Hľadáš najlepší vysávač na lístie? Našli sme ho za teba

muz-vysavac-na-listie

Túžiš po vždy upratanej záhrade bez suchých listov? Zaobstaraj si vysávač na lístie. V našom článku zistíš, aké parametre si všímať a ktorý je podľa nás najlepší.

V predstavách mnohých z nás je jeseň utešene melancholickým romantickým obdobím, kedy pomaly padajúce listy hrajú všetkými farbami. Predstava je to nádherná… pokiaľ tie listy nepokryjú celú tvoju starostlivo vypiplanú záhradu. Čo s tým?

Jediným riešením je zbaviť sa ich skôr, než začnú hniť. Našťastie k tomu už dávno nepotrebuješ hrable, vedro a veľké odhodlanie k monotónnej manuálnej činnosti. Na trhu sú moderné vysávače na lístie, ktoré urobia väčšinu práce za teba. A nielen to – postarajú sa aj o pokosenú trávu, piliny či iné nečistoty.

Ako sa však orientovať medzi mnohými kúskami od nekonečného množstva značiek? Žiaden strach, otestovali sme ich za teba, pričom sme sa im pozreli na zúbok – alebo lepšie povedané na výkon – vo viacerých cenových kategóriách.

Aj taký sortiment, ako je vysávač lístia, môžeš nakupovať online z pohodlia domova a za fantastickú cenu. Neveríš? Pozri si ponuku e-shopu PLANEO a vyber si svoj nový vysávač na lístie.

schody-listie- stromcek


Skôr, než prejdeme na konkrétne výrobky, pozrime sa však na celkové parametre, ktoré treba brať na zreteľ. Aj tu totiž platí, že ideálny kus závisí od toho, čo s ním chceš robiť a od vlastností, ktoré sú pre teba najdôležitejšie.

Na čo teda myslieť, keď vyberáme vysávač na lístie?


Veľkosť záhrady, pohon, výkon, ale aj hmotnosť prístroja sú samozrejmými parametrami pri výbere vysávača na lístie. Čo iné ale ešte treba zohľadniť?


Funkcie vysávača na lístie


Podľa toho, akými funkciami vysávač na lístie disponuje, si môžeš vybrať:
 

__check

Samostatný vysávač na lístie  - je možné využiť ho len na vysávanie lístia, konárikov a nečistôt. Po vysatí ich umiestni do zbernej nádoby. Vhodný je na občasné používanie, prípadne do malých záhrad.

__check

Fukár a vysávač lístia – nedisponuje funkciou vysávania a nemá zberný kôš. Nasaté nečistoty ihneď vyfukuje na kôpku, ktorú musíš následne manuálne odpratať.

__check

Vysávač na lístie s viacerými funkciami – zahŕňa fúkanie a vysávanie a v prípade niektorých modelov aj drvenie záhradného odpadu. Cenovo je síce najdrahší, no jeho funkcie zaručene oceníš najmä pri väčších pozemkoch.

schody-listie

Rozhodol si sa, aký vysávač na lístie chceš? Otvor si internetový obchod AndreaShop a kúp si ho ešte dnes.

Iné parametre

 

Ktorým parametrom by si mal venovať najväčšiu pozornosť?
 

__check

Hmotnosť – tie najľahšie sú dostupné už od 1,5 kg, zatiaľ čo ťažšie vážia 7 kg a viac. Pre pohodlné nosenie prístroja a prácu s ním ti odporúčame ten s váhou okolo 5 kg. Mysli na to, že po naplnení zberného koša sa jeho váha ešte zvýši.

__check

Rýchlosť prúdenia vzduchu – ak máš malú a stredne veľkú záhradu, postačí ti vysávač lístia s prúdením vzduchu okolo 250 km/h. Do veľkých záhrad s rôznorodým záhradným odpadom zvoľ model, ktorého rýchlosť prúdenia vzduchu je približne 350 km/h.

__check

Sací výkon – hodnota sacieho výkonu udáva, aké množstvo lístia prístroj povysáva za aký čas. Minimálne by mal dosahovať 600 – 800 m3/h.

