Máte doma prváčika? Takto nakúpite školské potreby výhodnejšie

01.08.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Máte doma prváčika? Takto nakúpite školské potreby výhodnejšie

Chcete pri nákupe školských pomôcok čo najviac ušetriť? Pozrite si, čo pre vás chystáme! Sľubujeme, že spokojní budete nielen vy, ale aj vaša peňaženka.



Škola volá 

Rodičia, pripravte si peňaženky. Čoskoro je tu september  a s ním aj začiatok nového školskeho roka. Zoznam toho, čo bude váš školák v danom školskom roku potrebovať, určite nájdete vyvesený na stránke školy, už ste doň nahladli?  Ak chcete pri nákupe nejaké to euro ušetriť, možno je najvyšší čas.

Buďme k sebe úprimní - mať doma školáka dokáže poriadne zamávať s nejedným rodinným rozpočtom. Školský rok s najviac tenkými peňaženkami spravidla privítajú najmä rodičia tých detí, ktoré zasadnú do lavíc vôbec po prvýkrát. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo taký prváčik potrebuje a prezradíme vám aj to, ako pri nákupe nejaké to euro ušetríte.  

Zoznam školských pomôcok 

Azda najviac zhltne samotná školská aktovka či ruksak, ich ceny sa pohybujú v priemere od 30 € vyššie. K tejto sume treba pripočítať cenu za peračník, zošity a dosky na zošity, výkresy, voskovky, vodové farby, pastelky, pravítka a to nesmieme zabúdať ani na prezúvky, hygienické vrecúško či úbor na telesnú výchovu. Aj vám sa v hlave práve zapla kalkulačka?

Nie, neplašte sa, mnohé internetové obchody sa na začiatok školského roka poctivo chystajú už teraz a nič dlžní im nie sme ani my. Od 15. augusta spúšťame špeciálnu kategóriu Škola volá, kde nájdete výhodné zľavové kódy a s nimi spojené zľavy až do - 30%, vďaka ktorým budú vaše nákupy o niečo znesiteľnejšie. Nájdete tu aktuálny prehľad internetových obcodov, kde sa to teraz naozaj vyplatí. Školské potreby pre najmenších, praktické vybavenie pre stredoškolákov a vysokoškolákov nemusia stáť hotový majland. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo by vášmu prváčikovi rozhodne chýbať nemalo.


Školská taška 

V súčasnosti sú na trhu tašky rôzneho druhu či tvaru. Pri ich výbere je potrebné okrem vizuálneho hľadiska zohľadniť najmä kvalitu, praktickosť a v neposlednom rade aj zdravotné hľadisko (anatomicky tvarované aktovky) . Výber záleží samozrejme aj na tom, či bude dieťa denne dochádzať do školy peši a či má dostatočné množstvo priečinkov. 
 

Peračník

Dieťaťu by ste mali zabezpečiť peračník, v ktorom bude mať prehľad a všetko potrebné veľmi ľahko a rýchlo nájde. Medzi povinnú výbavu peračníka by malo patriť kvalitné pero (nezabudnite ani na to náhradné), farebné ceruzky, mäkká guma, strúhadlo so zásobníkom na odpad a pribaliť mu môžete aj nožnice, ktoré by mali mať zaoblené špičky.

Obaly a dosky na zošity

Pre lepšiu orientáciu v zošitoch sú ideálnym riešením práve priesvitné obaly a "povinnou výbavou" každej školskej tašky by mal byť rozhodne aj box alebo dosky na zošity, vďaka ktorým zostanú zošity chránené pred prípadným poškodením.


 Prezúvky a vrecúško na prezúvky

Nie je ničím nezvyčajné, že sa deti počas prestávok naháňajú a vymýšľajú. Pri výbere prezúvok sú preto najideálnejšou voľbou práve klasické papučky s pogumovanou podrážkou alebo pevné sandálky. Šľapky rozhodne neodporúčame.


Oblečenie a telesnú výchovu a vrecúško

Tepláky, pre dievčatá legíny, kraťasy, tričko s krátkym aj dlhým rukávom, tepláková bunda, ponožky a tenisky. To je kompletný zoznam toho, čo by vášmu dieťaťu vo vrecúšku s telesnou výchovou rozhodne chýbať nemalo. Pri výbere si dajte pozor aj na materiál, z ktorého bude vyrobené aj samotné vrecúško - rozhodne by mal byť vzdušný. 


Potreby na výtvarnú výchovu

Potreby na výtvarnú výchovu dokážu zhltnúť z vášho rodinného rozpočtu. Jeho súčasťou by malo byť ochranné oblečenie, nerozbitná fľaša na vodu, handričku na utieranie štetcov, vodové farby, štetce či pastelky alebo plastelínu. Doležitou súčasťou sú aj výkresy, farebný papier, lepidlo či ochranný obrus na stôl. Vrecúško by malo byť jednoducho umývateľné a nemalo by prepúšťať vodu.
 

Hygienické potreby

Papierové vreckovky, toaletný papier, mydlo či malý uteráčik s uškom, ktoré môže zavesiť by mali byť súčasťou každého hygienického vrecúška.