Psychológia šperkov: Čo o vás prezradí obľúbený doplnok?

30.04.2018 Kristína Nakupovanie Zdielať
Psychológia šperkov: Čo o vás prezradí obľúbený doplnok?

Sú šperky vaším každodenným doplnkom? Alebo si ich beriete len na špeciálne príležitosti? Nech to je akokoľvek, mali by ste vedieť, že to, aké šperky nosíte, prezrádza veľa aj o vašej osobnosti.

 


Prečo vlastne nosíme šperky?


História nosenia šperkov siaha približne 75 000 rokov dozadu. Ako prvé šperky nosili naši predkovia zvieracie zuby, kosti či perie. Ich základnou úlohou bolo pravdepodobne prilákať pozornosť opačného pohlavia. A tak je to aj doteraz - človek, ktorý je ozdobený, predsa zaujme viac. Je zaujímavé, že časti tela, na ktorých nosíme šperky, sú spojené so sexualitou - náhrdelníky napríklad upozorňujú na prsia a náušnice priťahujú pozornosť očí do erotogénnej oblasti uší.

Okrem toho sú šperky už oddávna nepochybne znakom bohatstva a spoločenského postavenia, prípadne príslušnosti človeka k určitej skupine. Šperky sú však tiež prostriedkom sebavyjadrenia a vypovedajú aj veľa o vašej osobnosti. Môžete si vybrať šperk jemný alebo odvážny, farebný alebo nenápadný, drahý alebo lacný. Každý symbol na šperku má však svoj zmysel, ktorý svetu posiela nejakú správu - bez ohľadu na to, či tieto správy posielate zámerne alebo nie.   


Na veľkosti záleží

Ak rada nosíte výrazné šperky ako veľké náušnice, hrubé náhrdelníky alebo náramky, pravdepodobne ste veľmi aktívna, spoločenská a temperamentná osoba. Vaša veselá osobnosť priťahuje ľudí ako magnet a vždy sa okolo vás niečo deje.


Klasická elegancia

Možno patríte k tým ženám, ktoré uprednostňujú elegantné a jednoduché šperky. Klasický vkus uprednostňujete aj v obliekaní a dizajne nábytku. Ste pokojná a vyrovnaná a určite dáte prednosť pokojnému posedeniu v úzkom kruhu priateľov pred tancovaním v nočnom klube. Máte tradičné zmýšľanie a ste rodinne založená.

 

šperky vašekupóny.cz

Tip od nás: Vyberte si šperk, ktorý bude hovoriť za vás a nezabudnite pri tom využiť mega zľavy na šperky. Na našom webe nájdete napríklad Vivantis zľavový kupón alebo zľavový kód iZlato, vďaka ktorým určite niečo ušetríte. 


To najlepšie z najlepšieho

Všetko, čo nosíte, vyberáte s mimoriadnou starostlivosťou. Nikdy sa nerozhodnete pre druhú najlepšiu voľbu. Keď si kúpite šperk, určite to bude kúsok, ktorý splní vaše očakávania.

Životom prechádzate plnou rýchlosťou. Stanovujete si náročné ciele a očakávate, že sa splnia. Ste dôveryhodná a mnohí sa na vás obracajú s prosbou o pomoc alebo radu.  



Hlavné slovo má príroda  

Ak patríte k ženám, ktoré nosia šperky z kamienkov, semiačok či plodov alebo recyklovaný materiál,  určite milujete prírodu. Máte radosť z pohybu vonku a viete, čo sa deje okolo vás. Máte rada zemité farby ako hnedú, béžovú, zelenú a modrú.

 

slevy na šperky vašekupóny.sk


Hlavne, aby ladili

Nosíte šperky tak, aby spolu ladili? Vyberiete si napríklad súpravu zlatého náhrdelníka a náušníc. Alebo sa ozdobíte strieborným náramkom, ktorý dokonale ladí s farbou vašich topánok. Potom ste elegantná, zodpovedná a organizovaná. Ste vynikajúca hostiteľka, výborná rozprávačka a ľudia vás často vyhľadávajú s prosbou o radu.