__check

Objem zberného koša – nádoba na vysatý odpad je mimoriadne dôležitým komponentom vysávača na lístie. Ovplyvňuje to, ako často budeš chodiť jeho obsah vysypávať. Zvyčajne sa pohybuje od 17 do 106 litrov. Riaď sa veľkosťou záhrady – do malej ti stačí kôš s objemom 40 litrov, do väčšej siahni aspoň po 70 l, pre čo najmenšiu námahu.

__check

Príkon – vo všeobecnosti platí, že čím je výkon vyšší, tým lepšie. S jeho hodnotou súvisí aj to, aký typ odpadu dokáže povysávať. Elektrické modely s vyšším výkonom si bez problémov poradia aj s mokrým lístím. Benzínové s nižším výkonom ale tiež výborne zvládnu vysávanie listov či konárikov.

__check

Veľkosť a tvar trubice – možno sa ti to zdá ako nepodstatný parameter, nie je to tak. Malá alebo zle tvarovaná trubica môže znemožniť vysatie viacerých druhov odpadu. Odporúčame ti vyberať modely, ktoré majú guľatý otvor a priemer minimálne 15 cm.

__check

Užitočné príslušenstvo – pri nákupe si všimni, či model disponuje prídavnými kolieskami. Tie ti uľahčia manipuláciu s prístrojom. Takisto oceníš aj ramenný popruh.
 

muz-vysavac-na-listie-zahrada

Typ motora

 


Podľa pohonu existujú 3 druhy vysávačov na lístie:
 

1

Elektrické – disponujú vyšším výkonom (od 700 do 3000 W) a neobmedzenou dobou používania v porovnaní s akumulátorovými. Ich výhodou je aj nižšia hlučnosť ako v prípade benzínových. Avšak ich najväčšou nevýhodou je obmedzená pohyblivosť kvôli prívodnému káblu. Vhodný je preto najmä do menších záhrad.

2

Benzínové – ich výkon je približne od 700 do 3 000 W. Ich značnými nevýhodami je hlučnosť, vyššia hmotnosť a nutnosť pravidelnej údržby. Benzínový vysávač na lístie je ideálny v prípade väčších pozemkov.

3

Akumulátorové – poháňané sú elektromotorom a vhodné skôr do menších záhrad kvôli dĺžke ich prevádzky. Zvyčajne je ich výkon od 100 do 300 W, čo znamená výdrž približne od 10 do 90 minút. Za tento čas s ním stredne veľký pozemok upraceš bez problémov. Aku vysávač lístia si zákazníci nekupujú najmä kvôli vyššej cene, no ak máš stredne veľký pozemok, oplatí sa ti do neho investovať.

Nielen vysávače na lístie ale všetko pre dom a záhradu nájdeš v e-shope Kinekus. Nakupuj ešte dnes.

muz-vysavac-na-listie-schody

Základy máme za sebou, poďme porovnávať! 


Na základe každého typu motora sme vybrali najlepší model pre najnáročnejších používateľov, na bežné používanie v závislosti na pomere ceny a výkonu a ten najlacnejší na občasné používanie.

 

Vysávač na lístie akumulátorový

 

Máš záujem o akumulátorový vysávač na lístie? Ich najväčšou výhodou je neobmedzený pohyb.


Občasné používanie


Nechceš do vysávača na lístie investovať veľa peňazí a zároveň hľadáš pomocníka na upratovanie malého pozemku? Predstavujeme ti model Hecht 9440. Okrem vysávania disponuje aj funkciou fúkania.

Na jedno nabitie vydrží v prevádzke približne 30 minút. Manipulácia s ním je veľmi jednoduchá kvôli hmotnosti len 2,88 kg už aj s príslušenstvom.

Musíš rátať s tým, že s nižšou cenou sa spája aj nižší sací výkon. Nevýhodou je aj absencia akumulátora a nabíjačky. Ich dokúpenie navýši prvotnú investíciu. Nevýhodou je aj nižší objem zbernej nádoby, a to len 20 l.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: 162 km/h

__check

Sací výkon: nešpecifikovaný

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie

__check

Objem zberného vaku: 20 l

__check

Hmotnosť s akumulátorom: 2,88 kg

vysavac-na-listie-hech-9440
Zdroj: www.hecht.sk


Pomer cena a výkon
 


Na bežné používanie splní tvoje očakávania model Makita DUB186Z. Za skvelú cenu získaš kompaktný fúkač a vysávač lístia s možnosťou 3-stupňového nastavenia objemu vzduchu. Prístroj disponuje aj funkciou regulácie chodu.

