Je tu obľúbený Black Friday! Využite ho na nákup vianočných darčekov

13.11.2020 Kristína Nakupovanie Zdielať
Je tu obľúbený Black Friday! Využite ho na nákup vianočných darčekov

Ani sme sa nenazdali a opäť tu pomaly, ale isto máme záver roka. Hoci predvianočné prípravy sa mnohým z nás spájajú so stresom a množstvom povinností, existuje niekoľko tipov, ako sa takýmto nepríjemným zážitkom vyhnúť. Včasná príprava je základ. Čo tým myslíme? Že vianočné darčeky pre vašich najbližších môžete vybrať a nakúpiť v predstihu. A ak využijete špeciálne nákupné dni Black Friday 2020, môžete výrazne ušetriť.

zobraziť zľavy

 

Prečo názov Black Friday?

 

Nákupný ošiaľ s názvom Black Friday, teda Čierny Piatok, pôvodne znamenal začiatok obdobia výpredajov. Veľké obchodné reťazce sa týmto spôsobom snažili prilákať čo najviac ľudí pred obdobím vianočných sviatkov. Dátum tejto pripadá každoročne na štvrtý novembrový piatok. Tento rok vypukne nákupná horúčka 27. novembra, ale množstvo eshopov začína s akciami o niečo skôr alebo ich predĺžia do konca týždňa. Najbližší pondelok potom nasleduje Cyber Monday. V tento deň obchody vypredávajú zvyšný akciový tovar, ktorý im zostal z dní Black Friday.

Pomenovanie Black Friday vzniklo vo Philadelphii a odráža obrovský dopravný zmätok a dopravné zápchy v uliciach, ktoré tu nastávajú po Dni vďakyvzdania. V Amerike, kde táto tradícia vznikla, sú už štandardom každoročné drancovačky nákupných centier a bitky o výpredajové kúsky tovaru. Bodaj by nie, keď lákajú zákazníkov na ohromné zľavy, častokrát až do 80-90 %. Kritici tejto nákupnej akcie ju označujú ako „sviatok konzumnej spoločnosti“. Tak či onak, aj počas Black Friday dní sa dá nakupovať premyslene a s rozumom.

Nakupujte výhodne aj vďaka našej špeciálnej sekcii Black Friday, kde nájdete tie najlepšie zľavové kódy a kupóny do vašich obľúbených eshopov.

           

           aboutyou          datart          modivo

               alza          zoot          feedo

               notino          eobuv          footshop

               sportobchod           answear          martinus

 

 

Prečo nakupovať počas Black Friday? 

 

Ako sme už spomínali, Vianoce sa deň za dňom viac približujú. Väčšina z nás chce pod stromčekom potešiť svojich blízkych aspoň malým darčekom. Ak sa rozhodnete pre nakupovanie darčekov online počas Black Friday, všetko si môžete premyslieť a vybaviť v pohodlí domova. Svoj čas aj financie tak máte po celý čas pod kontrolou.

Aby ste sa vyhli nakupovaniu zbytočností na poslednú chvíľu, nechajte si na premyslenie a nakupovanie dostatok času. Pomôcť môže zapisovanie si rôznych tipov na darčeky, ktoré vám môžu zísť na um kedykoľvek počas dňa. Alebo sa nechajte inšpirovať internetovými nákupnými poradcami, ktoré vám predvianočné nákupy značne uľahčia.

 

Zišla by sa vám poriadna dávka tipov na vianočné darčeky? V tom prípade budú pre vás tým pravým orechovým tieto blogy: