Ako sa stať úsporným a neminúť celú výplatu na nákupoch

15.08.2017 Kristína Financie Zdielať
Ako sa stať úsporným a neminúť celú výplatu na nákupoch

Začali ste dostávať výplatu? Viete, ako neminúť všetky peniaze na nákupoch? Šetriť nie je hanba. Pomôžu vám aj zľavové kupóny zo stránky Vašekupóny.sk.

Začali ste zarábať a už premýšľate, čo si za svoju prvú výplatu kúpite? Nie nadarmo sa hovorí, že kto šetrí, má za tri. Prečítajte si niekoľko našich rád, odolajte pokušeniu hneď míňať a uvidíte, že vaša peňaženka sa vám poďakuje.

 

Hurá výpredaje...

 

...už akoby sme sa počuli. Kým sa však vyberiete nakupovať aj to, čo nepotrebujete, zadržte a čítajte! Najprv sa naučte, čo sú skutočné výpredajové akcie a čo nie. Napríklad keď topánky stoja 30 €, ale pôvodná cena bola 32 €, nebude to asi úplne kóšer výpredaj. Aj keď reklamy na výkladoch hovoria niečo iné. Najľahšie odoláte, ak sa v časoch výpredajov obchodom jednoducho vyhnete. Zíde z očí, zíde z mysle.

Ak sa dá, využite nákupy cez internet a webové porovnávače cien. Postrážte si ale výšku poštovného. Hlavne pri zahraničných e-shopoch môže jeho hodnota prevýšiť cenu objednávaného tovaru.

prasiatko-s-mincami

Ak by ste predsa len niečo potrebovali, skúste ušetriť, kde sa le dá. Neplaťteplné sumy. Radšej nakupujte vo zvýhodnených cenách prostredníctvom nášho webu.

Pravidelné nákupy

 

Keď sa človek finančne osamostatní, začne často robiť tzv. pravidelné nákupy. Tie najčastejšie zahŕňajú potraviny, kozmetiku a podobne. Porovnávajte ceny produktov, ktoré nakupujete najčastejšie. Zistite, aké zľavy na ne majú v ktorých obchodoch a kde sa čo oplatí.

Takýto malý prieskum za pár mesiacov ušetrí aj niekoľko stoviek eur. Dobrou pomôckou je napísanie zoznamu. Škrtajte z neho položky dovtedy, kým nebude obsahovať len nevyhnutné veci. Takto si ujasníte, čo chcete a čo naozaj potrebujete.

Praktizujte to pred každým nákupom a v obchode sa zoznamu poctivo držte. Noste pri sebe len toľko hotovosti, koľko môžete minúť. Dajte si zároveň denný limit, ktorý nechcete prekročiť a starostlivo si ho strážte. Často je najťažšie dodržať slovo dané sama sebe.

mince-v-pohari

Analyzujte

 

Teda premýšľajte dospelo a zodpovedne. Pozrite sa kritickými očami na svoje pravidelné mesačné výdavky a pokúste sa ich trocha zredukovať. Je váš mobilný paušál skutočne ten najvýhodnejší? Možno aj výdavky za kozmetiku sa dajú obmedziť na polovicu. Kamarátku na kávu občas zavolajte k sebe domov a ušetríte drobné na ďalšiu.

Pri nákladnejších nákupoch, napríklad nového mobilného telefónu alebo notebooku, si najprv odpovedzte na otázku, či danú vec naozaj potrebujete. Musíte si ju kúpiť hneď? A ak áno, ako dlho by vám mala vydržať? Vrátia sa vám časom investované peniaze?

mince-usetrene-v-pohri

V prípade, že uvažujete nad kúpou nového mobilného zariadenia, využite našu jedinečnú ponuku.

Ušetrite s kupónmi

 

Šetrenie nie je hanba. Práve naopak. Je múdre odložiť si z každého zárobku aspoň malú časť a vytvárať si aj keď malé, ale aspoň nejaké, úspory. S týmto vám pomôže využívanie zľavových kupónov. Naučte sa, kde ich nájdete, na čo všetko ich môžete použiť a koľko si vďaka nim ušetríte.

Práve takéto kupóny ponúka aj naša stránka. Nielen nákupné maniačky poteší 50 % zľava na obuv, 25 % na knihy či 30 % na cestovné kufre a tašky. Tieto akcie môžete šikovne využiť aj na iné produkty a tovary.

Nájdite si najvýhodnejšie kupóny na nákup jedla, objednanie dovolenky alebo na obstaranie výbavy pre svojho domáceho miláčika.