Primárne plní funkciu fúkača lístia, no po doplnení príslušenstva sa z neho stáva plnohodnotný vysávač lístia.

Vďaka pogumovanej rukoväti sa dobre drží a celkovo sa s ním pracuje pohodlne. S týmto ľahkým a praktickým prístrojom sa bez problémov dostaneš aj na ťažšie prístupné miesta.

V balení sa nenachádza akumulátor ani nabíjačka.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: nešpecifikované

__check

Sací výkon: 3.2 m³/min

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie

__check

Objem zberného vaku: nešpecifikované

__check

Hmotnosť: 2,1 kg

makita-dub186

Zdroj: www.makita.sk

V čistej a upratanej záhrade nesmie chýbať pekná a funkčná záhradná súprava nábytku. Klikni na Exterio a vyber si podľa svojich predstáv.

Pre najnáročnejších


Z kategórie akumulátorových vysávačov lístia u nás vyhráva model s názvom Güde LS 36-302-30. Disponuje funkciou nasávania, fúkania, ale aj drvenia. V balení sa nachádza nastaviteľný popruh na ramená, prestaviteľná rukoväť a súčasťou sú aj 2 kolieska.

Váha 6,2 kg je podľa nás optimálna vzhľadom na možnosť využitia koliesok pri manipulácii s prístrojom.

Niekoho môže od kúpy odradiť vyššia cena, no je pri nej potrebné brať do úvahy všetky funkcie a príslušenstvo. Jedno je isté, ak hľadáš naozaj výkonný a spoľahlivý akumulátorový vysávač na lístie, s týmto modelom budeš spokojný.

 Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu:  230 km/h

__check

Sací výkon: 480 m³/h

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, drvenie

__check

Objem zberného vaku: 45 l

__check

Hmotnosť: 6,2 kg

Güde LS 36-302-30
Zdroj: www.gude.gude.sk

Už si videl ponuku vysávačov na lístie v e-shope Fuego? Pozri si ju ešte dnes a nakupuj z pohodlia domova.

Vysávač na lístie benzínový

 

Nevadí ti pravidelne dokupovať palivo? Potom je pre teba motorový vysávač na lístie skvelou voľbou. Odporúčame ti tieto 3 modely.

 

Občasné používanie



Ak potrebuješ kvalitný prístroj na povysávanie alebo odfúknutie listov alebo iných nečistôt, Riwall PRO RPBV 26 je ten pravý. Za krátky čas s ním odstrániš všetko, čo si nepraješ mať na príjazdovej ceste či v záhrade. Ani sa nenazdáš a bude poriadok.

Určite oceníš jeho nízku hmotnosť a jednoduché ovládanie. Jeho súčasťou je aj mulčovací nôž, takže odpad v priebehu pár sekúnd rozdrví na malé kúsky.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: 252 km/h

__check

Sací výkon: 10200 l/m

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, mulčovací nôž

__check

Objem zberného vaku: 45 l

__check

Hmotnosť: 4,3 kg

vysavac-na-listie-Riwall-PRO-RPBV-26
Zdroj: www.riwall.cz



Pomer cena a výkon


Stiga BL530V je kombináciou vysávača a fúkača lístia. Tento prístroj od talianskeho výrobcu má dlhoročné výborné zákaznícke hodnotenia a spokojný s ním budeš aj ty. Dôvodov je viacero.

V prvom rade umožňuje rýchlu výmenu nástavcov, kedy sa z fúkača na lístie stane vysávač. Manipulácia s ním bude pre teba jednoduchá aj vďaka popruhom a dobre ovládateľným prvkom na rukoväti.

Vďaka silnému tlaku vzduchu s ním odstrániš nečistoty aj na ťažšie dostupných miestach. V tvojej záhrade bude mať určite široké a pravidelné využitie.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: 72 m/s

__check

Sací výkon: nešpecifikovaný

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, mulčovacia funkcia

__check

Objem zberného vaku: 55 l

__check

Hmotnosť: 4,96 kg

Stiga BL530V
Zdroj: www.stiga.com


Pre najnáročnejších


Hľadáš vysoko výkonný vysávač na lístie so silným sacím výkonom? Model Stihl SH 86 D splní tvoje očakávania. Je perfektný na použitie v záhrade, vyčistenie záhonov, pivničných šácht či žľabov od neželaných nečistôt.

