsvietite v prvú adventnú nedeľu a štvrtú sviečku zapálite na poslednú. Adventný veniec si môžete jednoducho vyrobiť aj sami - postačí vám jednoduchý slamený korpus, pár vetvičiek a samozrejme štyri sviečky. Namiesto korpusu však môžete použiť aj staré obité hrnčeky, ktoré poukladáte vedľa seba, vložíte do nich vetvičky mach a samozrejme sviečky. Vianočný venček či inú dekoráciu si môžete umiestniť aj na vchodové dvere. Každému návštevníkovi bude na prvý pohľad jasné, že u vás to dýcha Vianocami.
 
Deti zas potešíte krásnym adventným kalendárom, v ktorom ich každý deň až do Vianoc bude čakať malé prekvapenie. Nemusí to byť nevyhnutne len čokoládka, na každý deň môžete vymyslieť malý originálny darček. Čo poviete napríklad na takýto adventný kalendár od Tchibo.sk? Máme pre vás dobrú správu, ak pri nákupe využijete Tchibo zľavy, váš nákup bude o niečo výhodnejší.

tchibo zľavy vašekupóny

 

Vyzdobte si okná


 

Najmä vtedy, ak máte doma deti, k vianočnej výzdobe neodmysliteľne patria aj dekorácie na oknách. Môžete siahnuť po hotových nálepkách, ktorých aplikácia je veľmi jednoduchá, alebo si kúpte farby na sklo a strávte s deťmi zábavné popoludnie pri vlastnej tvorbe. Krásnu vianočnú atmosféru navodia aj jemné svetielka - napríklad takéto vkusné led svetielka, snehové vločky alebo svetelné reťaze z Bonami.sk.

bonami zlavy vasekupony_sk

Ak máte záhradu, osvetliť môžete aj ihličnatý alebo ovocný stromček v nej. Ak bývate v byte a takúto možnosť nemáte, rovnako si môžete osvetliť aspoň váš balkón. Stačí, ak do kvetináča postavíte menšiu borovicu a ozdobíte ju podľa svojej fantázie.
 
 
 

Pomôžu aj detaily

 

Už aj malé drobnosti pomôžu zvýrazniť vianočnú atmosféru. Počas celého predvianočného obdobia môžete napríklad ako dekoráciu použiť mikulášske čižmy. Vložte do nich vianočné ozdoby a zaveste na krb alebo kľučku dverí. Ak máte vianočný stromček ladený do jednej farby, zlaďte do tohto odtieňa aj iné doplnky, ako napríklad obrus a prestieranie. Uvidíte, ako pekne upravený štedrovečerný stôl dotvorí krásu večere. Navštívte obchod 4Home a prezrite si ich celú ponuku. 

bytovy textil vasekupony_sk

 

Koľko vás to bude stáť?

 
Že sa vám naše inšpirácie páčia, ale už prepočítavate, koľko vás to bude stáť? Takáto výzdoba domácnosti vôbec nemusí byť drahá. Stačí, ak použijete zľavové kupóny, ktoré nájdete na našom webe a už vám nič nebráni v tom, aby ste si užívali krásnu atmosféru Vianoc.