Starostlivosť o pleť v zime: Ktoré produkty naozaj potrebujete?

zena-v-zupane-dva-face-rollery

Počas zimných mesiacov je potrebné prispôsobiť aj starostlivosť o pleť. Aké produkty vybrať, aby boli účinné a nekupovali ste ich zbytočne veľa?

Túžite po celoročne dokonalej a krásnej pleti? V lete jej slnko dodáva zlatistú farbu a dávku hydratácie z vyššieho príjmu tekutín. Počas zimy je jej stav väčšinou o niečo horší. Chladné počasie ju vysušuje, a preto potrebuje intenzívnejšiu starostlivosť.

Viete, aké produkty vybrať, aby vás nestáli veľa a boli účinné pre vašu pleť?

Venujte viac času starostlivosti o seba vďaka produktom z lekárne Dr.Max. S využitím zľavového kódu ZNR15 si v košíku uplatníte zľavu 15 % na vybrané produkty. Akcia platí do 15.1.2023.

krem-masazny-valcek-na-tvar

Zimná starostlivosť o pleť


Telo pred zimou prirodzene chránime vrstvením oblečenia. Ako ale ochrániť našu pleť, ktorá je neustále vystavená vplyvom nepriaznivého počasia? Odpoveďou je kvalitná a účinná starostlivosť.

Chladné počasie a výkyvy teplôt pri prechode z vykurovaných priestorov do studených exteriérov pleti vôbec neprospievajú. Na jej stave sa to môže odraziť rôznymi nepríjemnými problémami:
 

__check

drobné šupinky

__check

suché a popraskané pery

__check

začervenanie pokožky

__check

strata elasticity (striedaním teplého a chladného prostredia)

__check

olupovanie pokožky (rýchle zahriatie pleti spôsobuje prekrvenie a následné olupovanie)


Ako predísť týmto nepríjemným problémom? Používaním správnej pleťovej zimnej kozmetiky.
 

krem-ruky-natieranie

Ako sa starať o pleť v zime?


V snahe dopriať pleti čo najlepšiu starostlivosť často nakupujeme, používame a striedame zbytočne veľké množstvo produktov. Na našu pokožku však môžu mať presne opačný efekt. Pleť nestihne spracovať ich účinky a nedochádza k ich adekvátnemu vstrebávaniu. V konečnom dôsledku zahodíte veľa peňazí do koša.

Aké produkty používať počas zimnej starostlivosti o pleť? Týchto 5 zaraďte do vašej dennej pleťovej rutiny.
 

1

Hydratačný krém

Cítite nepríjemný pocit pnutia? Vaša pleť vám dáva jasne najavo, že jej chýba hydratácia. Tá je v zime prvoradá. Najlepším bude krém s vyšším obsahov olejov a hutnejšou konzistenciou.

Náš tip: Doplniť ho môžete používaním ružovej vody. Kedykoľvek počas dňa bude vašou záchranou na zvýšenie hydratácie.

2

Balzam na pery

Rozlúčte sa s popraskanými a vysušenými perami vďaka balzamu na pery. Zvoľte ten s vitamínom E, jojobovým olejom, včelím voskom alebo bambuckým maslom.

3

Odličovanie a čistenie pleti

Vyhnite sa produktom s obsahom alkoholu, ktoré pleť ešte viac vysušujú. Siahnite po odličovacích olejoch a mliekach.

4

Pleťová maska

Minimálne 1 deň v týždni si vyhraďte na bohatšiu starostlivosť. Hydratačné masky dodajú pleti potrebné látky a upokojenie.

5

SPF krém

Slnečné lúče prenikajú na zem neustále. Pleť preto potrebujete chrániť pred UV žiarením po celý rok, aj počas zimy. Na používanie opaľovacieho krému nezabudnite najmä počas pobytu na horách.

zena-pletova-maska


Doplňujúca starostlivosť o pleť


Najdôležitejšia je však hydratácia zvnútra. Ani počas zimy preto nezabúdajte na dodržiavanie pitného režimu. V tomto období síce necítime smäd tak, ako v lete, ale príjem tekutín je pre telo rovnako dôležitý. Ak je príjem vody nízky, dochádza k vysušovaniu pokožky.
 

pohare-voda-limetka

Koľko vody by ste mali denne vypiť a prečo je voda pre telo taká dôležitá? Užitočné informácie, ktoré ste možno ešte nevedeli, sa dozviete v našom článku.

Čomu sa v zime vyhnúť, aby ste neuškodili vašej pleti?
 

__check

Pleť si umývajte 2x za deň – častým umývaním tváre počas dňa sa pleť vysušuje. Úplne postačí, ak ju umyjete ráno a pred spaním.

__check

Naplánujte si horúci kúpeľ – teplá voda zohrieva telo a prináša príjemnú relaxáciu. Na druhej strane narušuje prirodzený ochranný film pokožky. Výsledkom je zvýšená citlivosť na chlad. Horúcej vane sa ale nemusíte vzdať. Stačí, ak si ju naplánujete napríklad na večer.

__check

Zvážte používanie púdru – aj v zime platí, že make-up chráni pleť pred vonkajšími vplyvmi. Ak vás ale trápi príliš suchá pleť, skúste vyradiť minerálne púdre, ktoré pleť vysušujú.

zena-vana-kniha-okno


Nie je vaša zimná starostlivosť o pleť dokonalá? Zmeňte to práve teraz. Uvidíte, že pleť sa vám za to odvďačí svojou krásou a zdravým vzhľadom.

Rozmýšľate, že nahradíte svoje kozmetické produkty za tie s čisto prírodným zložením? V našom článku zistíte, aké sú výhody a nevýhody prírodnej kozmetiky.