Máš veľký pozemok, ktorý chceš pravidelne čistiť a udržiavať? V tom prípade by ťa nemala odradiť ani vyššia cena. Investícia do tohto prístroja sa ti vráti v podobe dôkladne vyčisteného pozemku.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu:  nešpecifikované

__check

Sací výkon: nešpecifikované

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie

__check

Objem zberného vaku: -

__check

Hmotnosť: 5,6 kg

Stihl SH 86 D
Zdroj: www.stihl.sk


Elektrický vysávač na lístie


A čo kategória elektrických vysávačov na lístie? Ako najlepšie sme vybrali tieto.
 

Občasné používanie


Vysávač lístia Fieldmann FZF 4030-E charakterizuje nízka cena a užitočné funkcie. V tomto jednom produkte totiž získaš nielen vysávač, ale aj fúkač a drvič.

Disponuje technológiou Soft Start, ktorá zabezpečí plynulý rozbeh motoru. Plynulá regulácia vzduchu zabezpečí ten najlepší výsledok, aký si praješ dosiahnuť.

O jednoduchšiu manipuláciu sa postará aj nastaviteľný popruh. Súčasťou balenia je aj vodiace koliesko. Nízka hmotnosť je zárukou, že s ním prácu zvládne naozaj každý.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu:  270 km/h

__check

Sací výkon: 10,7 m3/min

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, drvenie

__check

Objem zberného vaku: 45 l

__check

Hmotnosť: 3,5 kg

Fieldmann FZF 4030-E

Zdroj: www.fieldmann.sk


Vždy si si predstavoval, ako máš v záhrade sedenie z paliet? Urob si ho práve teraz.

Pomer cena a výkon


Kombinácia vysávača lístia, fúkača a drviča sa spája v motorom poháňanom prístroji s názvom Black & Decker GW3030.

Ako jeho najväčšie výhody oceníš jednoduchú manipuláciu kvôli nízkej hmotnosti, využitie prakticky na čokoľvek a možnosť regulácie výkonu.

Ak si tento produkt 3 v 1 zaobstaráš, určite nebudeš sklamaný.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: 230 – 418 km/h

__check

Sací výkon: 14 m3/min

__check

Sací výkon: 14 m3/min

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, drvenie

__check

Objem zberného vaku: 50 l

__check

Hmotnosť: 4,8 kg

Black & Decker GW3030
Zdroj: www.mall.sk

__bulb
Ako vybrať kosačku do záhrady? Vyhnite sa stresu a námahe

Pravidelné kosenie je kľúčom k zdravému a zelenému trávniku. Ako postupovať pri výbere kosačky? Prezradíme vám nielen to, čo si všímať, ale aj ako často kosiť?

Pre náročných

 

Ako posledný sme vybrali tento mimoriadne výkonný elektrický vysávač lístia. Ryobi RBV3000CESV ti pomôže dať záhrade, dvoru či prístupovej ceste vzhľad, aký si praješ. Vďaka silnému výkonu si poradí aj s mokrým lístím či konárikmi.

Možnosť fúkania a vysávania môžeš jednoducho prepínať, čo ti výrazne urýchli prácu. Zabudnúť nesmieme ani na regulované otáčky, čo znamená, že prístroj výborne funguje v otvorenom priestore, ale aj v okolí kríkov.

Za nevýhodu možno považovať vyššiu hmotnosť.

Parametre:
 

__check

Prietok vzduchu: 375 km/h

__check

Sací výkon: 16 m3/min

__check

Funkcie: nasávanie, fúkanie, drvenie

__check

Objem zberného vaku: 45 l

__check

Hmotnosť: 5,1 kg

vysaac-na-listie-ryobi
Zdroj: www.stahlmann.sk



Porovnanie parametrov vybraných vysávačov na lístie
 


porovnanie-vysavacov-na-listie


Už vieš, ktorý vysávač na lístie si kúpiš? Na záver ti chceme len poradiť, aby si investoval do osvedčených značiek. Okrem spoľahlivých produktov získaš aj kvalitný servis a dostupnosť náhradných dielov.