Začína sa škola: Čo potrebuje každý študent a ako na tom ušetriť?

studenti-spat-do-skoly

Si jedným z tých rodičov, ktorí sa na nový školský rok pripravujú v predstihu? Urob to tak aj teraz. Zisti, za čo všetko môžeš ušetriť desiatky eur a kde nakupovať.

Leto sa preklopilo do jeho druhej polovice, a to znamená, že sa pomaly blíži aj nový školský rok. So začiatkom septembra sa každoročne spájajú aj nákupy školských pomôcok a vybavenia do detskej izby. Nie je ich síce možné vynechať, ale vďaka ponukám na našom webe na nich môžeš naozaj výrazne ušetriť

Kategóriu ako nábytok, elektrotechnika, počítače a laptopy, ale aj voľný čas rozhodne neprehliadni. Sú plné skvelých ponúk pre všetkých študentov.

Klikni na Škola volá a pozri si všetky fantastické ponuky na jednom mieste.

chlapec-tablet-kniha

 

Pohodlnosť na prvom mieste


Každý žiak sa pri učení potrebuje maximálne sústrediť. Nepochybne mu s tým pomôže aj dobre zariadený študijný kút. Pozostávať by mal predovšetkým zo stola a pohodlnej stoličky s potrebným vybavením.

Prirodzené svetlo je na učenie najlepšie. Písací stôl preto umiestni pod okno. Ak to nie je možné, nájdi mu miesto kolmo smerom od okna. Aký stôl je najlepší? Pre každého žiaka to môže byť, samozrejme, iný kvôli rôznym parametrom. Všeobecne sa odporúča stôl v tvare „L“, pretože poskytuje veľký priestor na rozloženie počítača, kníh a zošitov.

Nezmestí sa do detskej izby rohový písací stôl? Zameraj sa na väčší rovný stôl. Bude praktickým kusom nábytku a investíciou na niekoľko rokov.
 

dievca-studium-pocitac

Nakupuj písacie stoly online v e-shope Kondela a vyber pre svojho žiaka ten najlepší.


A čo stolička? Jej nastaviteľná výška by mala byť samozrejmosťou. Modely, ktoré nemajú túto možnosť, z výberu vynechaj. Sú viac ako nepraktické. Naopak, skvelé sú rastúce stoličky. Pozornosť venuj aj ergonomicky tvarovému operadlu, ktoré je pre detskú chrbticu najlepšie.

Nezabudni ani na ďalší praktický nábytok do študentskej izby. V blízkosti stola by sa mali nachádzať skrinky a police na odloženie vecí. Užitočná bude takisto korková alebo písacia tabuľa.

Naša rada: Daj si záležať aj na káblovom manažmente. Káble vedúce po stole či pod ním môžu byť pre žiaka dosť rušivé. Pomôžu ti s tým produkty určené na organizáciu kabeláže z e-shopu Alza.
 

chlapec-stol-pocitac


Počítač ako nevyhnutnosť pri učení sa


Žijeme v modernej dobe, ktorá výrazným spôsobom ovplyvňuje aj spôsob štúdia. Už žiaci základnej školy využívajú počítač ako pomôcku pri vypracovávaní domácich úloh.

Stredoškolákom a vysokoškolákom primárne pomáha s napísaním záverečných prác či spracovaním grafických výstupov. Jednoducho, počítač v súčasnosti patrí medzi nepísané a zároveň potrebné školské pomôcky.  

Chceš kúpiť naozaj dobrý notebook za prijateľnú cenu? Nakupuj v e-shope Okay.

Aké parametre by mal spĺňať počítač pre študenta?
 

__check

displej s uhlopriečkou 14“ a hmotnosť pod 2 kg pre nenáročné nosenie

__check

batéria s minimálnou výdržou 7 hodín

__check

odolná kovová konštrukcia proti rýchlemu opotrebeniu a protišmykový povrch

__check

ergonomická klávesnica pre pohodlné písanie (numerická časť je výhodou)

__check

výkon podľa potrieb štúdia (minimálne 2 – 4 Ghz)


Nezabudni kúpiť aj základné príslušenstvo, akým je taška na notebook na jednoduché a bezpečné prenášanie.

Notebook ale nie je tým jediným, čo žiaci potrebujú ku kvalitnému štúdiu. Prípravu do školy im uľahčí druhý monitor. A tlačiareň bude v študentskej izbe tiež pravidelne využívaná.
 

dievca-pocitac-studium


Elektronika na učenie i voľný čas


Oddych a voľný čas je mimoriadne dôležitý pre každého z nás a pre študentov takisto. Potrebujú sa odreagovať a načerpať silu na učenie a ďalší školský deň. Pomôžu im s tým produkty z radu elektroniky.

Mnohé z nich využijú nielen na zábavu, ale aj na učenie. Napríklad na tablete si môžu zahrať hry, ale zároveň zopakovať učivo. Výkonnejšie tablety dokonca zastúpia niektoré funkcie počítačov.

Venuje sa tvoje dieťa športu? Určite ocení smart hodinky, ktoré zaznamenávajú viacero dôležitých hodnôt. No a nový smartfón môže byť skvelou motiváciou k dosiahnutiu výborných výsledkov v škole alebo ako odmena za ne.

Rozmýšľaš, že mu kúpiš slúchadlá? Skvelý nápad. Využije ich nielen na počúvanie hudby, ale aj čerpanie zaujímavých informácií z rôznych diskusií a podcastov.
 

chlapec-tablet-detska-izba

V e-shope TPD nájdeš naozaj veľký výber produktov z radu elektroniky. Čo svojim deťom kúpiš?

Čas na zážitky a hobby


Na akých výletoch si bol s deťmi počas leta? Ak si ich nestihol toľko, koľko si chcel, stále máš dostatok  času zobrať ich na úžasné miesta. Môžete vyraziť k moru, ísť na dobrodružnú stanovačku do lesa alebo sa vybrať na niekoľko krátkych výletov po Slovensku. Nezabudnuteľné zážitky môžete zbierať každý deň.

__bulb
Ako zorganizovať jednodňové výlety pre deti rýchlo a lacno?

Určite si už neraz premýšľal, že naplánuješ jednodňové výlety pre deti. Ako ich zorganizovať, aby boli naozaj skvelé? V našom článku nájdeš užitočné rady, ako na to.


So začiatkom školského roka sa spája aj povinnosť dobre deťom nastaviť dennú rutinu. Nezabudni, že okrem času na učenie by si im mal vyhradiť dostatok času na hobby. Ich záujmy sú veľmi dôležité a pomáhajú im odreagovať sa od školských povinností.

Ako to urobiť správne? Najskôr sa s deťmi porozprávaj, aké krúžky by chceli navštevovať. Napríklad hudobný krúžok, hodiny tanca, maľovanie či krúžok zameraný na šport. Následne ich naplánuj na jednotlivé dni v týždni tak, aby mali deti priestor na učenie aj oddych.

V pohodlí domova si môžu rozvíjať pamäť a fantáziu čítaním kníh. Majú talent na fotografovanie? Kúp im fotoaparát, aby sa ešte viac zdokonalili.
 

dievca-gitara-rastlina


Začiatok nového školského roka neznamená, že musíš vyprázdniť svoju peňaženku. Využi výhodné ponuky v kategórii Škola volá a nakúp pre svojho študenta všetko, čo potrebuje, za super ceny ešte dnes.


skola-vola-zlavove-kupony-na-online-nakupy