Viete, aký je rozdiel medzi originálom a testerom parfumu?

29.09.2017 Kristína Nakupovanie Zdielať
originál-vs-tester-parfum

Pri nakupovaní v internetových parfumériách ste sa určite stretli s tovarom, ktorý má označenie „tester“. O čo ide a aké plusy a mínusy kúpa testera prináša?

Túžite po kvalitnej značkovej kozmetike alebo parfume, no ich ceny sú príliš vysoké? Máme pre vás ideálne riešenie.

Vedeli ste, že nákupom v internetových obchodoch často ušetríme viac ako nakupovaním v kamennej predajni? Navyše, online nakupovanie môže byť ešte výhodnejšie. Za všetkým je zázrak s menom tester.

parfumy-chanel-dolce-gabanna-jacobs

Názvom tester sú označované produkty, ktoré sa bežne predávajú v parfumériách. Patrí sem:

__check

dekoratívna kozmetika (make-up, púder, korektor, rúž, očné tiene)

__check

skincare produkty (telové mlieko, pleťová maska)

__check

značkové parfumy

Všetky tieto produkty majú pritom úplne identické zloženie ako klasická kozmetika a parfumy.

parfum-chanel-no-5

 

Každá minca má dve strany

 

Hoci majú produkty s označením „tester“ úplne rovnaké zloženie ako tie klasické, pár rozdielov sa tu predsa len nájde. O to viac, ak ide o parfumy. Čo prezradí, že nejde o originál ale ekonomickejšiu verziu?

__check

Cena – základným a najspozorovateľnejším rozdielom je cena parfumu. Keďže ide o menšie množstvo parfumu, je to úplne logický aspekt. Avšak, cenu nezabudnite porovnávať na celé jednotky, napr. litre. Ak ale parfum chcete len vyskúšať a vôňa vám v konečnom dôsledku nesadne, tester je rozhodne lepším variantom.

__check

Flakón – väčšinou sa zhoduje so štandardným prevedením. Avšak, nie je to pravidlo. Rozdiel môže byť nielen v jeho veľkosti, ale aj v zobrazení niektorých prvkov. Chýbať môže aj vrchná krytka rozprašovača.

__check

Balenie – odlišnosť môžete spozorovať aj pri samotnej krabičke (balení). Tie s označením tester sú zväčša farebne neoznačené a dokonca bez krabičky od parfumu.

V prípade, že si produkt objednávate pre vlastnú spotrebu, tieto drobné odlišnosti vás isto neodradia. Problém môže nastať, ak produkt objednávate ako darček. Naopak, obrovskou výhodou kúpy takto označeného produktu je samozrejme výrazne nižšia cena, čo mnohí iste ocenia. 

parfum-ruzovy-flakon

 

Prečo kozmetické spoločnosti investujú do testerov?

 

Sú totožné s originálom, ale zároveň výrazne lacnejšie. Kozmetické firmy ich často používajú na promo akciách ako darček k zakúpenému tovaru.

Tovar v podobe testerov im po uvádzacej akcii však často zostane naskladnenýpotrebujú sa ho efektívne „zbaviť“. Za značne nižšie ceny alebo dokonca za výrobné náklady, ho následne predávajú do distribučnej siete.

parfum-dolce-gabanna-chanel-no-5

 

Vďaka kupónom ušetríte ešte viac

 

Ak ste milovníkom výhodných nákupov, máme pre vás ďalší skvelý tip, ako ušetriť. Skúšali ste už pri nákupe využiť zľavový kód? Mnohé e-shopy ho totiž zvyknú ponúkať.

Skúste napríklad navštíviť internetovú parfumériu El Nino, vyberte si požadovaný produkt vo forme testera, pri platbe zadajte zľavový kód a uvidíte, že opäť niečo ušetríte. Navyše, voňavý e-shop prináša kopec iných skvelých zliav, vďaka ktorým nakúpite tie najlepšie kozmetické výrobky za akciové ceny.

El Nino navštevujú aj mnohé blogerky ako napríklad aj obľúbená Makeup and run, ktorá tiež otestovala nákup prostredníctvom stránky Vašekupóny.sk. Prečítajte si o tom, ako sa jej nakupovalo a koľko vďaka skvelým zľavám ušetrila.