Jednoduché triky na zabezpečenie auta proti krádeži. Poznáš ich?

20.09.2023 Dominika Poplatky a pokuty Zdielať

Odcudzenie vozidiel nie je ničím nezvyčajným nielen v prípade starších modelov áut, ale aj tých novších. Vieš, ako na účinné zabezpečenie auta proti krádeži?

Autá boli vždy obľúbeným objektom na kradnutie. A nie je žiadnym tajomstvom, že niektoré modely patria do kategórie častejšie kradnutých v porovnaní s inými. Aj keď sa mnohé z nich často nájdu, niektoré stihnú zlodeji predať alebo rozobrať na súčiastky. Predíď tomu a vyber si vhodné zabezpečenie vozidla proti krádeži ešte dnes.

Všetko pre auto od parkovacích systémov až po centrálne zamykanie či alarmy nájdeš v e-shope Mall. Pozri si ponuku ešte dnes.

parkovisko-auta

 

Účinné zabezpečenie auta pred krádežou


Existuje viacero možností, ako zabezpečiť auto proti krádeži a ochrániť tak svoj štvorkolesový dopravný prostriedok. Podľa typu konkrétnych opatrení sa rozlišujú 3 druhy zabezpečenia: mechanické, elektronické elektromechanické. Poďme si o nich povedať viac.

 

Mechanické zabezpečenie auta

 

Prvou možnosťou je zabezpečiť auto mechanickými prostriedkami. Zlodejom zabránia manipulovať s vozidlom, ale nedokážu zamedziť jeho odtiahnutiu alebo naloženiu. Ich výhodou je, že ich inštaláciou nepoškodíš interiér ani vybavenie auta.

Parkuješ často na frekventovaných miestach? Tento typ zabezpečenia sa ťažšie odstraňuje, takže s ním bude mať zlodej problém a okamžite vzbudí pozornosť okolia.

Medzi najčastejšie používané patrí napríklad: 
 

__check

Zablokovanie pedálov pomocou špeciálneho zámku, ktorý zlodejom skomplikuje ovládanie pedálov auta.

__check

Uzamknutie riadiacej páky je možné použiť aj na manuálnu aj automatickú prevodovku.

__check

Bezpečnostný zámok na volant zabráni otáčaniu kolies a s autom nebude možné manipulovať.

__check

Skrutky na kolesá zabránia tomu, aby ti zlodej ukradol kolesá či disky. Na každom kolese vymeň jednu skrutku za bezpečnostnú. Koleso s ňou bude možné odmontovať len s použitím špeciálneho bezpečnostného nástavca.

odparkovane-auta-ulica

Potrebuješ nové pneumatiky? Spoľahnite sa na internetový obchod Spintero a nakupuj výhodne všetko, čo ti chýba.

Elektronické zabezpečenie vozidla


Pod týmto typom zabezpečenia si predstav najrôznejšie alarmy, lokalizátory alebo vypínače. V súčasnej modernej dobe je ich veľmi jednoduché prepojiť aj s mobilným telefónom či tabletom a sledovať tak, kde sa tvoje auto nachádza.

Medzi odporúčané elektronické systémy na zabezpečenie auta patrí:
 

__check

Alarm je zrejme prvým zabezpečovacím systémom, ktorý ti napadol. Jeho hlasný zvuk upozorní všetkých naokolo, že s autom nie je niečo v poriadku. Najmodernejšie verzie upozornia aj majiteľa auta SMS správou.

__check

GSM systém funguje na princípe špeciálnych senzorov nainštalovaných v aute. V prípade krádeže auta sa majiteľovi auta odošle správa na telefón.

__check

Tajný vypínač dokáže zablokovať volant a zabrániť tak naštartovaniu auta. Umiestnený môže byť kdekoľvek v rámci priestoru auta.

__check

GPS monitor spustí pri pohybe auta alarm a pomocou zabudovaného lokátora môžeš sledovať polohu auta. To, kde sa vozidlo nachádza, uvidíš vo svojom mobilnom telefóne.

odparkovane-auta-podzemna-garaz

E-shop Alza ti ponúka veľký výber GPS lokátorov za skvelé ceny. Bonusom nákupu je rýchle doručenie.

Elektromechanické zabezpečovacie systémy


Vieš, aké je najlepšie zabezpečenie auta proti krádeži? Podľa odborníkov vo svojom odbore je to práve kombinácia mechanického a elektronického.

Špeciálny elektromechanický systém ťa síce vyjde o niečo viac ako vyššie spomínané zabezpečenia, no je vysoko odolný aj pred čítačkami či rušičkami zlodejov.

Dostupný je vo viacerých verziách s množstvom rôznych funkcií. Každý vodič si tak vyberie ten, ktorý mu najviac vyhovuje. Zakúpiť si ho môžeš od špecializovaných spoločností, ktoré sa postarajú aj o jeho montáž do vozidla.
 

cesta-odparkovane-auta

Ďalšie tipy, ako efektívne ochrániť svoje auto pred krádežou
 

__check

kľúče nenechávaj nikdy v aute

__check

z auta si vždy zober všetky cennosti a doklady

__check

naštartované vozidlo nenechávaj bez dozoru

__check

parkuj vo frekventovaných zónach

__check

skontroluj, či sú zatvorené všetky okná a dvere

__check

pred odchodom od auta skontroluj, či je naozaj zamknuté

__check

po zaparkovaní kolesá vytoč do strany

__check

uzatvor PZP s pripoistením krádeže

 

Ochrana auta proti krádeži je mimoriadne dôležitá. Na prvý pohľad jednoduché spôsoby zabezpečenia ťa môžu ochrániť pred neželanými problémami spojenými s ukradnutým automobilom.

__bulb
Porovnanie: Najlacnejšie povinné zmluvné poistenie auta

Potrebujete uzatvoriť poistenie vášho vozidla? Chcete to najlacnejšie povinné zmluvné poistenie? Poradíme vám, kde ho hľadať a ako získať najvýhodnejšiu cenu.