Vyberáte nové tenisky? Stavte na kvalitu

20.02.2019 Kristína Nakupovanie Zdielať
Vyberáte nové tenisky? Stavte na kvalitu

Chystáte sa kúpiť si nové tenisky? Aké sú vaše nároky? Mali by byť iba štýlové alebo myslíte aj na to, aby boli vaše nohy v pohodlí a komforte? Poradíme vám, kde nájdete tie najlepšie. Ak navyše využijete zľavové kupóny, určite aj ušetríte.



Ako si vybrať tie správne tenisky?

 
 
V dnešnej dobe existuje nespočetné množstvo rôznych, či už kamenných alebo internetových, obchodov, kde nájdete skutočne rozmanitú paletu pekných tenisiek. Ale ak patríte k tým, ktorí chcú nielen štýlovo vyzerať, ale tiež chodiť pohodlne a zdravo, máme pre vás niekoľko tipov, ako a kde si vybrať tie správne tenisky pre vás.
 
Pred kúpou akejkoľvek si nechajte zmerať dĺžku vašich chodidiel, prípadne si ju zmerajte doma. Topánku skúšajte vždy v stoji. Ak pri skúšaní obuvi sedíte, vaše chodidlo nie je rozložené po celej svojej šírke a dĺžke. Tak si zvolíte užšiu obuv, ktorá vám nebude pohodlná alebo si vyberiete menšie číslo a topánka vás bude tlačiť.
 
Nepodceňujte ani skúšanie oboch topánok. Je známe, že chodidlá nie sú na milimeter súmerné, a tak sa môže stať, že jedna topánka vám bude sedieť ako uliata a tá druhá nebude vôbec pohodlná. Odporúča sa vybrať si obuv o pol centimentra väčšiu, ako je veľkosť vášho  chodidla, čím môžete predísť vzniku deformácie vašich prstov. Keďže detské chodidlo sa vyvíja a rastie rýchlejšie, u detí sa dokonca odporúča zvoliť obuv s rezervou až jeden centimeter.
 
Ak si vyberáte obuv, ale vaše chodidlá trpia napríklad problémami s plochosťou nohy, nadmernou potivosťou, pálením chodidiel alebo naopak pocitom studeným nôh, myslite na to, že do kvalitnej topánky je potrebné vložiť kvalitnú vložku (stielku), ktorá pomôže tieto problémy zmierniť alebo im celkom zamedziť. Kvalitná stielka udržuje obuv vzdušnú a je príjemná na dotyk, v niektorých prípadoch dokonca odstraňuje zápach.
 
 


Ako rozoznať kvalitu?

 
 
Kvalitu preverí väčšinou iba čas. Tenisky, ktoré nie sú kvalitné, sa rýchlo obnosia a môžete sa stretnúť aj s tým, že vaše chodidlá budú “vďaka” nim zapáchať. Pokiaľ chcete vsadiť na ozajstnú kvalitu, najkvalitnejším materiálom je rozhodne koža. Dnešné technológie v zásade vo väčšine výrobkov nahradili šitú obuv za lepenú. Lepidlá sú dnes na veľmi dobrej úrovni a šitie dokážu úplne nahradiť.
 
Pri kvalitných teniskách dbajte nielen o materiál zvršku, ale aj podrážky. V podrážke tenisky môže byť veľký rozdiel. Odborníci odporúčajú pri kúpe tenisky vybrať takú, ktorá je trošku ťažšia. Ľahkosť tenisky môže znamenať nedostatok tuhého materiálu v gume, čím je obuv samozrejme menej kvalitná. Chemický priemysel a jeho technológie však stále napredujú, takže toto tvrdenie nemusí platiť úplne bez výnimky.
 
Ak si už zvolíte kvalitné tenisky, je dôležité sa o ne vedieť správne starať, aby ste čím najviac predĺžili ich životnosť. Predajcovia odporúčajú pri obúvaní tenisiek používať obúvacie lyžice, tzv. obuváky a pravidelne sa starať aj o povrch tenisiek.
 

 

Kde nakupovať?

 
 
Ak chcete chodiť v naozaj kvalitných teniskách, nie je nevyhnutné, aby takáto investícia úplne vyprázdnila vašu peňaženku. Využite napríklad Adidas zľavy alebo výpredaj. Tento špecialista na športovú obuv má vo svojej ponuke tenisky na rôzne príležitosti, od rozličných športov až po bežné nosenie v meste, ale i v náročnejšom teréne. V internetovom obchode nájdete napríklad aj tieto skvelé kúsky. 
 

zľavy adidas vasekupony_sk

Veľký výber krásnych modelov nájdete aj v internetovom obchode Answear. Ak pri nákupe navyše využijete Answear zľavový kód, určite aj príjemne ušetríte. Vyberať si môžete aj z týchto krásnych modelov:

answear zlavy vasekupony.sk

Výber a možnosť výhodného nákupu na všetkých spomínaných portáloch je skutočne široký. Za výhodné ceny tu nájdete nielen krásne, ale aj kvalitné modely. A to si vaše nohy naozaj zaslúžia.