Účinná starostlivosť o aknóznu pleť: Ktoré produkty vám naozaj pomôžu?

zena-krem-na-tvar

Problémy s aknóznou pleťou dokážu potrápiť nielen v puberte, ale aj dospelosti. Poradíme vám, aké produkty z radu dermokozmetiky sú v tomto boji najúčinnejšie.

Niekto možno vyskúšal len niekoľko produktov a našiel ten, s ktorým svoj problém vyriešil a iní sa o to pravdepodobne snažia dlhodobo. Patríte k druhej skupine? Poradíme vám účinné dermatologické produkty, ktoré sú odpoveďou na vašu otázku, ako sa zbaviť akné.

zena-mejkap-denny-pohlad-zrkadlo

Príčiny vzniku akné


O probléme nazývanom akné ste už zrejme počuli a čítali veľa. Toto zápalové ochorenie najčastejšie postihuje T-zónu – čelo, okolie úst a brady. Vyskytovať sa ale môže aj na iných častiach tela a v rôznych formách.

Medzi ľahšie formy patria komedóny (čierne bodky) a papuly (červené vyrážky). O ťažších formách hovoríme, ak na pleti vznikajú pustuly (bolestivé útvary).

Nie je žiadnym tajomstvom, že akné sprevádza hlavne ženy. Dôvodom sú neustále prebiehajúce hormonálne zmeny súvisiace s menštruáciou, tehotenstvom či menopauzou.

Medzi ďalšie príčiny vzniku akné patrí:
 

__check

genetická predispozícia

__check

nedostatočná alebo nesprávna starostlivosť o pleť

__check

dlhodobý stres

__check

konzumácia alkoholu

__check

zlá životospráva

__check

nadmerná produkcia mazu


Myslíte si, že problematickú a mastnú pleť nie je potrebné hydratovať? Práve naopak, aj pre ňu je hydratácia mimoriadne dôležitá. Krém La Roche Posay Effaclar H je tým najlepším, ktorý môžete na aknóznu pleť aplikovať.

zena-cistenie-pleti-pohlad-do-zrkadla

 

Účinné riešenie od certifikovanej značky


Pri výskyte akné veľa ľudí siahne po ako prvých po bežne dostupných produktoch z drogérií. Tie však môžu vaše problémy ešte zhoršiť. Na dosiahnutie želaného výsledku musíte zvoliť účinné dermatologické produkty. Osvedčenou a prvotriednou je kolekcia La Roche-Posay Effaclar.

Poznáte produkty z radu EFFACLAR? Vyvinuté boli špeciálne v spolupráci s dermatológmi na efektívne riešenie problematickej pleti so sklonom k akné. Ich nespornými výhodami je cenová dostupnosť a zároveň mimoriadne vysoká účinnosť. V rámci Európy je číslom jedna v oblasti produktov určených pre mastnú a aknóznu pleť.

Ako sa o takúto pleť správne starať? Dodržiavajte tieto 3 kroky:
 

__check

čistenie jemným gélom

__check

aplikácia séra proti nedokonalostiam

__check

korekčná a obnovujúca starostlivosť v podobe La Roche Posay Effaclar Duo+

zena-umyvanie-tvare

Prevencia je číslo jedna

 

Redukovali ste akné a myslíte si, že ďalšia starostlivosť o pleť nie je nutná? Mýlite sa. Do každodenného rituálu zaraďte prípravok Effaclar DUO od La Roche Posay. Tento krém redukuje kožný maz, pigmentové škvrny a upchaté póry. Pleť upokojí a zmierni jej začervenanie.

Nezabúdate na krém na tvár s SPF? Aplikovať by ste si ho mali na tvár každý deň počas celého roka. Určitá časť slnečného žiarenia totiž preniká aj cez oblaky.
 

zena-aplikacia-krem-na-tvar


Používate certifikovanú dermatologickú kozmetiku dlhodobo a napriek tomu nevidíte na svojej pleti zmeny k lepšiemu? Neváhajte sa obrátiť na odborníka, ktorý vám navrhne špeciálnu liečbu.


 

Sponzorovaný obsah